USA-NATO-støttede terrorister forgiftet julaften vannforsyningen til Damaskus med diesel. En krigsforbrytelse. Syriske røde halvmåne har installert vanntanker i flere bydeler i Damaskus. Her samler kvinner nyvasket tøy i bydelen Al Adlieh. Viktig å holde klær og sengetøy rent for å hindre utbredelse av sykdom og helseplager. 								Foto: Ibrahim Malla/IFRC
USA-NATO-støttede terrorister forgiftet julaften vannforsyningen til Damaskus med diesel. En krigsforbrytelse. Syriske røde halvmåne har installert vanntanker i flere bydeler i Damaskus. Her samler kvinner nyvasket tøy i bydelen Al Adlieh. Viktig å holde klær og sengetøy rent for å hindre utbredelse av sykdom og helseplager. Foto: Ibrahim Malla/IFRC

(2-17) En liten uskyldig NRK TekstTV-melding 13.01.17: «SYRIA SIKRER VANN I DAMASKUS. Syriske arbeidere har kommet inn i de opprørskontrollerte områdene utenfor hovedstaden for å reparere byens vannforsyning, ifølge en lokal guvernør. Det melder statlig syrisk TV».


Al-Qaida-jihadister som støttes av USA-NATO forgiftet julaften Barada-elven med bensin, sprengte renseanlegg og gjorde vannet ubrukelig.
I mer enn to uker har 5 millioner innbyggere i Damaskus manglet vann. Syriske myndigheter sikrer nå befolkningen vann med tankbiler, og skaffer innbyggerne drikkevann på flasker.
Jihadistene nektet i sin «Barada-erklæring» myndighetene å rense og gjenopprette vannforsyningen, før den Arabiske Syriske Hær og Hizbollah stanset krigen. Dvs. ikke før al-Assad overga seg.
I et brev adressert Sikkerhetsrådet, fordømmer Syria de utenlandske stater som støtter jihadistene. Å frarøve sivile vann regnes som krigsforbrytelse.
Solberg-regjeringen har med å sende norske «spesialsoldater» for å lære opp «syriske opprørere» i krigføring mot eget folk, valgt side med al-Qaida-terroristene i Syria, og er dermed medansvarlig for deres forbrytelser mot den syriske sivilbefolkning.
Sju jihadist-grupper har underskrevet «Barada-erklæringen», blant dem «Hvite hjelmer».
Denne «humanitære» organisasjonen, som Frankrike foreslo å tildele Nobels fredspris, er etablert og ledet av MI6-offiser James Le Mesurier. I 2016 ble etterretningsagenten tildelt «Den britiske imperie-orden» av dronning Elizabeth.
«Hvite hjelmer» oversvømmer massemediene med sjokkerende bilder og videoer for å «bevise Assad-regimets forbrytelser». Uavhengige journalister har imidlertid avslørt at «bevisene» er «teatralsk iscenesatt propaganda».
Utsulting (sanksjoner), beleiring og krig er diaboliske operasjoner USA-NATO og deres terrorister har gjennomført i Syria, og er den ultimate forbrytelse mot menneskeheten. USA-NATO ødela irakisk vannforsyning, og er nå i gang i Syria.
I en godt dokumentert artikkel fra september 2001 (Global Research 29.08.01), understreker Thomas J. Nagy forbrytelsene i USA-NATOs imperialisme.
Nagy er professor ved George Washington University, D.C. I 2001 offentliggjør han et dokument fra Defense Intelligence Agency (DIA) «som over enhver tvil dokumenterer at USA i strid med Genève-konvensjonen, og med overlegg ved å bruke sanksjoner mot Irak forurenset landets vannforsyning etter Gulfkrigen».
«USA visste hvilken pris irakerne, for det meste barn, måtte betale, men fortsatte sine brutale ugjerninger». CBS-programmet «60 Minutes» rapporterte 12. mai 1996 at en halv million irakiske barn døde som følge av USAs sanksjoner. USAs daværende utenriksminister Madeleine Albright mente «det var verd det».
I 2003 invaderte USA-NATO Irak under strategien «rapid dominance» (kjent som «shock and awe»), en krigsstrategi utviklet av nazistene for å «paralysere» fienden, ved å «ødelegge kommunikasjonslinjer, transportlinjer, produksjon av mat, vannforsyning, elektrisitetsforsyning og annen sivil infrastruktur».
Nagy skriver: Det primære dokument «Iraq Water Treatment Vulnerabilities» er datert 22. januar 1991. Det beskriver hvordan sanksjoner ville hindre Irak sin befolkning rent vann. Irak er avhengig av importert spesialutstyr og kjemikalier for å rense sin vannforsyning, bekrefter dokumentet.
Uten dette utstyret vil rent drikkevann være en mangelvare i Irak. Det vil føre til epidemier og dødelige sykdommer. Uten å rense vannet vil sykdommer som kolera, alvorlig leverbetennelse og tyfoidfeber dukke opp.
Dokumentet opererer også med en timeplan for ødeleggelse av Iraks vannforsyning: «... det vil ta minst seks måneder (til juni 1991) før systemet er fullstendig degradert».
Dokumenter opplyser i detalj om sykdomsutbrudd/epidemier, og advarer mot at den irakiske regjering vil «anklage USA for helseproblemene».
USA-NATO og deres allierte leiesoldater/dødsskvadroner er nå i gang med å ødelegge vannsystemene i Syria, og spesifikt i Damaskus.
Angrepene på den syriske sivilbefolkning er nærmest ignorert i vestlige massemedier. En Tekst-TV-notis på NRK gir «opprørerne» godt skullsmål ved at de lar arbeidere slippe inn å reparere en ødelagt vannforsyning. What’s next?
Kilder: Moon of Alabama: «U.S./UK Paid ‘White Helmets’ Help Al Qaeda Blocking Water To 5 Million Thirsty Syrians» - 03.01.17; Thomas J. Nagy: «How the US Deliberately Destroyed Iraq’s Water Supply, And Now Syria...» - Global Research 03.01.17; Voltaire Network: «A ‘Humanitarian NGO’ deprives 5.6 million civilians of water» - 07.01.17

Vannet ditt er også politikk

Vann- og avløpsvesenet i Oslo har tidligere arrangert turer for byens borgere i Oslos kloakk under Kongensgate. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

(20 - 2017) Offentlige tjenester som skole og helse er gjengangere i politiske debatter. Men et tema som sjelden når opp i partilederdebattene, er de...


Giftgassen i Douma

 Bilde er fra »de »hvite hjelmer«, 7/4-2018. Foto: Syrian Civil Defense White Helmets via AP.

Igjen tales om giftangrep: Rapporter om angivelig angrep med kjemiske våpen i Syria. Damaskus og Moskva tilbakeviser anklager.

Etter et antatt...


Stikkord

vann

krig

syria


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering