Fortsatt i kamp; Fortsatt varm

Sør-Afrika er varmere enn Norge på så mange områder, men også i forhold til den revolusjonære situasjonen. Valg er bare en temperaturmåling har Lenin uttalt. I Sør-Afrika er det ennå varmt. Det Sør-Afrikanske folk ledet frem frihetskampen under apartheid med et mål - ikke for å bytte ut et undertrykkende hvitt regime med et undertrykkende svart regime - men å kjempe for frihet, rettferdighet og likhet for alle; For å folk ut av fattigdom, ut i arbeid og inn i en trygg fremtid.

Den sør-afrikanske utdanningsministeren leder landets kommunist parti. Hovedtaler under gallamiddagen torsdag (6/10-16) var Willies Mchunu (bildet); Delstatspresident og tidligere leder av det Sør-Afrikanske kommunistpartiet; Han er president i provinsen hvor Durban ligger, KwaZulu-Natal (Zuluenes hjemland); Med ca. 11 millioner mennesker.

Her kikker ikke folk litt undrende på nålen med hammer og sigd i jakken min; Det er større forståelse for hva hammeren og siged egentlig betyr; Hvilken velstand som kommer til folket gjennom å aktivt kjempe for sosialismen mot kommunismen.

Det har vi nok glemt i Norge; Og vi må jobbe for å minne oss selv på dette.

Sør-Afrika har fremdeles en lang vei å gå, men ideologien ligger på plass; Med BRICS samarbeidet i stadig utvikling kan veien inn i fremtiden være stødigere enn den har vært for mange andre land med en historie av frigjøringskamp.

Sør-Afrika er et godt likt land internasjonalt; Og flere av ministerne i regjeringen kommer fra kommunistpartiet; Nelson Mandela var også medlem av kommunistpartiet i Sør-Afrika.

Sør-Afrikas historie med Apartheid har afrikanske ledere tatt med seg videre, som f. eks Desmond Tutu, når han kritiserte Israel okkupasjon av Palestina; Cosatu -  Sør-Afrikas 3. største fagorganisasjon, med 1.2 millioner medlemmer - og støtteorganisasjon til World Federation of Trade Unions - har med grunnlag i sitt klasse perspektiv oppfordret til boikott av Israel og israelske produkter.

Sør-Afrika har ikke glemt sin egen fortid.

Les mer om Sør-Afrikas kamp mot fattigdom etter Apartheid-regimets fall i artikkelen om talen levert WFTUs 17. kongress av Blade Nzimande, leder for Sør-Afrikas kommunistiske parti og Sør-Afrikas utdanningsminister. (Artikkel kommer)


På vei til kongress

På vei til kongress

Første muligheten til å sette seg ned kom ikke før O.R. Tambo, den internasjonale flyplassen i Johannesburg. Det skulle egentlig ikke ha skjedd...


På tampen av første dag

På tampen av første dag

På bildet ser du to av mine viktigste våpen i klassekampen denne uken; Kaffekoppen og radiokontakt med tolkene; To andre er telefonen jeg tok bildet...

Stikkord

Sør-Afrika

WFTU


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering