Academi er et annet og rørerende harmløst navn på Blackwater, som ble beryktet under Irak-krigen på grunn av fryktelige massakrer mot sivile. Om samme tema: Se også: https://de.wikipedia.org/wiki/Academi.
Academi er et annet og rørerende harmløst navn på Blackwater, som ble beryktet under Irak-krigen på grunn av fryktelige massakrer mot sivile. Om samme tema: Se også: https://de.wikipedia.org/wiki/Academi.

Nemeticos politikk-blogg gjør obs på et aspekt ved imperialistisk krigføring; Privatisering av brukt `menneskemateriale` gjennom krigsbedrifter, en utvikling som minner oss om situasjonen på 1930-tallet. Dette står på denne Nemeticos-bloggen: Jeg viser til en kort melding på Websiden The International Reporter for noen dager siden:

https://theinternationalreporter.org/2015/12/10/cia-private-armies-15-blackwater-mercs-including-commander-killed-in-yemen-since-tuesday/ : `CIAs private armeer: 15 leiesoldater fra Blackwater, medregnet kommandøren ble drept i Jemen tirsdag`, lød en overskrift, 10/12-2015. Ifølge meldingen ble en meksikansk leder av militær-operasjonen fra leie-firmaet `Academi` drept sammen med 15 soldater i sammenstøt med enheter fra Houthi Ansarullah. Instruktører kom fra Australia, UK og Frankrike, leie-soldatene fra Colombia. Academi-folkene kjempet sammen med de saudi-arabiske invasjonstroppene i Jemen.

 

Målet for Saudi-Arabias invasjon er å få inn igjen Jemens president Abd Rabbuh Mansur Hadi, en ren marionette under Saudi-Arabia og USA. Den USA-fiendtlig Houti-bevegelsen, med støtte fra Jemen-arméen forsvarer seg militant mot invasjonen.

Meldingen er oppsiktsvekkende. Den fokuserer på økende betydning for firmaer som leverer leiesoldater til USAs imperialistiske kriger. Åpen militærinvasjon med US-bakketropper er trolig for risikabelt for Pentagon. Allerede under Irak-krigen deltok flere av det som til da ble regnet som `illegale private leiesoldater` enn regulære okkupasjonstropper fra USA og UK. Det var rett og slett en skygge-hær, som ofte viste at den hadde moro av å skyte på gater og torg mot gående eller kjørende sivile. Det utløste oppstanden i Falludja i 2004.

I 2011 spilte internasjonale leiesoldater hovedrollen i oppstilling av `islamske militser` med hovedmål å styrte Gaddafi. Jeg antar også at de `syriske opprørerne` har flere internasjonale leiesoldat-firmaer diskret i ryggen. For Jemen er det bevist ut fra denne korte meldingen.

Neoliberalisering av imperialistiske kriger er åpenbarbart i full gang. Billige leiesoldater av den typen som settes inn i Jemen er, når alt kommer til alt, billigere enn regulære yrkes -og vernepliktige soldater, fordi en da neppe er forpliktet til å å forsørge krigsinvalider og deres familier senere.

Kilde: Linke Zeitung

 

 


Lite Land - Stor Imperialisme

Lite Land - Stor Imperialisme

Krise og krig i Sør-Sudan: Noreg får – ein gong til – full skuld

 

Landet som Noreg hjalp å lausrive frå Sudan[1] er no eit av dei fattigaste og ...


Nyliberalismens inntog gjennom EØS

Banner utanfor et EU-møte i Brussel i forbindelse med Hellas sine økonomiske utfordringer, som lyder « Dere kan ikke gi folket mat, men dere kan finansiere bankene? » 																															Foto AP Photo/Yves Logghe

(8 - 2017) EØS-avtalen er ingen handelsavtale, men en importkanal for nyliberalistisk politikk. Europas sosialdemokratiske partier, inkludert det...


RSS-mating for kommentarer Kommentarer

Ny kommeentar

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering