• Hjem
  • Politikk
  • Kurdiske arbeidere skutt av iranske grensestyrker
Kurdiske arbeidere skutt av iranske grensestyrker

Østkurdiske arbeidere, ofte kalt «kolbarer», ble angrepet i byen Sardasht av militærstyrker fra Den islamske republikken Iran.

 

Kolbarer er blant de aller fattigste i Iran. De har spesialisert seg på å frakte tunge lass til fots over de ugjestmilde fjellovergangene mellom Iran og irakisk og tyrkisk Kurdistan. Kolbarene velger ofte illegale ruter for å unngå iranske grensevakter.

 

Den kurdiske nettavisa Kurdistanmedia skriver den 15. april 2017 at en gruppe av kurdiske arbeidere «kolbarer» i Østkurdistan (Rojhelat) i byen Sardasht på fjellgrensen i området Hoderan, ble angrepet av militære og sikkerhetsstyrker fra det iranske regimet. En arbeider som het Ahmed Mam Qaderi ble drept på stedet, og fem andre alvorlig såret. Fire av de fem som ble skutt er Karim Zeinali fra landsbyen Sarake i byen Sardasht, Werya Mam Ibrahimi fra landsbyen Rabet i byen Sardasht, attenåringen Siamend fra landsbyen Alan i byen Sardasht, og Rahmet fra landsbyen Bewran i byen Sardasht.

 

De fem arbeiderne som ble skutt i hodet og i ryggen, ble av de iranske styrkene nektet sendt til sykehus. Flere folk fra Sardesht ønsket å gå til området for å hjelpe arbeiderne, men det iranske politiet nektet dem dette, og sa til folk at dersom de gikk for å hjelpe, ville de lide samme skjebne som den arbeiderne fikk.

 

Mange østkurdiske arbeidere vandrer gjennom skog og fjell på vei mot sør for å finne et levebrød for seg selv og sine familier, men møter i stedet fiendens skudd.

 

Ifølge det kurdiske nettstedet Hengaw, så har 25 kolbarer mistet livet i perioden 1. januar til 16. april 2017. Sju av disse ble skutt av iranske styrker, seks av dem falt fra fjellet og tolv av dem ble tatt av snøskred. Og i løpet av denne tiden har også trettifire arbeidere blitt såret av skudd fra iranske grensestyrker.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Murene stenger det "åpne samfunn"

Murene stenger det "åpne samfunn"

(11 - 2017) Det åpne samfunn var den trans-atlantiske elitens ideologi. Den ble brukt mot de sosialistiske land under den kalde krigen. Da het det...Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering