I Berlin demonstrerte 250 000 sin avsky mot at politikere inngår hemmelige handelsavtaler bak vår rygg. TTIP/CETA/TISA er et fascistisk angrep på demokratiet, og mot egne land sin suverenitet og uavhengighet.
I Berlin demonstrerte 250 000 sin avsky mot at politikere inngår hemmelige handelsavtaler bak vår rygg. TTIP/CETA/TISA er et fascistisk angrep på demokratiet, og mot egne land sin suverenitet og uavhengighet.

Lørdag 10. oktober demonstrerte flere hundretusen i Europas gater. Samme beskjed fra Amsterdam, Berlin, Brüssel, London, og Athen: Vi godtar ikke TTIP. 

I Berlin demonstrerte 250 000. Største demonstrasjon i Tyskland siden protestene mot Irak-krigen i 2003. «Demonstrasjonen markerer en overraskende utvikling i tysk politikk», skriver journalist Victor Grossman i Berlin Bulletin.
På talerstolen i Berlin sto en canadisk fagforeningsmann. Han kunne fortelle om erfaringene med frihandelsavtalen NAFTA mellom Canada, USA og Mexico.
Avtalen, slik TTIP gjør, lovte vekst og flere arbeidsplasser, men siden 1994 har den kostet over to millioner industriarbeidsplasser i USA og Canada. Og bøndene i Mexico er blitt ruinert.
En annen taler i Berlin var en kvinne fra Kamerun. Hun fortalte hvordan hennes hjemland ble ruinert av frihandelsavtaler. Slike avtaler utsetter U-land for skjev konkurranse, sa hun.
Lederen for tysk LO (DGB) Reiner Hoffmann uttrykte på vegne av seks millioner LO-medlemmer sin motstand mot TTIP.
FAKTA:
I stor hemmelighet har EU-kommisjonen og USAs Big Business siden juli 2013 forhandlet om en frihandelsavtale mellom USA og EU.
TTIP er anti-demokratisk. Avtalen vil undergrave arbeiderrettigheter, miljøbeskyttelse og matvaresikkerhet.
Selskaper (investorer) kan ved å benytte en businessopprettet særdomstol (ISDS) reise erstatningskrav mot regjeringer, når investorer finner ut at demokratisk vedtatte lover og regler begrenser deres forventede profitt.
Anklager mot stater behandles bak lukkede dører i ISDS-domstolen av utvalgte businessadvokater. Avgjørelser kan holdes hemmelige.
Opprinnelig var planen å vedta TTIP i 2015, men forhandlingene er forsinket og avtalen er neppe ferdig før 2016.
NKP slutter seg til VI GODTAR IKKE TTIP,

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Angrep på demokratiet

Angrep på demokratiet

Det feier en kraftig avdemokratiseringsvind over landet. Profesjonspolitikere har alliert seg med byråkrater og næringsinteresser i det som i praksis ...


TISA er den nye oljen

Iskald protest foran Stortinget lørdag ettermiddag. Regjeringen fastsatte tidligere denne uken en ny grense for havisen. Nå går iskanten nord for samtlige områder som er åpnet for olje- og gassvirksomhet. Flere er bekymret for at det betyr mer oljeindustri i sårbare områder, og lagde snømenn med plakater:

(1 - 17) TISA er den nye oljen for finanskapitalen. Avtalen gjør offentlige tjenester til et forretningsområde med enormt potensiale. Bare i Norge er ...


Det nye TTIP KOMMER

Foto: Arkiv, Scanpix

TTIP CETA kommer. Schulz står bak: EU-parlamentet banker gjennom CETA.

Den utpekte SPD-kandidaten til ny tysk kansler er medansvarlig for `salg av ...

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering