World Federation of Trade Unions 17. kongress

Geir Skavern er leder for fagligpolitisk utvalg i Norges Kommunistiske Parti. Han deltar på vegne av NKP som observatør under World Federation of Trade Unions 17. kongress i Durban, Sør-Afrika - 5.-8. oktober 2016.

 

Den faglige verdensføderasjonen WFTU er en internasjonal faglig organisasjon med hovedsete i Athen i Hellas. WFTU har i dag 92 millioner medlemmer i 126 land over hele verden.

 

World Federation of Trade Unions

 

World Federation of Trade Unions (WFTU) ble etablert i Paris 3. oktober 1945. Den første WFTU-kongressen i Paris (3.-8. oktober 1945) hadde deltager fra 56 nasjonale organisasjoner, fra 55 land og 20 internasjonale organisasjoner; Delegatene representerte til sammen 67 milioner medlemmer.

 

Konstitusjonen som ble nedlagt i 1945 oppgav WFTUs mål å være: «Å bekjempe krig og årsakene til krig, og arbeide for en stabil og vedvarende fred.». WFTUs første resolusjon erklærte at «en av de primære oppgavene til WFTU og fagbevegelser i alle land er å kjempe for en raskt og total utradering av fascismen».

 

Som følge av WFTUs 15. kongress begynte organisasjonen på et nytt kapitel, det etableres en ny og moderne metode for å føre kampen; En naturlig omstilling for å møte dagens og fremtidens behov.

 

WFTUs grunnleggende prinsipper og verdier finnes i nøkkelordene: Analyse, handling, enhet, kamp, demokrati, solidaritet, uavhengighet og koordinasjon. For fred og fremskritt!

 

Delegatene ved WFTUs 17. kongress samles under under parolen: 

Kamp - Internasjonalisme - Enhet.

«Fremad! for å nå arbeiderklassen behov, i kampen mot den fattigdom og de kriger skapt av kapitalistisk barbarisme! 

 

Durban, Sør-Afrika - 5-8. oktober 2016

På vei til kongress

På vei til kongress

Første muligheten til å sette seg ned kom ikke før O.R. Tambo, den internasjonale flyplassen i Johannesburg. Det skulle egentlig ikke ha skjedd...


Jacob Zuma åpner WFTUs 17. kongress

Jacob Zuma åpner WFTUs 17. kongress

Sør-Afrikas president Jacob Zuma (ANC) åpner kongressen med å takke WFTU for å støtte kampen mot Apartheid. WFTU var allerede i skyttergravene sammen...


På tampen av første dag

På tampen av første dag

På bildet ser du to av mine viktigste våpen i klassekampen denne uken; Kaffekoppen og radiokontakt med tolkene; To andre er telefonen jeg tok bildet...

Fagbevegelsen i Ukraina (Engelsk)

Petro Symonenko, leder for Ukrainas Kommunistiske Parti, redegjør for situasjonen i Ukraina og situasjonen for den ukrainske arbeiderklassen.
Talen
...


Fagbevegelsen i Ukraina (Engelsk)

Fagbevegelsen i Ukraina (Engelsk)

Petro Symonenko, leder for Ukrainas Kommunistiske Parti, redegjør for situasjonen i Ukraina og situasjonen for den ukrainske arbeiderklassen.
Talen
...

Fortsatt i kamp; Fortsatt varm

Fortsatt i kamp; Fortsatt varm

Sør-Afrika er varmere enn Norge på så mange områder, men også i forhold til den revolusjonære situasjonen. Valg er bare en temperaturmåling har Lenin...
RSS-mating for kommentarer Kommentarer

Ny kommeentar

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering