(13 - 2012) Kjære kamerater i KPiD og gjester, Jeg skal overbringe en hilsen til deres 10. kongress fra NKP. Utfordringene under kapitalismens alvorligste krise for arbeiderklassen og folket i DK stiller kongressen overfor mange viktige oppgaver. Da kontrarevolusjonen vant fram i Sovjetunionen ble marxismen-leninismen og sosialismen forsøkt framstilt av våre klassemotstandere som død og maktesløs, og kapitalismen forsøkt framstilt som den evige sannhet.
Kamerater, det tok knapt 20 år før kapitalismen igjen viste sine iboende problemer, og da krisen slo til som verst i 2008, ble det uttrykt i den norske kapitalismens hovedorgan «Dagens Næringsliv, av sentrale representanter i storborgerskapet og finansoligarkiet, at Marx og Lenin hadde rett.
I tillegg til at våre partier i regionen KPiD, DKP, SKP og NKP deltar i det viktige internasjonale møtet av kommunister og arbeiderpartier, så samarbeider vi tett her i Norden om våre Nordiske Sommerleire, som vi skal avholde for 7. gang i Gedser 7.-14. juli i år. Sommerleirene er viktige arenaer for skolering og politiske diskusjoner og utvikling. Det var i Gedser for 3 år siden, i 2009 at vår dyktige kamerat Peter Cohen fra SKP og Broklyn holdt sitt svært viktige bidrag for forståelsen av den kapitalistiske krisen. Innlegget og diskusjonene skapte forståelse, motivasjon og mental styrke til oss i vår felles kamp. Vi så på nytt klart at sosialismen er eneste løsning, eneste svar for arbeiderklassen og folket. Peter bidro sterkt til inspirasjon og styrke i vår felles kamp. Han er dypt savnet! Klassekampen i Europa har utviklet seg, og våre kamerater i KKE og PAME har vist viktig vei, gjennom sine utallige streiker og generalstreiker og demonstrasjoner i over 70 byer i Hellas, hvor millioner har deltatt.
Våre kamerater i Irland medvirket til at folkeavstemningen mot EUs grunnlov ble vunnet, og våre kamerater i PCPE i Spania, og Portugals KP har deltatt sterkt til de største demonstrasjoner i nyere tid i sine land.
Antikommunismen utvikles og styrkes og de fascistiske bevegelsene utvikler seg i Europa og ellers i verden. Kamerater, Lenin hadde helt rett, at for å vinne fram må arbeiderklassen og folket ledes av et parti som forstår hva som kreves, og som kjenner veien frem. Imperialismen og deres internasjonale dominerende media søker å fremstille dagens problemer som gjeldsproblemer. Sannheten er, at de antifolkelige tiltakene som fremmes under påskudd av stor statlig gjeld, har som mål å styrke monopolprofitten gjennom dramatisk reduksjon av prisen på arbeidskraften.
Klassekampen i Norge fortoner seg for mange, og forsøkes framstilt som av våre motstandere som noe annet, men kamerater vi lever i samme virkelighet i Europa og globalt. De viktigste kampene i norsk arbeiderbevegelse dreier seg om det samme; hvordan bekjempe sosial dumping, og EU-direktivenes undergraving av våre landsomfattende tariffer, og derved fagbevegelsens eksistens, og arbeiderklassens maktbase i Norge. Dette er den samme kamp som våre kamerater kjemper i Hellas og ellers over hele verden. I norge er i dag 80% av det norske folk imot EU, og kun 15% sier de er for. Men vår assosierte EØS avtale tvinger EUs politikk på oss.
Stadig større deler av fagopposisjonen i Norge forstår at klassekampen må skjerpes, og at Norge må melde seg ut av EØS. Fagopposisjonen har ennå ikke forstått at det må utvikles en felles plattform for å vinne frem. Flertallet lider ennå av illusjonene om mulighetene for å vinne frem med en såkalt «rødgrønn» regjering. Hittil har kun NKP gått klart ut mot sosialdemokratiets politikk og mot NATO, i den imperialistiske politikken som Norge er en aktiv del av.
Kamerater i KPiD, vi i NKP trives godt i deres selskap, og jeg føler den gode kameratslige stemning i deres kongress. Vi står overfor store utfordringer men også store muligheter, fordi det er vi kommunister som vet hva som må gjøres, hva som kreves. Jeg er overbevist om atr kongressen vil fatte de viktige beslutninger som situasjonen krever, og som vil styrke partiet og arbeiderklassen i den viktige klassekampen vi står oppe i.
Lykke til med kongressens viktige arbeid kamerater.
Frem for den proletariske internasjonalismen! Sosialismen er eneste løsning på kapitalismens krise.
Takk for oppmerksomheten!

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

kpid

hilsningstale


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering