AP Photo/Friheten
AP Photo/Friheten

Anders Magnus i NRK meiner at 90 % av befolkninga i Venezuela er fattige. Regjeringa i landet skal være i mot å få naudhjelp frå USA og har difor blokkert ei bru slik at den ikkje skal nå fram. Vi har last om det i norske aviser og fått høyre i TV at president Maduro svelt si eiga befolkning fordi han likar det, og klamrar seg til makta.

Den brua som den venezuleanske hæren skulle ha blokkert er Tienditas-brua . Den vart bygd i 2014 og ferdigstilt i 2016. Colombia og Venezuela skulle betale halvparten kvar for bygginga men det vart usemje om det og dei diplomatiske bånda mellom landa. Difor vart brua aldri opna. Bilete frå brua viser at den var sperra med eit gjerde på Colombias bruhalvdel allereie før juni 2017. Kva tid konteinarane og oljevogna vart plassert på Colombiansk side er ukjent, og kven som gjorde det er eit mysterium. Vær sikker på at hadde Venezuela plassert dei der hadde nok Columbia reagert, og vi hadde fått høyre om det.

Så når historia om «despoten» Maduro går si sigersgong verda rundt viser det seg at brua er sperra i Colombia mens Maduro får skulda og skal svelte si eiga befolkning. Dei to næraste bruene er berre 4,5 og 6,5 km. unna. Og det er utenkjeleg at den amerikansk hjelpekolonna ikkje skulle ha nok drivstoff for å koma seg dit. Den amerikanske medkjensla med dei fattige i Venezuela er ikkje mykje truverdig når dei berre vil bruke ei  bru som har vore sperra i halvanna år. Det er rein vondskapsfull propaganda mot president Maduro som Anders Magnus serverar oss, men det er heilt i tråd med den einsidige hets han har hatt mot regjeringa over mange år.

Det er dette som heiter falske nyheiter, anten om ein liker Maduro eller ikkje.

Sjå kart av bilete tatt i 2017, og kor nært neste bru er: https://goo.gl/maps/wdz4yEPy6T12

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering