For USA/EU er samarbeid med fascister en standard prosedyre. Her USA-senator John McCain i sine mange møter med Oleg Tyahnibok, leder for det nazistiske Svoboda-partiet i Ukraina. USA/EU forsøker å gjennomføre et regimeskifte i Ukraina via den «pro-vestlige» alliansen av høyreekstreme og fascistiske partier i landet.
For USA/EU er samarbeid med fascister en standard prosedyre. Her USA-senator John McCain i sine mange møter med Oleg Tyahnibok, leder for det nazistiske Svoboda-partiet i Ukraina. USA/EU forsøker å gjennomføre et regimeskifte i Ukraina via den «pro-vestlige» alliansen av høyreekstreme og fascistiske partier i landet.

Bjarne H.Johansen: I 2010 UTROPTE Ukrainas daværende «Orange-president» Viktor Jusjenko OUN/Bs grunnlegger Stefan Bandera til «helt av Ukraina». Roman Shukhevych ble gitt samme ære. Shukhevych ledet OUN/Bs «Einsatzgruppe Nattergal» i likvideringen av jøder og kommunister i Lvov-gettoen.

«ORGANISASJONEN AV UKRAINSKE nasjonalister» (OUN/B) er en ukrainsk fascistorganisasjon som var alliert med den tyske generalstab under 2. verdenskrig. OUN/B utgjorde stabene i 14. Waffen SS (Galician) Division og mobile drapsskvadroner («Einsatzgruppen») i Ukraina.
BANDERA OPPMUNTRET NASJONALISTISK det ukrainske folk til «å ødelegge» kommunister, jøder og slaver. I dag er Bandera glorifisert som frihetskjemper i vestlige del av Ukraina, men fordømt i øst- og sørøst som en forræder av Sovjetunionens kamp mot den tyske okkupasjonsmakt.

ETTER 2. VERDENSKRIG ble OUN/B et sentralt element i CIAs Gehlen-gruppe, et naziledet nettverk som drev spionasje mot Sovjetunionen. OUN/B var også sentral i den «anti-bolsjevikiske blokk av nasjoner» under «den kalde krigen».

OUN/B «IS STILL going strong». Leder for OUN/Bs avdeling i USA og visedirektør i Ronald Reagans offentlige sambandsnett, Ykaterina Chumachenko, giftet seg med Viktor Jusjenko og ble Ukrainas førstedame etter Orange-revolusjonen.
PARLAMENTARISK LEDER FOR Faterland-partiet Arseniy P. Yatsenyuk er en av organisatorene bak kuppforsøket i Ukraina. Partiet er best kjent som opposisjonspartiet til tidligere statsminister Julia Timosjenko. Hun sitter nå fengslet dømt for korrupsjon.

I FREMSTE FRONT for kuppforsøket er også UDAR-partiet ledet av mesterbokser Viatli Klitschko. Både det nasjonalistiske Fatherland og UDAR-partiet utgjør ett pro-EU/tysk-nettverk sammen med det fascistiske Svoboda-partiet til Oleg Tyahnibok («Oleh Tiahnybok»).

SVOBODA ER EN direkte avlegger etter OUN/B. Tyahniboks støttespillere er blant mest aggressive kuppmakere og har gjort svært provokative forsøk på å okkupere bygninger og regjeringskontorer.

KOALISJONEN AV PARTIENE Fatherland, Svoboda og UDAR opptrer ikke bare sammen i gatene, men samarbeider tett i Ukrainas parlament. Timosjenkos Fatherland har i betydelig grad hjulpet Svoboda til å bli et sosialt akseptert parti. Takket være alliansen fikk Svoboda 10,4 prosent av stemmene ved siste parlamentsvalg og er nå representert i Verkhovna Rada (nasjonalforsamlingen) med 36 parlamentarikere.

SOM FØLGE AV en voksende politisk styrke i Ukraina vinner Svoboda også innflytelse på all-europeisk nivå. Svoboda har systematisk utviklet kontakt med høyreekstreme partier i andre europeiske land.
PARTIET DELTAR I et høyreekstremt europeisk nettverk som inkluderer «British National Party», Ungarns «Jobbik», det ny-fascistiske «Forza Nuova» i Italia og Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD).

VI HØRER AV våre medier at protestene ble utløst av at president Janukovitsj valgte å velte en «frihandels- og assosiasjonsavtale» med EU i favør av å bygge sterkere bånd med Russland. Mer korrekt er vi er vitner til et politisk kupp for et regimeskifte i Ukraina ledet an av fascister og høyreekstreme, på vegne av EU/USA.

SAMTIDIG MED DEMONSTRASJONENE i Kievs gater, foregår et kynisk spill i de politiske korridorer mellom Kiev, Moskva, Brussel, Berlin og Washington. Etter at «Orange-revolusjonen» mislyktes, har planer for å bli kvitt Janukovitsj vært diskutert på bakrommene mellom den ukrainske opposisjonen og politiske myndigheter i EU/USA og Tyskland.

OPPOSISJONSPARTIET UDAR (UKRAINIAN Democratic Alliance for Reform), med eks-mesterbokser Vitali Klitschko som leder, ble grunnlagt for 3 år siden med finansiering av tyske «Konrad Adenauer Stiftung».

STIFTELSEN BLE OPPRETTET av Merkels konservative regjeringsparti kristeligdemokratene CDU. Den tyske politiker Wolfgang Gehrcke (PDS/Die Linke) mener den tyske regjering nå leker med ilden i Ukraina.

MERKEL VIL INKLUDERE UDAR i EPP (European People,s Party), og ønsker Klitschko som utfordrer mot Janukovitsj ved presidentvalget i 2015, uten å kreve at UDAR skiller lag med det ny-nazistiske Svoboda-partiet.

CDU ÅPNER FOR å gjøre høyreekstrem politisk ideologi akseptabel i Europa, konkluderer Gehrcke. Merkel og Tyskland er sentral i maktspillet mellom Russland og EU/USA/NATO. I over ett år har Tyskland og EU regelmessig hatt møter med representanter for Svoboda, UDAR og Fatherland med konkrete planer for å bli kvitt Janukovitsj.

DEN TYSKE AMBASSADØR i Ukraina møtte Svobodas leder våren 2013 og lovte fascistpartiet plasser i en Ukrainsk regjeringen dersom partiet støttet UDAR og Fatherland i organiseringen av protester som ville føre til Janukovitsjs fall.

SVOBODA, UDAR OG Fatherland har også hatt jevnlige samtaler med USA og Canada ettersom NATO ønsker å underlegge Ukraina militær kontroll. I august 2013 åpnet derfor Svoboda kontor i Brussel for åpnere kanaler med EU og NATO.

EN MÅNED ETTER møtet med den tyske ambassadør i Ukraina, møtte en Svoboda-delegasjon det tyske fascistpartiet NPD i Sachsen. I oktober hadde Svoboda møter med det italienske fascistpartiet Forza Nuova. Samme måned feiret partiet storstilt sammen med Ukrajinska Powstanska Armija (UPA), den militære delen av OUN/B. UPA var svært aktiv mot de kommunistiske partisaner under 2. verdenskrig.

AVTALER BAK LUKKEDE dører mellom vestlige og russiske ledere og den ukrainske herskerklassen har gjort folk i Ukraina mektig lei de rike, korrupte og undertrykkende oligarker, men makter ikke å bli kvitt dem.

FOR MANGE UKRAINERE synes løsningen og eneste alternativ derfor å være en koalisjon av høyreekstreme og ultranasjonale fascister, som av EU/USA og vestlige medier er markedsført som «europeisk», «demokratisk» og liberal.

FAGFORENINGER GÅR I oppløsning og arbeidsfolk blir disiplinert til et arbeidsmarked kontrollert av oligarkenes slavelenker. Med sin populistiske retorikk å ville nasjonalisere «strategiske virksomheter» tiltrekker Svoboda arbeidsfolk.
MEN SVOBODAS PLAN for «nasjonalisering» vil utelukkende tjene kapitalen og et kapitalistisk Ungarn. Vi skal huske at oligarkene i Ungarn støtter opposisjonen.
VI ER ALTSÅ vitner til at den tyske regjering og EU/USA oppmuntrer til kuppforsøk i Ukraina gjennom den «pro-europeiske» alliansen av ultrahøyre konservative og fascistiske partier. La oss huske at EU ikke bryr seg om «demokrati», «frihet» eller «menneskerettigheter» - det er profitten som teller.
Kilder: Wikipedia og SpitfireList.com – nettside og blogg til Dave Emory

Uavhengighetsdagen i Ukraina

Uavhengighetsdagen i Ukraina

(Friheten Nett) Offisielle parader og taler preget «Uavhengighetsdagen» i Kiev 24. august 2016. I taktfast marsj ropte paramilitære grupper «Hail ...


NATO ESKALERER I ØST-EUROPA

Imperialistane

 

Nå ruster vi mot russerne: Forsvarsministerne i Nato vedtok eskalering i Øst-Europa. Den tyske forbundshæren får mer innflytelse.

Nato bygger ut ...


Ha det bra, Ukraina!

Ha det bra, Ukraina!

(5 - 17) Folkerepublikkene i Donbass vil administrere storindustrien. Begrepet statsdrift unngås.
De internasjonalt ikke-anerkjente folkerepublikkene...

12 offentlig ansatte drept i Donetsk

NTB scanpix

Donetsk: 12 offentlig ansatte er drept på jobb, 20 hardt såret, i hele perioden med vold i Donbass. Tallene ble lagt fram av 1. viseminister for ...

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering