Academi er et annet og rørerende harmløst navn på Blackwater, som ble beryktet under Irak-krigen på grunn av fryktelige massakrer mot sivile. Om samme tema: Se også: https://de.wikipedia.org/wiki/Academi.
Academi er et annet og rørerende harmløst navn på Blackwater, som ble beryktet under Irak-krigen på grunn av fryktelige massakrer mot sivile. Om samme tema: Se også: https://de.wikipedia.org/wiki/Academi.

Nemeticos politikk-blogg gjør obs på et aspekt ved imperialistisk krigføring; Privatisering av brukt `menneskemateriale` gjennom krigsbedrifter, en utvikling som minner oss om situasjonen på 1930-tallet. Dette står på denne Nemeticos-bloggen: Jeg viser til en kort melding på Websiden The International Reporter for noen dager siden:

https://theinternationalreporter.org/2015/12/10/cia-private-armies-15-blackwater-mercs-including-commander-killed-in-yemen-since-tuesday/ : `CIAs private armeer: 15 leiesoldater fra Blackwater, medregnet kommandøren ble drept i Jemen tirsdag`, lød en overskrift, 10/12-2015. Ifølge meldingen ble en meksikansk leder av militær-operasjonen fra leie-firmaet `Academi` drept sammen med 15 soldater i sammenstøt med enheter fra Houthi Ansarullah. Instruktører kom fra Australia, UK og Frankrike, leie-soldatene fra Colombia. Academi-folkene kjempet sammen med de saudi-arabiske invasjonstroppene i Jemen.

 

Målet for Saudi-Arabias invasjon er å få inn igjen Jemens president Abd Rabbuh Mansur Hadi, en ren marionette under Saudi-Arabia og USA. Den USA-fiendtlig Houti-bevegelsen, med støtte fra Jemen-arméen forsvarer seg militant mot invasjonen.

Meldingen er oppsiktsvekkende. Den fokuserer på økende betydning for firmaer som leverer leiesoldater til USAs imperialistiske kriger. Åpen militærinvasjon med US-bakketropper er trolig for risikabelt for Pentagon. Allerede under Irak-krigen deltok flere av det som til da ble regnet som `illegale private leiesoldater` enn regulære okkupasjonstropper fra USA og UK. Det var rett og slett en skygge-hær, som ofte viste at den hadde moro av å skyte på gater og torg mot gående eller kjørende sivile. Det utløste oppstanden i Falludja i 2004.

I 2011 spilte internasjonale leiesoldater hovedrollen i oppstilling av `islamske militser` med hovedmål å styrte Gaddafi. Jeg antar også at de `syriske opprørerne` har flere internasjonale leiesoldat-firmaer diskret i ryggen. For Jemen er det bevist ut fra denne korte meldingen.

Neoliberalisering av imperialistiske kriger er åpenbarbart i full gang. Billige leiesoldater av den typen som settes inn i Jemen er, når alt kommer til alt, billigere enn regulære yrkes -og vernepliktige soldater, fordi en da neppe er forpliktet til å å forsørge krigsinvalider og deres familier senere.

Kilde: Linke Zeitung

 

 


Lite Land - Stor Imperialisme

Lite Land - Stor Imperialisme

Krise og krig i Sør-Sudan: Noreg får – ein gong til – full skuld

 

Landet som Noreg hjalp å lausrive frå Sudan[1] er no eit av dei fattigaste og ...


Nyliberalismens inntog gjennom EØS

Banner utanfor et EU-møte i Brussel i forbindelse med Hellas sine økonomiske utfordringer, som lyder « Dere kan ikke gi folket mat, men dere kan finansiere bankene? » 																															Foto AP Photo/Yves Logghe

(8 - 2017) EØS-avtalen er ingen handelsavtale, men en importkanal for nyliberalistisk politikk. Europas sosialdemokratiske partier, inkludert det...


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering