(7 - 2012) NKP hilser varmt delegasjonen fra Det Koreanske Arbeiderpartiet i DFRK.

Vårt parti støtter fult ut deres kamp for å bygge sosialismen, og for en føderativ gjenforening av Korea til en stat, ut fra Kim Jong Ils bedrift; felles deklarasjonen av 15, juni 2000, og det interkoreanske toppmøtet av 4. oktober 2007, som vil forsvare sikkerheten på den Koreanske halvøya av den Koreanske nasjonen selv.

Dagens Sør-Koreanske president og regjering fører en provokativ politikk sammen med USA mot DFRK, tvert i mot fellesdeklarasjonen.
USA bygger ut base på øya Jeju utenfor Sør-Korea, og på nordkysten av Australia.
USA posisjonerer seg for å kontrollere olje og gassressursene i det Asiatiske området, og hindre Kinas ressurstilgang, med stor fare for konfrontasjoner og krig.

NKP støtter moderniseringen av økonomien, med etablering av ny lettindustri, og innføring av elektroniske hjelpemidler – data - i stadig større områder av undervisning, industri og statlig administrasjon i DFRK.

Kamerater. Dagens alvorlige kapitalistiske krise viser at systemet ikke er i stand til å dekke menneskenes behov og møte dagens og morgendagens utfordringer. Kapitalismen er presset, og USA imperialismen bruker sin militære styrke for å sikre kontroll over energiressursene og å diktere andre land sine betingelser.
Imperialismens kontroll med de store internasjonale og nasjonale media gir dem muligheter til å påvirke befolkningen i de imperialistiske og andre land, slik at de støtter imperialismens overgrep og krig, som i Jugoslavia, Irak, Afghanistan og Libya, og forberedelsene til krig mot Syria og Iran.

Våre kamerater i DFRK skal demoniseres og framstilles i svært negative former, slik som TV2 i Norges dekning av delegasjonen fra det Koreanske Arbeiderpartiets besøk på Stortinget i Norge nylig. De tillater seg å opptre uten enhver folkeskikk!

Fascismen utvikler seg sterkt gjennom USAs såkalte «kamp mot terror».
Slik vil imperialismen søke å sikre kapitalismens overlevelse med alle midler.
Imperialismen og deres krigsmaskin NATO sørger for nasjonal uselvstendighet, arbeidsløshet, fattigdom, fascisme og krig.
Kamerater, Derfor må vi styrke vår enhet og samarbeid for å sikre de sosialistiske land DFRK og Cuba m.fl., og vinne klassekampen i Hellas, Portugal, Spania m.fl. og styrke og utvikle de progressive regimene i Latin-Amerika.

Sosialismen er eneste løsning på kapitalismens krise!

Seier til Det Koreanske Arbeiderpartiet, DFRK og det koreanske folket –
føderativ gjenforening av Korea til ett land!

 

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering