Peshmergastyrker i kamp mot Iran

■ Den islamske revolusjonsgarden skyter med store og kraftige kanoner mot både øst og sør Kurdistans landsbyer og områder for å drepe peshmergene fra det demokratiske partiet i iranske Kurdistan «PDKI».

Sannar Araszadeh

Nesten Alle peshmergene fra partiet (PDKI) er nå utplassert i fjellene ved øst grensen i en sterk tilstand av beredskap og forsvar. Den øst kurdiske landsbyen"Qarehsqal" ble lagt i ruiner av iranske militære styrker og seks peshmerge fra partiet PDKI ble drept av Irans revolusjonsgarde i en grusom handling. Peshmergene kom tilbake fra sør Kurdistan til sitt opprinnelige fedreland "øst Kurdistan" for å gjennomføre politisk virksomhet. Det partiet jobber for handler om å opplyse og snakke med folk om frihet, demokrati, likestilling, avskaffe det diktatoriske regimet og Kurdistans frigjøring. Da det islamske diktatoriske regimet oppdaget at peshmergene fra (PDKI) var kommet tilbake til øst kurdiske landsbyer og byer, satte de i gang et angrep på nesten alle kurdiske områder. Fleste kurdiske områder er omgitt av iranske militære styrker og kurdiske landssvikere. Umiddelbart begynte de iranske militære styrker å skyte med tunge våpen mot sivile mål og peshmergene i landsbyen Qarehseqal.

For å forsvare av seg selv ble peshmergene tvunget å stå og kjempe mot dem. Trefningen mellom dem varte over 14 timer og til slutt mistet 6 peshmergere livet sitt og flere soldater fra de militære styrkene ble også drept i slaget den 15.06.2016. Noen dager etter trefningen, kom igjen en gruppe av peshmergene fra (PDKI) tilbake igjen til sitt fedreland til byene «Sneh, Mariwan og Sawlawa» og til landsbyen «Nier». Men dessverre ble peshmergene utsatt for et bakholdsangrep i nærheten av fjellet Kosalan fra det diktatoriske regimet og tre av peshmergene «kak Shoresh Menberi,Shaxawan Menbari og Mam Akber Menbari» mistet livet etter en lang kamp i disse områdene.Og andre peshmerger med sterk vilje kjemper stadig mot det diktatoriske regimet og de brøt igjennom bakholdsangrepet og rundt 70 militære styrker ble drept i kampen.

Nå har denne væpnede konflikt vart i rund 5 dager og nesten alle kurdiske byer og landsby er nå militarisert. Teherans regime skyter stadig med kraftige og tunge kanoner og flybombing. Sivile folk, hus, skog og natur blir brent nå, og 4 barn i sør Kurdistan fikk alvorlige skader av flybombingen. Den 26.05.2016, to uskyldige kvinner i byen Bane og 2 arbeidere ble også drept i byen Sardasht av det islamske diktatoriske regimet. Dette var en hevnaksjon av regimet for å skape frykt slik at kurdere ikke tør å snakke om frihet. Mange sivile kurdere har blitt drevet ut av landet, noen er blitt fengslet og mange uskyldige familier har måtte forlate sine hjem på grunn av disse grusomme handlingene fra
det iranske diktatoriske regimet. Den Første nyttårsdagen 2016 talte Mustafa Hijri, lederen til det
demokratiske partiet i iranske Kurdistan (PDKI), sammen med peshmergene i øst fjellgrensene. I en
riktig og klar beslutning var alle peshmergene blitt enge om at de skal sette igang en ny bevegelse for få frihet og demokrati i Øst Kurdistan. For å praktisere og gjennomføre budskapet til lederen Mustafa Hijris, måtte Peshmergene komme tilbake til sitt opprinnelige hjemland.

Alle kurderne ble veldig glade over dette budskapet og de følte at dette var et håp om Kurdistans frigjøring. Fordi budskapet er kommer fra kurdernes sterke vilje og ønske om frihet fra det diktatoriske regimet. Dette budskapet spredte seg raskt. I Øst Kurdistans grensefjell sa sekretær Mustafa Hijri videre at han vil knytte fjelens bevegelse sammen med kurdiske byer. Dette vil utgjøre en ny retning i den Kurdiske frihetskampen. «Sannars mening»

Jeg siterer Jean-Paul Sartre utsagn "Mennesket er dømt til å være fritt" Videre sa han at mennesket er ikke dømt til å leve i eksil. I den nye moderne verden vil alle ha like muligheter til å skaffe seg et godt liv slik at kurdere samme som andre nasjoner i verden skal ha et fritt liv og land. I dag har kurdere i Iran kjempet mer enn 100 år og betalt en høy pris for å få frihet og demokrati i sitt eget området. Hver dag blir mange uskyldige kurdere drept uten årsak. Det enste grunn er at kurdere ikke klarer å tilpasse seg et islamsk diktatorisk regime. «Peshmerge er et symbol for frihet, likestilling og demokrati, så å drepe eller såre Kurdistans symbol betyr å blåse liv i ilden».

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!


Stikkord

irak

peshmerga

iran


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering