■	Stephanos ble hjemløs i 2012, da klesbutikken han jobbet i over ti år ble stengt. Han hadde ikke lenger noen inntekt å betale leiligheten med, så nå bor han på gata i Athen og spiser fra suppekjøkken.
■ Stephanos ble hjemløs i 2012, da klesbutikken han jobbet i over ti år ble stengt. Han hadde ikke lenger noen inntekt å betale leiligheten med, så nå bor han på gata i Athen og spiser fra suppekjøkken.

■ Våre massemedier snakker om krisen som et tilbakelagt fenomen, men krisen rammer verre enn noensinne. For tiden sliter eksportorienterte bedrifter i Europa. Produksjonen svekkes, arbeidsløsheten stiger og levestandarden synker. Situasjonen vil vare minst tre-fire år, sier professor Michael Schroeder ved «Center for European Economic Research».

I en undersøkelse fant britiske Guardian at 83 prosent av lærerne i Storbritannia møtte sultne elever hver dag. Halvparten ga elevene mat, og en av fire lærere ga dem penger til lunsj.

Sulten har økt, og mange britiske familier sliter med manglende sosialstøtte, arbeidsløshet og nedskjæringer. En av fem briter 18-32 år makter ikke betale nødvendige regninger, og en av åtte kutter lunsjen for å hjelpe familien.
Storbritannia er likevel ikke det fattigste landet i Vest-Europa.

I mange land er situasjonen verre. Arbeidsløsheten blant unge (16-24 år) er 28 prosent i Italia, 43 prosent i Hellas og 51 prosent i Spania. Økonomien i Hellas siste år falt 6 prosent, og vil falle med 5 prosent i år. Tilbakegangen har vart i 5 år. Tjue prosent av butikkene er konkurs. Antall selvmord i Hellas økte med 40 prosent siste året.
I en undersøkelse av «frykt og bekymring» svarte 71 prosent av de spurte europeerne at den økonomiske situasjonen i deres hjemland er dårlig. Grekere, spanjoler, ungarere og italienere er svært bekymret. I samme undersøkelse ser svensker, tyskere, østerrikere og dansker mer optimistisk på situasjonen (Eurobarometer 2012).

Jaroslav Romansjuk ved «Scientific Research of Mises Center» sier vi har «to» Europa i dag, et «glad» (Tyskland og Skandinavia), og så resten - omkring 20 land. Ulikheten er i ferd med å bli en avgrunn, og situasjonen forsterker bitterhet, misunnelse og nasjonalisme, sier Romansjuk.
Kilde: Pravda.Ru 04.05.15

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Lever 98 000 barn i fattigdom?

Lysbakken hevder det er nær 100 000 fattige barn i Norge, Aaberge mener dette er ukorrekt. 																					Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix/SSB

(18 - 2017) I Norge, som i mange andre land, måles barnefattigdom ut fra hva husholdningens inntekt etter skatt er i den husholdningen barnet vokser...














Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering