Krigens redsel kommer stadig nærmere i det flere av landets unge helter kommer hjem i kister.

Av Birgit Skjæret

Mødre, fedre, kjærester og barn gråter over tapet av sine kjære, mens samfunnstoppene tar på seg sørgedrakta og forestiller seg å lide med. Døden befester seg i nyhetsbildet og dermed også spørsmålet "Kunne disse tapene vært ungått?"

Svaret burde være det enkleste av alt - det å trekke norske soladater ut av krigen umiddelbart, eller aller helst skulle de ikke vært der i det hele tatt. Men Per Gram fra Flyoperativt Forum mener i følge Dagbladet noe helt annet.   "Dersom ikke kjøp av ubemannede droner hadde blitt nedprioritet kunne bomben som denne gangen drepte 4 unge gutter blitt oppdaget". Ergo ny krigsteknologi som en slags reddende engel.

Forsvaret har lenge ivret for kjøp av disse flyvende objekter. Foreløpig er det bare snakk om de minste dronene, bedyrer forsvarstoppene, men hvem vet hva et lite skritt vil føre til videre. Hva droner kan brukes til har det palestinske folket fått ærfare i lang tid. Summende insekter som kretser over hodene på dem og som tidvis slipper sin dødbringende last. Styrt av noen som sitter trygt langt unna og følger med på dataskjermen.

Vi er  i krig med et land som aldri har gjort oss noe, noe det norske folk er blitt manipulert til å godta som et ærefullt oppdrag. Sannheten er langt fra ærerik, og ved å investere i dødens teknologi, vil Norge ytterligere føye seg til noen av de mest krigshissende og brutale land i verden. At norske gutter skal dø for noe så meningsløst er så trist, så trist.


Kilde: https://www.dagbladet.no/2010/06/29/nyheter/afghanistan/utenriks/taliban/nato/12344059

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering