REUTERS/Kim Hong-Ji
REUTERS/Kim Hong-Ji

(19 - 2017) Sør-koreanere protesterer mot USAs installering av rakettskjold. Flere ti-talls skadet. Massiv politi-vold satt inn for å jage vekk protestanter.
Tusenvis politi-folk jaget vekk demonstranter mot USAs installering av THAAD; et rakett-system som skal installeres ved en landsby i et sør-koreansk landbruksområde. Motstand har vokst til masseprotester etter at regjeringen sa ja til USA.kravet om 4 nye utskytingsramper for Thaad; Terminal High Altitude Area Defense; et US-amerikansk navn på »rakettskjoldet«, som samtidig skal etableres i Polen og Romania, trass i protester også der. Thaad består av et avansert radar-system, som angivelig skal oppdage fiendtlige raketter. Det består dessuten av flyttbare rakettramper og oppleves av Russland, Kina og Nord-Korea som offensiv trussel.
Nå blir det installert på en tidligere golfbane i et område som før var positivt innstilt til USAs militær-apparat. Den avgåtte regjeringen regnet med støtte til stasjonering der. Men i stedet viser det seg at lokalbefolkningen nå er i opprør. Den frykter at USA-basen vil gjøre området til angrepsmål i tilfelle krig.
President Moon vant presidentvalget fordi han gikk imot THAAD-installering av THAAD, men under hardt press fra USAs og egne militære for å opptre tøft mot Nord-Korea har han gitt etter for deres krav om flere rakett-installeringer. .
For å kvele protester gikk politiet massivt til verks i all hast. Det utløste fysisk vold. Minst 38 er meldt alvorlig skadete, herunder også noen politifolk. Representanter for myndighetene sier de er fast innstilt på å rense området for demonstranter for å åpne vei for rask installering av det kontroversielle »rakettskjoldet«.
Jason Ditz, Antiwar

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Nord-Koreansk aggresjon?

USS ”George Washington” kan ta omtrent 80 fly og har et flydekk på omtrent 18 000 m² samt fire rakettutskytningsramper. Pluss en lang rekke andre morderiske herligheter. Og en drøss dystre drømmer om nye Vietnam-eventyr.

”Folk i Sør-Korea har levd under en slik trussel i mange år, og er vant til det”.

Per Andreas Kveseth

I ”DAGSNYTT ATTEN”, fredag 5. april får en...KOREAS DESPOT STYRTET

NTB Scanpix

Endelig ble diktatoren avsatt!

Den korrupte, militaristiske og undertrykkende marionett"president" ble styrtet av et overbevist, urokkelig koreansk ...

Han var full hele turen i Nord-Korea

AP Photo/Jon Chol Jin, File

(14 - 2017) Alle media har brakt nyheten om den amerikanske studenten som havnet i fengsel i Nord-Korea og etter løslatelsen døde. Om det var rett og...


Solskinn over Korea?

Foto: Birgit Skjæret/Friheten

(14 - 2017) Tenk om et hvert menneske i denne verden kunne bruke sine evner, si sin mening og være sikret et trygt hjem, liv og helse uten å måtte...

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering