World Federation of Trade Unions 17. kongress

Geir Skavern er leder for fagligpolitisk utvalg i Norges Kommunistiske Parti. Han deltar på vegne av NKP som observatør under World Federation of Trade Unions 17. kongress i Durban, Sør-Afrika - 5.-8. oktober 2016.

 

Den faglige verdensføderasjonen WFTU er en internasjonal faglig organisasjon med hovedsete i Athen i Hellas. WFTU har i dag 92 millioner medlemmer i 126 land over hele verden.

 

World Federation of Trade Unions

 

World Federation of Trade Unions (WFTU) ble etablert i Paris 3. oktober 1945. Den første WFTU-kongressen i Paris (3.-8. oktober 1945) hadde deltager fra 56 nasjonale organisasjoner, fra 55 land og 20 internasjonale organisasjoner; Delegatene representerte til sammen 67 milioner medlemmer.

 

Konstitusjonen som ble nedlagt i 1945 oppgav WFTUs mål å være: «Å bekjempe krig og årsakene til krig, og arbeide for en stabil og vedvarende fred.». WFTUs første resolusjon erklærte at «en av de primære oppgavene til WFTU og fagbevegelser i alle land er å kjempe for en raskt og total utradering av fascismen».

 

Som følge av WFTUs 15. kongress begynte organisasjonen på et nytt kapitel, det etableres en ny og moderne metode for å føre kampen; En naturlig omstilling for å møte dagens og fremtidens behov.

 

WFTUs grunnleggende prinsipper og verdier finnes i nøkkelordene: Analyse, handling, enhet, kamp, demokrati, solidaritet, uavhengighet og koordinasjon. For fred og fremskritt!

 

Delegatene ved WFTUs 17. kongress samles under under parolen: 

Kamp - Internasjonalisme - Enhet.

«Fremad! for å nå arbeiderklassen behov, i kampen mot den fattigdom og de kriger skapt av kapitalistisk barbarisme! 

 

Durban, Sør-Afrika - 5-8. oktober 2016

På vei til kongress

På vei til kongress

Første muligheten til å sette seg ned kom ikke før O.R. Tambo, den internasjonale flyplassen i Johannesburg. Det skulle egentlig ikke ha skjedd...


Jacob Zuma åpner WFTUs 17. kongress

Jacob Zuma åpner WFTUs 17. kongress

Sør-Afrikas president Jacob Zuma (ANC) åpner kongressen med å takke WFTU for å støtte kampen mot Apartheid. WFTU var allerede i skyttergravene sammen...


På tampen av første dag

På tampen av første dag

På bildet ser du to av mine viktigste våpen i klassekampen denne uken; Kaffekoppen og radiokontakt med tolkene; To andre er telefonen jeg tok bildet...

Fagbevegelsen i Ukraina (Engelsk)

Petro Symonenko, leder for Ukrainas Kommunistiske Parti, redegjør for situasjonen i Ukraina og situasjonen for den ukrainske arbeiderklassen.
Talen
...


Fagbevegelsen i Ukraina (Engelsk)

Fagbevegelsen i Ukraina (Engelsk)

Petro Symonenko, leder for Ukrainas Kommunistiske Parti, redegjør for situasjonen i Ukraina og situasjonen for den ukrainske arbeiderklassen.
Talen
...

Fortsatt i kamp; Fortsatt varm

Fortsatt i kamp; Fortsatt varm

Sør-Afrika er varmere enn Norge på så mange områder, men også i forhold til den revolusjonære situasjonen. Valg er bare en temperaturmåling har Lenin...
Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering