Syrian Civil Defense White Helmets via AP, File
Syrian Civil Defense White Helmets via AP, File

I disse kaos- og «fake news»-tider må vi holde fast på rettstatens grunnleggende prinsipp: Ingen er skyldig uten lov og dom. Kort oppsummert: 1. Hendelse, 2. Bevisførsel, 3. Anklage, 4. Rettsak og 5. Dom (frifinnelse eller straff).
Uten et eneste bevis har imperialistblokken USA-NATO anklaget «Assad-regimet» for «giftangrepet» i Øst-Ghouta, og tre NATO-land angrep (straffet) deretter Syria med krysserraketter og bombefly i strid med internasjonal lov og rett.
Robert Fisk er journalist i britiske Independent, og var nylig på plass i Øst-Ghouta. Der snakket han med dr. Assim Rahaibani, overlege på et sykehus i Douma, byen der «giftangrepet» angivelig fant sted. Rahaibani forteller det var en hel del bombing den kvelden, med mye vind og enorme støvskyer som trengte inn i kjellere der folk bodde:
«Folk kom til sykehuset på grunn av oksygenmangel. Så var det én i døra, en «Hvit Hjelm» som ropte Gass!, og en panikk startet. Folk begynte å sprute vann på hverandre. Ja, videoen er filmet her, den er ekte, men det du ser er folk som lider av oksygenmangel, ikke gass-forgiftning».


En annen journalist, Pearson Sharp i One America News (OAN), gjengir øyenvitner «on-the ground» i Douma som forteller at «det kjemiske angrepet» ikke fant sted. Innbyggerne i Douma forteller at de ble terrorisert av «opprørerne», ikke av president Assad, som de støttet. Terroristene hamstret mat, henrettet folk og hadde våpenfabrikker.


Nå ti dager etter «giftangrepet» og fire dager etter USA-NATOs «straffereaksjon» mot «dyret» Assad, melder NRK TekstTV (17.04.18): «Våpeninspektører fra OPCW har omsider kommet inn i byen Douma i Syria, melder nyhetsbyrået SANA. OPCW skal granske meldingene om et angrep med kjemiske våpen i byen 7. april».


Da venter vi spent på resultatet, om imperialistblokken manipulerer OPCW, om våre massemedier vil gjengi OPCW-rapporten korrekt. Uansett er USA-NATO mestre i å bryte rettstatens grunnleggende prinsipp.
Kilder: Robert Fisk: «First Western Journalist In Syrian Hospital Which Treated «Chemical Weapons» Victims Explains Whta REALLY Happend» - Washington’s Blog 16.04.18; Pearson Sharp and Mark Taliano: «BREAKING: The Chemical Weapons Attack in Syria Did Not Occur. It was a Hoax, a False Flag To Justify the US-led Air Strikes, Staged by The Rebels» - Global Research 16.04.18).

Giftgassen i Douma

 Bilde er fra »de »hvite hjelmer«, 7/4-2018. Foto: Syrian Civil Defense White Helmets via AP.

Igjen tales om giftangrep: Rapporter om angivelig angrep med kjemiske våpen i Syria. Damaskus og Moskva tilbakeviser anklager.

Etter et antatt...


Stikkord

douma

syria

ghouta


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering