• Hjem
  • Arkiv
  • Aktuell kommentar
  • Arbeidsgruppen for det internasjonale møtet av kommunist og arbeiderpartier (IMCWP) i Beirut 16.-17. juni 2012 vedtok følgende uttalelse.

(15 - 2012) Den kapitalistiske krisa fortsetter å utvikle seg, og de negative konsekvensene for arbeiderklassen og verdens folk forsterkes. Løsningene vedtatt på G7 og G8 møtene sammen med IMF og Verdensbanken har ikke hatt betydning utover den skamfulle bruk av enda mer brutal anti-folkelig politikk med konsekvenser fra konkurser for enkelte land til tap av sosiale rettigheter som arbeiderklassen har oppnådd etter flere tiårs kamp for rettferdighet. Dette viser seg i den raske økningen i arbeidsløsheten (som primært har rammet ungdom, nykommere på arbeidsmarkedet, og kvinner), et merkbart fall i reallønn, og systematiske angrep på oppnådde sosiale og helse og velferds rettigheter. Alt dette har ført til utbredt fattigdom i de utviklede kapitalistiske landene og en verdensomspennende snikende fattigdomsutvikling.

Den skjerpede kapitalistiske krisa øker imperialismens aggresjon gjennom
1. NATOs nye planer fremmet i Chicago.
2. De økende krigene som Midt Østen utsettes for gjennom splittelse og kamper i Sudan, og økende US og EU trusler om militær intervensjon i Syria og Iran under påskudd av massakre mot sivile, og
3. De nylig framsatte trusler fra Israel mot Libanon og dets folk.

Målet med alle disse krigene, og andre som forberedes å bryte ut i Asia, er å fortsette å gjennomføre en ny-oppdeling av verden, og hindre de framvoksende kapitalistiske landene å frambringe en forandring av maktbalansen og å spre sin innflytelse over natur- og energiressurser, markeder og transportruter for resurser og varer generelt.
Verdens folk utviklet avgjørende kamper mot den antifolkelige politikken, som sikter mot å øke utbyttingen, senke prisen på arbeidskraft og øke monopolkapitalens profitt.

De har mobilisert for å gjenerobre sine fjernede rettigheter, gjennom oppfordringer til folkelige forandringer og demokratiske rettigheter som uttrykt av masse demonstrasjonene i senteret for verdens kapitalisme i USA, også ved masse og arbeiderklasse demonstrasjoner i Europa, som veltet regjeringer, og de arabiske folkene, som ut fra sine interesser må fortsette sine forsøk på revolusjonære forandringer mot den reaksjonære, militære og de politisk religiøse krefter som støttes av imperialismen generelt og USA imperialismen spesielt.

Mot denne utviklingen og truslene mot folkene oppfordrer arbeidsgruppen for IMCWP å styrke mobiliseringen av arbeiderklassen og folkene internasjonalt, mot det internasjonale kapitalistiske systemet og den motsvarende imperialistiske aggresjonen, fremme forandring og bygge et sosialistisk samfunn, med fokus på:
1. Utviklingen av kampen for å møte nye aggressive planer for å hindre imperialismen å kontrollere og ødelegge verden.
2. Aksjoner for å fjerne NATO militærbaser og befrielse fra imperialistiske organisasjoner som bryter suverenitets rettigheter. Konfrontasjon med imperialistiske militære planer, for å hindre imperialismen fra å nå sine mål.
3. Videre utvikling av solidaritet mellom arabiske folk i deres kamp mot undertrykkende og reaksjonære regimer, og enhver fremmed intervensjon i Arabiske anliggender, støtte til de Palestinske og Libanesiske folk i deres konfrontasjon med Israels aggressive og ekspansjonistiske politikk.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering