Fagforbundets leder Mette Nord 											Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Fagforbundets leder Mette Nord Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix


Fagforbundet har rettet kritikk mot Senterpartiet fordi partiet ikke vil garantere at partiet vil delta i et eventuelt rødgrønt samarbeid i samtlige kommuner, og regioner, der det vil kunne bli aktuelt etter valget i september. At Fagforbundet ikke finner å kunne kritisere Arbeiderpartiet for det samme, kan i første omgang virke underlig, all den tid partiet samarbeider med høyresiden i norsk politikk i flere titalls kommuner.


Det er også en kjensgjerning at Arbeiderpartiet har alliert seg med høyresiden når viktige EU-direktiv skulle loses gjennom i Stortinget. Eksempler på dette er tjenestedirektivet og vikarbyrådirektivet, som både SV og SP stemte mot, men som Arbeiderpartiet og Stoltenberg kjempet gjennom i Stortinget sammen med Frp og Høyre. Dette var direktiver som LO advarte mot, en advarsel som Arbeiderpartiet ikke fant å ville lytte til. Hensynet til det markedsliberale EU var langt viktigere. Det samme så vi i Acersaken. Her anbefalte LO at Stortinget skulle benytte muligheten for å benytte reservasjonsretten. Men Arbeiderpartiet landet igjen på samme standpunkt som Frp og Høyre.

Terje Bjørlo.

 

 

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering