• Hjem
  • Arkiv
  • Aktuell kommentar
  • Bare sosialistisk eiendomsrett vil dekke arbeidernes behov! Leve arbeider-klassens kamp for sosialisme og kommunisme! Uten oss står maskinene stille!

(10 - 2012) Uttalelse fra De Spanske Folkenes Kommunistpartis (PCPE) eksekutivkomite om resultatene av Generalstreiken 29. mars 2012: Generalstreiken har demonstrert arbeiderklassens makt til å paralysere nøkkelsektorene i produksjonen, særlig industrisektoren, og viser støtten fra store folkemasser i de mange imponerende demonstrasjonene over hele landet. Dagens kamp viste den brede folkelige avvisningen av politikken til dagens PP regjering, som er en videreføring av politikken til PSOE regjeringen. Enheten i agitasjonen for og organiseringen av streiken har vært nøkkelen til den tillit som ble oppnådd i de brede massene og deres deltakelse i generalstreiken og demonstrasjonene. Dagen etter generalstreiken fremmet regjeringen sitt budsjett for 2012, som viser dets innordning under finanskapitalens diktatur, som regjeringen bøyer seg fullstendig for. Rajoy regjeringen oppgir enhver mulighet for jobbskaping, for å tilfredsstille kravene til den spanske statens kreditorer. Derfor er beløpet som var avsatt til aktiv jobbskaping redusert med 1 500 millioner euro. Kraftige reduksjoner i budsjettene til ministeriene som resulterer i massive oppsigelser i offentlig virksomhet. Tunge skatter betales av lønnsarbeidet og i moms, mens det gis skatteamnesti til de store formuene. Denne regjeringen har i løpet av 3 måneder oppnådd å bli avvist av folkeflertallet. Den nyvalgte regjeringens støtte og popularitet forsvant fort, og oligarkiet i landet begynner allerede å få problemer med å opprettholde sitt voldelige hegemoni.

PCPEs eksekutivkomite oppfordrer arbeiderklassen og folkelige sektorer å konsentrere sine krefter om disse sakene:
1. Sette alle krefter inn på den felles arbeiderklasse og folkelige kampen. Etablere Enhetlige Arbeider komiteer som er det mest effektive redskapet til å overvinne dagens fragmenterte fagbevegelse, som svekker kampevnen i arbeiderklassen. Det er nødvendig at arbeiderklassen settes i posisjon til å ta den ledende rollen framover, når en tar offensiven og det ikke skal være plass for noen sosial pakt med oligarkiet. Det første målet er å oppheve en arbeider mot-reform, og avvise alle forsøk på forbedrede versjoner av denne.
2. Holde presset på regjeringen og deres EU utviklede politikk, i en masseaksjon strategi som fokuserer all energi på kampen for å gå fram mot sosialismen, som eneste vei ut av kapitalismens strukturelle krise. Vi må bekjempe reformistiske posisjoner, koordinert av det Europeiske venstrepartiet, som lover å reformere det kapitalistiske systemet ut fra et sosialt standpunkt, som fungerer innenfor monopolborgerskapets gjeldende hegemoni.
3. Gjøre årets 1. mai til en dag for bred og massiv kamp, som gir kontinuitet til generalstreiken og annonserer nye generell mobilisering av arbeiderklassen.
Samtidig må vi følge vår aksjonsenhetsstrategi for å fremme en prosess for akkumulering av krefter som gjør arbeiderklassen bedre i stand til å forsvare sine klasseinteresser.
4. Avansere i en vedvarende kampstrategi, med bevisst politisk lederskap for å
reversere oligarkiets posisjoner, og bevege oss mot sosialismen!

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering