• Hjem
  • Arkiv
  • Aktuell kommentar
  • Felles uttalelse fra den internasjonale kommunistiske bevegelsen: Nei til det imperialistiske angrepet på Iran - arbeiderne må fordømme og avstå fra å delta i krigene som føres i borgerskapets interesse!

(24 - 2011) Den seinere tidas utvikling viser klare indikasjoner på en kommende militær aggresjon mot Iran. Det er bekjentgjort at Israels regjering i et flertallsvedtak har gitt statsminister B. Netanyahu tillatelse til å starte et militært angrep på Iran. Israels president Shimon Peres har uttalt , at et angrep mot Iran av Israel og andre stater "blir stadig mer sannsynlig". Ifølge kilder har militære styrker i Israel iscenesatt en omfattende militær øvelse, hvor de har trenet på å slå tilbake rakettangrep, hvor de samtidig har gjennomført en suksessfull test av en ballistisk rakett, drevet av en nyutviklet motor. Samtidig har Det Internasjonale Atomenergi Byrået (IAEA) kommet med en uttalelse om Irans atomprogram, som søker å kriminalisere Iran. Imperialismen er uvegerlig preget av motsetninger og konkurranse, av den ujevne utviklingen i forskjellige regioner, av den kapitalistiske krisa og av det konstante behovet for å finne stadig nye investeringsområder for kapitalakkumulasjon. 
Dette kan snart føre til større eller mindre, eller mer generelle militære konflikter, potensielt også av mer global karakter.

Vi er ikke talerør for det Iranske regimet, men som i Jugoslavias, Afghanistans, Iraks og Libyas tilfeller , er vi imot imperialistisk aggresjon, og vi støtter folkenes rett til selv å bestemme sin egen framtid.

Valget som arbeiderklassen i alle land har, står ikke mellom "kapitalistisk liberalistisk eller sosialdemokratisk demokrati", og forskjellige autoritære regimer, som alle er basert på de samme kapitalistiske økonomiske relasjonene.
Det virkelige valget som det arbeidende folket i alle land må ta, er å fjerne og erstatte kapitalistenes makt med arbeidernes makt, og ta kontroll over alle sektorer i økonomien gjennom sentral planlegging.

Vi fordømmer på det sterkeste imperialistenes planer om å angripe Iran. Vi forstår klasse-innholdet i slike planer og oppfordrer arbeidsfolk i alle land til aktivt å fordømme, bekjempe og ta avstand fra dette risikable borgerlige vågestykke.

Vi vil ta initiativ og oppfordre til å organisere anti-imperialistiske aksjoner i våre land, for å si Nei til den imperialistiske krigen mot Iran. Vi forplikter oss også til å intensivere vår anti-imperialistiske aktivitet, til å yte solidaritet med det iranske folket og med alle folk som reiser seg mot imperialismen og dens aggresjon.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering