(8 - 2012) Kjære kamerater i IKP, Gratulerer med 78 års dagen for grunnleggingen av Iraks KP 31. mars 1934. Dere feiret nylig 31. desember 2011, den store begivenhet at den siste av USAs okkupasjonssoldater ble evakuert fra deres land. Dette er et nasjonalt landemerke i deres folks liv, et viktig mål på veien mot full nasjonal suverenitet og kontroll over Iraks resurser, vann og luftrom. Dette åpner veien mot full suverenitet, ved at deres land fjernes fra de midlertidige vilkår i FN charterets kapittel VII og dennes begrensninger, som er fullstendig urettferdig mot deres folk, da det ikke lenger kan forsvares. Dette åpner også for avskaffelse av de tunge forpliktelser som ble pålagt deres land av mer enn 30 resolusjoner i FNs Sikkerhetsråd, etter diktator Saddam Husseins invasjon av Kuwait.

Kamerater i IKP, Dere har store og viktige oppgaver foran dere, både å søke å medvirke til forberedelsen av en bred nasjonal konferanse for en nasjonal dialog, blottleggelse av årsakene til krisen og splittelsen mellom de sto store partiene i den regjerende blokken, korrigere kursen i den politiske prosessen, og formulere en handlingsplan som styrker den felles nasjonale grunnlaget for de politiske kreftene, og fungerer som et veikart, bindene for alle politiske krefter i denne fasen av utviklingen. Samtidig drive aktiv fagorganisering av arbeiderklassen, og aktiv kamp og demonstrasjoner for radikale politiske reformer og frihet, for arbeid, bedring av velferd og service, og mot tøylesløs korrupsjon, som demonstrasjonen i «Liberation Square» i sentrale Bagdad 24. februar 2012, som markerte 1 årsdagen for den store demonstrasjonen hvor tusenvis deltok 25. februar 2011.
Irakisk etterretningstjeneste søker å kriminalisere disse viktige demonstrasjonene. Dette er et alvorlig brudd på folkets viktige konstitusjonelle rett til frie ytringer og demonstrasjoner under prosessen med utvikling av demokratiet i Irak. Myndighetene må gripe inn og avvise slik opptreden som både bryter med Iraks konstitusjon og den Universelle Menneskerettighets deklarasjonen.
Irakiske sikkerhetsstyrker angrep 26.mars d.å. hovedkvarteret til IKPs hovedorgan «Tareeq Al-Shaab». IKP har krevd en umiddelbar stans i denne undertrykkende praksisen, annullering av de famøse påstandene, og at de ansvarlige for det ondskapsfulle angrepet på den frie og demokratiske pressen må stilles for retten.
NKP uttrykker vår solidaritet med IKP i denne viktige kampen for et selvstendig, fritt og demokratisk Irak, med rett til fagorganisering og politisk kamp for folkets sosiale, økonomiske og politiske interesser!

Kamerater i IKP, Våre partier står sammen i den internasjonale kommunistiske bevegelsen i kampen mot den aggressive imperialismen under kapitalismens alvorligste overproduksjonskrise. Libyas suverenitet ble ikke respektert, imperialistisk krig for kontroll med oljeressursene fjernet Gaddafi. Nå står Syria og Iran for tur.
 Lenge leve den proletariske internasjonalismen!
 For nasjonal suverenitet, fred, demokrati, framskritt og sosialisme!
 Mot imperialisme, arbeidsløshet, fascisme og krig!

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering