• Hjem
  • Arkiv
  • Kultur
  • Verdensrommets erobring: Sovjetunionens og Russlands romfartsprogram
Verdensrommets erobring: Sovjetunionens og Russlands romfartsprogram

(Svend Haakon Jacobsen - nr 22 - 2010) Verdensrommets erobring av Steinar Åge Brendens er Falken Forlags nyutgivelse i høst.

Vi som har levd noen år er kjent med at Sovjetunionen lå langt framme i astronautikk, raketteknologi og utforskning av verdensrommet. Mange av pionerene i disse vitenskapene hadde sin vugge her. Først i de seinere år etter kontrarevolusjonen har flere forstått at Sovjetunionens romfartsforskning og den vitenskaplige og teknologiske utviklingen har vært grunnleggende og enestående. USA har måttet skrinlegge utviklingen av store prosjekter, fordi deres vitenskaplige og teknologiske utvikling bl.a. på rakettområdet har vært for dårlig. Sovjetunionens vitenskaplige gjennombrudd og deres videreutvikling i dagens Rusland erkjennes av de fleste, og deres erfaringer fra de tidlige erobringer av verdensrommet er basis for for den videreutviklingen som skjer i dag.

Sovjetunionens suksess var viktig i den harde ideologiske kampen mellom systemene.

Steinar Åge Brendens bok fører oss oversiktlig og presist gjennom historien, fra de tidlige pionerer, gjennom Sputnik, Laika og Gagarins romferd, måneferdene, den bebodde romstasjonen Mir og interkosmos. Dette er spennende lesning, oversiktlig og interessant illustrert med bilder. Forfatteren gir deg kunnskap om alt det viktige som skjedde i denne verdensrommets erobring.


Boka er på 81 sider, og koster kr. 150,-. + porto.

ISBN: 978-82-7009-315-7

Boka kan bestilles i bokhandelen eller direkte fra Falken Forlag. Besøk oss på Internett og bestill: www.falkenforlag.no

E-post: falkenforlag@falkenforlag.no

Eller per post , se side 21.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering