Fredspris mot seksualisert vold: -	Nok er nok!

To sterke fredsprisvinnere.

Av Trond Ali Linstad


«Reis dere og si høyt og tydelig: ‘Nok er nok!’». Slik lød oppfordringen fra nobelpris-vinner
Denis Mukwege da han mottok prisen i Oslo Rådhus. Nadia Murad, den andre fredsprisvinner, fortalte om overgrepene hun ble utsatt for, av Den islamske staten (IS). «Det gode har seiret over det onde», sa hun i sin takk for prisen.  Begge krevde overgripere til ansvar. Her, om en gruppe blant dem:


Den islamske staten
Det gjelder Den islamske staten (IS), som Nadia Murad ble mishandlet av. Og som dreper hennes folk: jesidiene.  IS står for voldtekter, massakre og terror – men hva ligger bak deres framferd? Med kunnskap om det kan de stanses, og overgripere bli stilt til ansvar. Deres handling har et ideologisk grunnlag; som en må kjenne til.


Et pervertert skrift
IS sier de er «muslimer», men står uten bånd til islam. Koranen er islams referanse. IS har mishandlet Koranen; har tatt ut og lagt til skrifter og skapt sin egen «koran». Vers i Koranen om nestekjærlighet, toleranse, humanitet, respekt og medmenneskelighet har IS fjernet (abrogert), for å føre inn andre tekster, uten tilknytning til Koranen. De har konstruert en ny «referanse»; en bok som er manipulert. Kort, et blikk på boka.


Kafir; vantro
De som ikke deler «muslimers» tro; kafir, (vantro) kan drepes. «Skjær halsen over på dem», er den allmenne oppfordring.  En verre skjebne venter: «To engler skal slå dem i hodet med en hammer og de skal hyle høyt», står det. De blir sendt til «helvetes-ilden».


Gode «muslimer» kan gjøre dette: «Hent inn ‘vantro’ og hold dem med lenker om halsen til de godtar islam og blir reddet fra den evig straff i ‘helvetes-ilden’, for i stedet i det neste livet å bli sendt til ‘paradiset’», står det i boka.


Slaver
Det er fint å ta «vantro» som slaver. Da blir de kjent med «muslimer» og kan konvertere til «islam». De slipper «helvetes plager» og kommer til «paradis».
Seksualisert vold
«Muslimer» i krig tar «krigsbytte». Det kan være kvinner. Kvinner blir eiendeler og slaver som kan brukes og selges – det er lov i boka.


Nok er nok
Hvor finner vi denne boka; IS og terroristenes «koran»?  Den selges i en moske i Oslo, der den tilbys blant andre bøker. Den distribueres fritt fra Saudi-Arabia, som fremmer slike tanker. Noen kan påvirkes av dem! På tide å si: «Nok er nok».

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering