Illustrasjonsfoto: President Nicolas Maduro under en tale i Miraflorespalasset i Caracas i august. 															Miraflores Palace/Handout
Illustrasjonsfoto: President Nicolas Maduro under en tale i Miraflorespalasset i Caracas i august. Miraflores Palace/Handout

Attentatforsøket på presidenten i Venezuela, Nicolas Maduro i Caracas, følger planen


Terje Enger, SV medlem
Lørdag 4. august forsøkte noen å myrde Venezuelas president Nicolas Maduro på gata i Caracas. Dette melder NTB og beskriver det vi alle kunne se på TV skjermen og siterer myndighetene, men også en anonym kilde som sier at det ikke var noe attentat men en gasseksplosjon.
NRK meldte saken i 19.00 nyhetene men der ble den anonyme teorien om gasseksplosjonen gjort til hovedsaken og reporteren Joar Hoel Larsen latterliggjorde både landet og presidenten. De kom ikke med oppdateringer eller korrigering i senere sendinger. TV 2 brakte bilder av ødelagte droner som lå på bakken.
Men det finnes en plan i Pentagon for regimeskifte i Venezuela. Den er på 11 sider og admiral Kurt Walter Tidd har ansvaret for gjennomføringen ved hjelp av US Southern Command hvor han er sjefskommandør. Det er flere ting i denne saken som følger den planen.
Som i en thriller er planen ”å bruke hærens offiserer som en endelig alternativ løsning ved å fortsette å forverre forholdene innen de væpnede styrkene for å tvinge fram et statskupp innen 2018 dersom krisen ikke får diktaturet til å kollapse eller diktatoren ikke fratrer.” Dersom det ikke skjer har de en avtale med opposisjonen om å ”opprette en stødig og vedvarende brann på grensa til Colombia, flytte rundt på paramilitære hendelser og smugling, provosere fram væpnede konfliktsituasjoner med Venezuelas sikkerhetsstyrker og rekruttere paramilitære fra flyktningeleire i områder som i stor grad er bebodd med colombianske borgere som tidligere har bodd i Venezuela.
Videre omfattende planer om styrkeoppbygging, logistikk og allianser som støtte fra OAS og andre organisasjoner som er under USAs kontroll. Aktuelt nok er dronestyrken til Plan Colombia nevnt. En omfattende beskrivelse av planen er publisert i bladet Cuba Nytt. USA har utarbeidet media planen for denne omfattende forbrytelsen som skal ”forsterke misnøyen mot Maduros regjering, peke på inkompetansen i mekanismene skapt av regimene fra Cuba og Venezuela, spesielt ALBA (Bolivarian Alliance of the Peoples of our America og Petrocaribe.” De skal bruke sosiale medier og alle andre mulige kapasiteter til å ”oppfordre til å få slutt på situasjonen fordi den er uholdbar” og for å oppnå internasjonal støtte ved å bruke ”Alle mulighetene innen psykologisk krigføring som USAs hær rår over.”


CIA bak kuppforsøk i Venezuela

Nå avdøde Hugo Chavez, Venzuelas tidligere president som uttalte fra FNs talerstol etter at president Bush hadde gjort ferdig innlegget sitt før han fikk ordet:

Eks-CIA-agent avslører hvordan venezuelanske studenter fikk kupptrening

■ Denne artikkelen er to år gammel, men den gir en glimrende illustrasjon på...


Klassekamp i Venezuela

Venezuelas forsvarsminister Vladimir Padrino snakker under en pressekonferanse i Caracas, Venezuala 1. august																		REUTERS/Marco Bello

(16 - 2017) Det er ein del moment i den pågåande uroa i Venezuela som hovudstraumsmedia i det heile ikkje har interessert seg for.
Olav H....


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering