(23-2012) Snart er dagen her. Hesteveddeløpet er snart i mål med milliarder dollar brent av i valgkampsirkus. Sjette november brytes målstreken. Aftenposten har lenge vært i gang med presidentvalgkampen i USA. Så la oss høre et utdrag fra rundt påsketider i fjor:



«Den styrtrike Harvard-utdannede mormoneren og tidligere misjonær med erfaring fra privat næringsliv Mitt Romney er den suverent farligste utfordreren til Obama ... foran Tea-Party-idolet Mike Huckerbee og den fargerike eiendomskongen Donald Trump som er usikker om han vil stille ... og bakerst sliter Palin ... ai, ai-ai-ai. Stillingen er Obama-Huckabee: 48-43, Obama-Romney: 46-45, Obama-Trump: 52-40, Obama-Palin: 55-38 (omskrevet fra Aftenposten 21.04.11).

Et samlet mediekorps i Norge er nå benket for den store dagen. Journalistene er klare med rapporter og reportasjer om vårt fantastiske og umistelige demokrati. Vi kneler for vår store beskytter og globale garantist for fred, frihet og menneskerettigheter med stor beundring.

Så leser vi en artikkel av Larry Chin (Global Research 30.10.12) at valget allerede kan være stjålet av Romney/Ryan. I mer enn fire tiår har USAs valgprosess vært kontrollert av selskaper og agenter knyttet til det republikanske partiet. «Årets konkurranse er ikke noe forskjellig», skriver Chin og fortsetter: «Til denne dag forblir amerikansk demokrati å være privatisert og åpent for innbrudd. Ingenting er blitt gjort med det. Tyveriet fortsetter uforminsket».

Chin viser til flere rapporter om Romneys direkte forbindelser til stemmemaskiner. Romneys businesspartnere er eiere av Hart Intercivic som har stemmemaskiner i alle femti stater. Og Hart Intercivic er en av mange selskaper med nære band til høyresiden. De inkluderer Diebold, ES&S og Sequoia.

I 2004 lovte Diebolds Walden O’Dell å «levere stemmer» til George W. Bush. Noe «hans maskin» da også gjorde og fratok John Kelly valgseieren. Etterforskere som møysommelig har brakt for dagen bevis for valgfusk er angrepet som «konspiratører» av massemedia og ignorert av myndighetene.

Nå er USA stort sett et innbilt demokrati. Kapitalen har all makt. Folket kan velge partiet med to hoder: Republikkratene. R&D har felles klassetilhørighet og ideologi. Politisk debatt er begrenset til show og tekniske argumenter.
Obama, som er portrettert som fredelig frelser, er av samme ulla som sin forløper. Obamas «krigs-CV» er ikke hakket bedre enn Bush jr’s. USAs borgerrettigheter er skrumpet ytterligere inn de fire siste årene. Og Obama er nærmere Wall Street enn Main Street.

Etter TV-debatt II skrev Glen Ford: «Enigheten mellom Barack Obama og Mitt Romney i fundamentale spørsmål om krig og fred, Wall Streets dominans over amerikansk liv og økonomiske innstramminger er blitt krystallklare i de to «debattene». I fravær av en effektiv folkelig motstand mot «duopoly of money», mislykkes den økonomiske og sosiale krisen å skape en motsvarende politisk krise hos herskerne. Som resultat er det ingenting viktig for dem å debattere» (Glen Ford: Obama-Romney; The Duopoly Debate Itself. Black Agenda Report 17.10.12).

Og «Kommisjonen for presidentdebatter» (CPD) er et privat selskap ledet av tidligere ledere blant Republikkratene. CPD er et duopol (to samstemte monopol) som tillater sentrale partikandidater å underskrive hemmelige avtaler om debattarrangementer, inkludert dirigenter, debattform og selv deltakere. Resultatet er en parodi gjennomsyret av sterile, ikke-sammenhengende argumenter som ekskluderer alternative stemmer som amerikanerne ønsker å høre (YouTube: SpartacusMoriarity, The Truth About the Commission on Presidential Debates).

I 2008 da Republikkratene var enige om redningspakker til Wall Street, var alle andre (usynlige) presidentkandidater imot dette institusjonaliserte bedraget. Men takket være CPD ble amerikanerne ledet til å tro at bankenes redningspakker ikke bare var uunngåelige, men også ville tjene folks interesser.

Folket i USA var hindret fra å høre alternative politiske stemmer, de stemmer som kjempet mot den motbydelige debatten. Tilsvarende gjelder Republikkratenes imperiale ny-design «krigen mot terrorisme», «Responsibility to Protect» (R2P) og regimeskifter, forsvart av både Romney og Obama som legitim «humanitær» forpliktelse.
Obama/Romney «fremmer demokratiet» i samstemt kor ved å oppfordre til å fjerne statsledere gjennom å finansiere og bevæpne kriminelle terroristbander (James F. Tracy and Kourosh Ziabari: «US is Allied with and Actively Supports Al Qaeda. Global Research 27.10.12). Så uansett valgresultat. Vinneren vil videreføre USAs årtier gamle imperiale kriminelle tradisjon.

Og Wall Street beholder all makt. Monopolene fortsetter å voldta natur og miljø. Vi får kutt i velferd, forsterket innstrammingspolitikk og storsatsing på skattelettelser for de rike. Og krigen mot arbeiderklassen fortsetter.
God Bless.

 

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering