TTIP-forhandlingene mellom EU og USA har havarert

Tysklands vise-forbundskansler og finansminister Sigmar Gabriel sier at TTIP-forhandlingene mellom EU og USA har havarert.

I følge nyhetsbyrået AP mener ministeren at forhandlingene om en frihandelsavtale mellom Europa og USA, TTIP-avtalen, har strandet.

Britiske Independent: Tysklands vise-kansler sier at etter 14 runder med samtaler har ikke partene kunne enes om et eneste felles kapitel av de 27 som det forhandles om.

Frihandelsforhandlingene mellom Den europeiske union og USA har feilet, men ”ingen vil virkelig innrømme det”, sier Sigmar Gabriel, i følge avisen.

Nettstedet Politico.eu siterer et utdrag fra et intervju Sigmar Gabriel har gjort med den tyske fjernsynskanalen ZDF, hvor ministeren uttaler at samtalene med USA har havarert ”fordi vi, som europeere, ikke må bøye oss for amerikanske krav”. Intervjuet med tv-kanalen vil gå på luften søndags kveld.

Så sent som i juli sa den amerikanske utenriksministeren John Kerry at både USA og EU har som målsetning å bli enig om avtalen innen utgangen av 2016. (Kilde: Sveriges Radio)

 

Les mer om TTIP her:

Parasittene danser rundt TTIP

Frihandel i revers

Vi godtar ikke TTIP

 

 

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

TISA er den nye oljen

Iskald protest foran Stortinget lørdag ettermiddag. Regjeringen fastsatte tidligere denne uken en ny grense for havisen. Nå går iskanten nord for samtlige områder som er åpnet for olje- og gassvirksomhet. Flere er bekymret for at det betyr mer oljeindustri i sårbare områder, og lagde snømenn med plakater:

(1 - 17) TISA er den nye oljen for finanskapitalen. Avtalen gjør offentlige tjenester til et forretningsområde med enormt potensiale. Bare i Norge er ...Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering