■	De brenner det norske flagget, de oversvømmer grensene våre, og de er her for å hente ut penger fra NAV. Vi kan vel bare feie over alle med samme kam, først som sist?
■ De brenner det norske flagget, de oversvømmer grensene våre, og de er her for å hente ut penger fra NAV. Vi kan vel bare feie over alle med samme kam, først som sist?

IS-OLJE HAVNERI TYRKIA
■ Norske myndigheter har i hvert fall siden juli 2015 visst at olje fra IS-kontrollerte områder i Syria smugles til Tyrkia og selges der til svært lave priser.  Dette framgår av en hemmeligholdt rapport som konsulentselskapet Rystad Energy har utarbeidet på oppdrag for Utenriksdepartementet.
Klassekampen har fått tilgang til hemmeligholdte UD-dokumenter som slår fast at det meste av oljen som IS har smuglet ut av Syria og Irak, har havnet i Tyrkia.

Rapporten er lagd av konsulentselskapet Rystad Energy, på oppdrag for Utenriksdepartementet.
Den hemmelige rapporten slår fast at store mengder olje har blitt smuglet over grensa til Tyrkia fra IS-kontrollerte områder i Syria og Irak.
Rapporten er fra juli i år. På bakgrunn av egne kilder konkluderer forfatterne med at «oljen som ISIL selger på det svarte markedet» for det meste går «via tankbiler gjennom smuglerruter over den tyrkiske grensa».

Disse forhold er kjente for Børge Brende og Erna Solberg visst. De støtter ufortrødent sin NATO-venn Tyrkia som med sin dobbeltholdning hjelper til med å drepe sivile i Syria. Norges egentlige rolle i verdenspolitikken – forsøkt dekket bak Fredsprisen - ble avslørt allerede under Vietnam-krigen på 1960-tallet da man så mellom fingrene med USAs napalmbomber mot sivile i demokratiets og den frie verdens navn.
Da Russland begynte å bombe transportrutene for den illegale oljen fra Syria til Tyrkia, reagerte Tyrkia og USA med fordømmelse. De var redde deres ble avslørt. Da det russiske flyet som bombet oljekonvoien til IS, ble skutt ned av Tyrkia sa Putin i følge RT:.
Den viktigste inntektskilden til IS/Da’esh er salg av ulovlig olje. Dette finansierer krig og terror i Syria og Irak og terroraksjoner i utlandet som dem i Beirut og Paris. For å få til dette salget, må de ha hjelp, og det er nokså åpenbart at Tyrkia er den viktigste garantisten for dette. Det skjer tett opp til den tyrkiske grensa i et område Tyrkia har prøvd å kontrollere


Men det står naturligvis også personer og selskaper bak dette.  Mens  Recep Erdoğan drømmer om å bli sultan for et ny-osmansk rike, sørger sønnen Bilal Erdoğan for å tjene seg søkkrik på oljehandel for IS.
Dette vet norsk utenriksledelse i hvert fall siden de fikk rapporten fra Rystad Energy. For ingen kan vel klare å tro at en så gigantisk oljetransport kan foregå inn i et land som Tyrkia uten at den politiske og militære ledelsen er fullt og helt innforstått med det – og holder en beskyttende hånd over det?
Det er ikke bare Erdoğan som er avslørt. NATO og den norske regjering er avslørt. De har visst om denne betydelige støtten til terroristene, men har holdt det hemmelig for det norske folket, antakelig også for Stortinget. De store norske mediene må også ha visst om dette, men de har tiet De driver ikke journalistikk, men propaganda for NATO og USA, de «høyere makter». Retten til å dele ut Nobels Fredspris skulle ha vært trukket tilbake for lengst. Et krigersk regime som Norge har utviklet seg til må være en gang for alle avslørt for dobbeltmoral og folkerettsstridige angrep på selvstendige stater (Libya, Jugoslavia) uten legitimitet og uten berettigelse som selvforsvar. Dette er råttent spill som holdes skjult for oss.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

KRIGEN I SYRIA

KRIGEN I SYRIA

Av Kåre Wahl, Hammerfest
Bilde: Alisdare Hickson/Flickr

USA leder angivelig en internasjonal koalisjon som bekjemper IS – den islamske staten. ...Fortsatt krig i Syria

Fortsatt krig i Syria

USAs intervensjon i Syria har ikke ført fram.Nye «verktøy» tas i bruk; og krigen fortsetter. Syrias legitime styre frigjør landet – hva gjør USA (og...

Syrisk UD etter angrepet 14. april

  Syrere vifter med russiske og syriske flagg under en protest mot et USA-ledet luftangrep i Damaskus, Syria, 14/4-2018. © Omar Sanadiki / Reuters.

Syrisk UD: «Barbarisk angrep fra USA, UK og Frankrike vil ikke stanse Syrias besluttsomme kamp mot terrorister». Syrias utenriksledelse: «Det...

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering