Krigsforbryter ærer krigsforbryter med frihetsmedalje

(Bjarne Johansen - oktober - 2010) I september vil krigsforbryter Tony Blair motta en prestisjefylt medalje for sitt «støe bidrag til konfliktløsning». Krigsforbryter Blair vil i Philadelphia USA motta «Frihetsmedaljen» og 67 000 pund av krigsforbryter Bill Clinton.


Blair kan føye medaljen til «Æresmedaljen fra Kongressen» som han mottok fra krigsforbryter George W. Bush jr. i 2009.

Vi befinner oss i en merkelig omsnudd verden. Bush og Blair overfalt og ødela Irak på illegalt vis. De hadde en liste med løgner som påskudd for sitt imperialistiske overfall. Likevel går de fri, og ærer hverandre med medaljer.

Tidligere hadde krigsforbryter Bill Clinton sultet en halv million irakiske barn til døde under sanksjonene mot Saddam. «Det var verd det», sa hans utenriksminister Madeleine Albright. Sånn samtidig invaderte Clinton både Haiti og Somalia. Og uten grunn bombet han også en farmasøytisk fabrikk i Sudan i 1998.

I 1999 NATO-bombet han Serbia - 33 sykehus, 344 skoler, 144 industrifabrikker og en stor petrokjemisk fabrikk ble ødelagt etter 100 dager og netter med NATO-bomber. Over 2000 sivile ble drept. Og han bombet «treningsleire» for CIA-konstruskjonen al-Qaida i Afghanistan. Og han startet den uendelige jakten på CIA-agent Osama bin Laden.

Han sendte enorme mengder våpen til Tyrkia (kurderproblemet) og Israel (bombekrigen mot Libanon 1993). Han «er en krigsforbryter» ifølge avdøde nobelprisvinner Harold Pinter - men er ikke stevnet for krigsforbryterdomstol.

Og krigsforbryter Blair støttet krigsforbryter Clinton på alle vis, slik som han senere støttet krigsforbryter Bush jr. i hans nidkjære igangsetting av overfallskriger mot Afghanistan og Irak etter 2001.

I sin faste spalte i «New Statesman» (05.08.10) krever journalist John Pilger at Tony Blair blir tiltalt for krigsforbrytelser. Blair igangsatte en uprovosert aggresjonskrig mot et forsvarsløst land, noe Nürnberg-domstolen i 1946 beskrev «som overalt annet en krigsforbrytelse». Forbrytelsen har ført til mer enn 1 million drepte irakere. I tillegg er 4 million irakere flyktninger, og majoriteten av barn lider av mangel på ernæring og alvorlige trauma.

Nedslaktingen i Afghanistan og Irak ble rettferdiggjort med løgner som er gjentatt en rekke ganger. Og dokumenter ettergitt av høyesterett viser at Blair tillot britiske statsborgere å bli bortført og torturert. Daværende britiske utenriksminister Jack Straw bestemte i januar 2002 at Guantanamo var «beste måten» britiske statsborgere kunne «holdes sikkert på».

Blair sin private rikdom har økt betydelig etter han satte i gang blodbadet i Irak sammen med Bush jr. Blair har akkumulert 20 millioner private pund etter avgangen som statsminister i 2007. Bl.a. får Blair årlig 2 millioner pund for å være rådgiver for USAs investeringsbank J P Morgan. I den ubetalte rollen som Vestens «fredsutsending» i Midt-Østen - som Israels stemme - fikk Blair en «fredspris» verd 1 million dollar. Og han gjør millioner på å holde taler - han fikk nylig 200 000 pund som godtgjøring for én tale i Kina.

Journalister som engang logret for Blair som «mystisk» og styrket hans forfengelige væremåte prøver nå å late som de var hans kritikere hele tiden. For medias bedragerske opptreden overfor folket har bare Observers David Rose bedt om unnskyldning. Vidløftige kjendishistorikere som Niall Ferguson, som frydet seg over Blairs fornyelse av «opplysnings»-imperialismen, forblir taus med sitt «moralske skulk», eller som Pankaj Misha skrev, «av (de) som er betalte for på intelligent måte å fortolke den samtidige verden».

Er det ønsketenking at Blair blir lagt i lenker, spør Pilger. To hendelser må tillegges vekt. Den 15. juni avgjorde den Internasjonale Forbryterdomstolen i Haag å tilføye «aggresjon» på listen over forbrytelser som må tiltales. Aggresjon er definert som en «forbrytelse begått av politiske og militære ledere og som i sin karakter, tyngde og målestokk utgjør en åpenbar overtredelse av FN-chartret». Internasjonale jurister ser dette som et «gigantisk steg». Storbritannia har signert Roma-statuttene som danner grunnlaget for domstolen og er bundet av dens bestemmelser.

Og den 21. juli erklærte visestatsminister Nick Clegg invasjonen i Irak som illegal. For all senere «avklaring» uttalte han seg personlig, men han gjorde «en utgreing som den internasjonale domstolen vil være interessert i», sa Philippe Sands, professor i internasjonal lovgivning ved University College London.

NATO-media i Norge fortier selvsagt ugjerningene og forbrytelsene Blair og Clinton står bak. Men vær sikker, de samme media vil klappe halleluja når krigsforbryterne møtes for utdeling av frihetsmedaljen i september.

 

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

tony blair


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering