Etter hvert har vi blitt fortrolige med Emperor's Clothes manipulerte bilde av president Bush, der han er iført saudisk turban og profetisk skjegg. Forhistoria til bildet er at noen vestlige aviser, blant andre franske Figaro, fant ut at Bush senior og bin Ladens familie har store aksjeposter i samme multinasjonale finans-konsern, Carlyle Group. Dette er et firma ”med tunge investeringer innenfor militær sektor”, som det heiter i høyre-sjargongen. Gruppa har 420 partnere over heile kloden, fra hundrevis av Saudi-prinser til tidligere presidenter i Filippinene og andre republikker med gode vekstforhold for bananer.

Utenom de to nevnte familiene viser det seg at dette firmaet også har andre svært selebre og velstående støttespillere med en tev av makt omkring seg. Generalforsamlinga har, som seg hør og bør, mange generaler som lukter krutt, men de er smågutter, og har nærmest samme posisjon som aksjesparerne i Aker. Da dufter det litt meir storpolitikk av USAs tidligere utenriksminister James A. Baker III. Og fra Carlyles styreformann, tidligere forsvarsminister Frank Carlucci, kommer en svak sexy fert av mafia - ”det sitter i klærne” - mens den ungarske storinvestoren George Soros lukter penger og dårlig kroatisk Slivovitsj. Hva slags ange som følger Osama bin Ladens bror Salem, kan vi gjette oss til. Sikre meldinger går i alle fall ut på at Bush jr. tjente sin første million gjennom en filial av Carlyle som bestyres nettopp av Salem bin Ladens høyre hand i USA.

Enda sikrere er det, at med så mange eksotiske dufter merkes det mindre at pengene stinker av utbrente landsbyer, eksploderte klasebomber, avrevne lemmer og seierherrenes sigarer. Carlyle har dessuten en bokstavelig talt strålende fremtid med sine Tomahawk-raketter og stridsvogn-kasketter ikledd utarma uran.

At noen infame journalister i noen alternative nyhetsnettverk har omdøpt Carlyle Inc til ”the Bushladen Group”, affiserer ikke så mange. Rett og slett fordi verken CNN eller større amerikanske aviser vil/tør ta temaet opp. Og det som ikke vises på CNN, eksisterer ikke. I alle fall i følge den såkalte jevne amerikaner. Ingen er så jevn som han...

Men BBC og mange europeiske aviser har snust på de dunstene som markerer revirene i Bushladen. Og de har funnet mange godbiter og merkelige sammentreff. For eksempel at to brødre fra den yngre delen av bin Laden-slekta, med adresser i Washingtons overklassestrøk, har stått bak organisasjonen World Assembly of Muslim Youth (WAMY), som av FBI er mistenkt for å ”ha forbindelser med terrorister”. For en gangs skyld er inderne hjertens enige med FBI. WAMY blir antatt å understøtte en organisasjon som står bak bombeaksjoner i Kasjmir. De finansierer etter sigende også Sayyaf-geriljaen på Filippinene. Begge organisasjoner har spesialisert seg på bortføringer og krav om løsepenger, for å spe på lønna fra Bushladen-systemet. Det er også sannsynlig at WAMY spiller en rolle når det gjelder muslimske organisasjoner på Balkan. Der nede sitter de med nøklene til Europas omfattende distribusjonsnett for heroin fra ”den gylne halvmåne” - bin Ladens skattkammer i Afghanistan.

Om de har fleire lysende bragder på gang, er ikke godt å vite. Det har følgende årsaker:
Trass i sin interesse for WAMY, fikk FBI beskjed i tida før 11. september at undersøkelsene omkring denne organisasjonen skulle trappes ned. Ordren kom ”fra høyeste hold”, og mange tolker det slik at Bush gjennopm sitt hopehav med bin Laden-familien har villet legge lokk på noe som kunne bli ubehagelig for medlemmer av klanen.

Og det er et anna merkelig sammentreff: Noen få kvartaler fra WAMYs hovedbase bodde fire av de flykaprerne som var med på ”fulltreffet” mot World Trade Center.

Emperor's Clothes/Jared Israel skriver: “Bush sine har kjent bin Laden-familien i en generasjon, på samme måten som du og jeg kjenner folka på lærerværelset, i drugstoren og i offisersmessa. Det heile skjer bare på et høyere plan. De oppfatter deg og meg som nødvendige, men ubetydelige brikker i sitt spill. For trass i vår tilnærma nullitet er vi uunngåelige utgifter til enorme inntekters ervervelse.”

Vi skal fortsette å se på alle disse forbløffende sammentreffene som følger Bushladen Inc. Mens over 1000 muslimer av ulike nasjonaliteter har sittet arrestert i USA fra september fram til i dag, så kan BBCs Greg Palast fortelle dette: Få dager etter at et fly fra Boston smalt inn i tårnet på WTC, tok et annet fly av fra samme flyplass og frakta elleve medlemmer av bin Laden-familien til Saudi-Arabia. Slike folk blir aldri taua inn av NYPD og underlagt israelsk-inspirert spesialforhør. De er insiders, og dermed usårlige.

Og da kommer vi til det begrepet vi skal analysere neste gang, nemlig innsidehandelen med menneskeliv. Følg med! Bushladen & co holder koken; de skuffer ikke.

TVI

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering