Valget i Hellas

■    Til partiene som deltar i "European Communist Initiative"

Kjære kamerater,
Som dere vet, har vårt parti i den siste tiden kjempet en tøff politisk kamp foran parlamentsvalget den 25. januar. I valgkampen kom KKE i opposisjon til det konservative ND og gikk i mot den frykten som ble konstruert av ND når det gjelder EUs reaksjoner og mot illusjonene som ble dyrket av det nye sosialdemokratiske partiet, SYRIZA. Vi kom ut av valget med en sterkere stilling, med en økning i antall stemmer, prosentvis og i parlamentsmedlemmer. Vi fikk vi støtte fra 65 andre kommunist- og arbeiderpartiene i verden, som vi takker for.

I løpet av denne kampen ble vi selvfølgelig voldsomt angrepet av partiene i det såkalte "Det europeiske venstrepartiet" (PEL), så vel som av ulike sosialdemokratiske og trotskistiske grupper. I tillegg var det visse kommunist- og arbeiderpartier som ikke deltar i PEL som også støttet SYRIZA.

Med dette brevet vårt, ønsker vi spesielt å takke partiene som deltar i "Initiative til kommunistiske og arbeiderpartier for å studere og utdype europeiske spørsmål og å koordinere sine aktiviteter". Deres støtte, kjære kamerater, var en viktig ressurs i kampen til de greske kommunistene i januar. En kamp som var en viktig oppfølging av kampen for å forhindre at planene til den nye regjeringen skal villede arbeiderne, skal vanskeliggjøre motstanden mot EU og få dem til å kjempe for interesser som er fremmed for dem.

Kamerater, vi lover dere at vi vil fortsette kampen med ny styrke og drivkraft!

Vi vil fortsette å opplyse arbeiderne, organisere kampen mot alle problemene til arbeiderklassen, og samtidig opprettholde en dialog med dem slik at de kjemper for å gjenopprette det de har tapt under krisen i landet: Dette for å legge grunnlaget for den eneste veien ut av krisen: ensidig sletting av gjeld, Hellas´ løsrivelse fra EU og NATO, sosialisering av produksjonsmidlene, og arbeiderklassen og folkets makt.

Giorgos Marinos
Medlem av PB av CC av KKE
(Bearbeidet av HR)

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Stortingsvalg uten mening

Stortingsvalg uten mening

(17 - 2017) Det stunder å rette blikket mot det borgerlige demokratis kyskhetsbelte – Stortingsvalget. Valget skal bevitne påstanden om at flertallet...


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering