• Hjem
  • Nettutgaven
  • Imperialismens agenter og dødsskvadroner opererer i Syria

(Nett - Mars 2012) NN (Nordlys 08.02.12) etterlyser protestene her i Norge mot massakrene i Syria. Enig, vi må våkne. «Aldri mer krig» sa et krigstrett folk i 1945. Så ble Norge NATO-medlem og USA-alliert. Og vår «allierte bestevenn» ble den største krigsforbryter, ansvarlig for et utall overfallskriger og brutale regimeskifter med millioner drepte - uten at det vekker protester hos oss.
«Opptøyene» i Syria er reelle nok, men hvem står bak? Og hvor «nøytral og objektiv» er våre medier?
USA m/allierte har i lang tid operert som påvirkningsagenter med dødsskvadroner i Syria (jfr. en rekke rapporter på nettstedet Global Research). På samme vis som Hitler «jobbet» intenst for å sikre tysk storkapital et «Lebensraum» (livsrom), opererer USA/EU/NATO i dag på oppdrag fra vestlig monopolkapital for å erobre herredømmet over Afrika, Midt-Østen og Sentral-Asia.
I alle land, også Norge, demonstrerer folk for rettigheter og mot politiske myndigheter. Bare det at i Syria, som i Jugoslavia, Egypt og Libya - og trolig også Russland, er «opptøyene» massivt infiltrert av CIAs påvirkningskabler (Freedom House, New Endowment for Democracy (NED), CANVAS osv) og av USAs dødsskvadroner/leiesoldater (al-Qaida-elementer, Libyan Islamic Fighting Group (LIFG) osv).
Og dessverre, vestlige massemedia benytter Freedom House og NED som «objektive» kilder (sannhetsvitner). Dessuten opererer kildene aktivt på Facebook og Twitter for å påvirke opinionen. «CANVAS» - en ditto USA-finansiert provokatør med «knyttet hand» som symbol - infiltrer folkelige misnøye og demonstrasjoner (f.eks. «den arabiske våren») med mål å påvirke og ta kontroll over «land og folk» i favør av vestlige kapitalinteresser.
Kort sagt - USAs infiltratører (dødsskvadroner) terroriserer og dreper sivile syrere og legger skylda på al-Assad-regimet.
USA har i årtier operert med «Salvadorian Option» (dødsskvadroner) for å gjennomføre regimeskifter - eller R2P: Responsibility To Protect («ansvar for å beskytte») som det nå heter i USAs nyfascistiske terminologi adaptert av FN og Sikkerhetsrådet.
Syria er altså del av en masterplan som vestlig imperialisme - med USA i spissen - har satt i gang. Nå - etter at vestlig big business har sikret seg Libya med drap og fascistisk terror - er Syria neste i rekken av «terrorregimer» som «verdenssamfunnet» (USA/EU/NATO) er «folkerettslig ansvarlig for å ta ut».
Oppdraget blir utført på vegne av vestlig monopolkapital som inkluderer GOD: Gold (mineraler); Oil (olje og gass); Drug (bl.a. opiumsdyrking/heroinproduksjon i Afghanistan) og MIC (det militærindustrielle kompleks).
Strategien er klassisk imperialistisk og brutal. Den blir innledet med demonisering («slakteren» i Damaskus) og destabilisering - for tiden verifisert med et USA-styrt «blodig opprør» i Syria.
Neste trinn i strategien er en FN-resolusjon som vedtar «humanitær intervensjon» med NATO-bomber og al-Qaida-banditter allierte på bakken. Allerede på tidspunktet for overfallet har imperialistene gjerne tilrettelagt for at et USA/EU/NATO-vennlig regime (eks. et CIA-lojalt Muslim Brotherhood (?)) blir demokratisk valgt og at «det demokratisk valgte» regimet på vegne av imperialistblokken sikrer at Syria og det syriske folk ofrer seg for monopolkapitalen, m.a.o. økonomisk plyndring.
Neste offer for fascistene er vel Iran - og også Russland og Kina er framtidige krigsmål for USA m/allianser. Overrasket? Nei, som global aktør må USA sikre seg full kontroll over Euroasia og Midt-Østen, sier Obamas politiske rådgiver Zbigniew Brzezinski i boken The Grand Chessboard (1997).


Media - påvirkningsagent.
Som ventet fortier media i Norge de massive folkelige protester i Syria mot imperialistisk invasjon. Grunnen er opplagt. Et tilnærmet samlet norsk mediekorps representerer imperialistene og presenterer utelukkende USA/EU/NATOs versjon: «Det syriske folkeopprøret mot al-Assad-terroren».
Selektivt velger media sine nyhetskriterier og omarbeider de faktiske hendelser før de presenterer «nyheten» slik USA/EU/NATO vil ha den.
Som PR-organ for imperialistene avviser media analyser og spørsmål som trekker USA/EU/NATOs «fredelige hensikter» i tvil. Derimot sverter media «fienden» etter alle kunstens regler for å påvirke opinionen for en «humanitær intervensjon».
Syria er for tiden sentrum for imperialistblokkens terror. «Opptøyene» er oppfyrt og kontrollert av imperialistene. USA/EU/NATOs mål er å bruke «det blodige opprøret» i byen Homs som springbrett for et FN-mandat som godkjenner terrorbombing og erobring av Syria.
Imperialistene har lang tradisjon for å finansiere og organisere «allianser» og «blodige opptøyer» i suverene stater med eneste mål å styrte «fiendtlige regimer» på vegne av monopolkapitalen. Og med 11/9-01 organiserte imperialistene allianse med narkobaronene i Nordalliansen for å sikre kontroll over heroinproduksjonen i Afghanistan - under «påskudd» av å redde verden fra al-Qaida-terrorismen. Og nå sist, med al-Qaida-banditter og fanatiske Kong-Idris-tilhengere som sitt allierte springbrett i byen Benghazi, terrorbombet NATO seg til foreløpig kontroll over Libyas ressurser. Kanskje så mange som 100 000 libyere ble drept av NATOs terrorbombing, og selv USA-servile Amnesty International er nå bekymret for den humanitære situasjonen i landet.
Og så er det Syrias tur.
I stedet for undersøkende journalistikk og analyse av situasjonen i Syria på bredt dokumentert grunnlag - er medias «jobb» utelukkende å være påvirkningsagent i støtte for monopolkapitalens interesser.
Symptomatisk satser journalistikken på «relasjonen» i stedet for «analysen» - altså med tabloide TV-innslag å skape den rette stemningen: Dvs. antipati vs. sympati. Antipati for al-Assad-regimet og sympati for opprørerne; les «demokratibevegelsen».
Medias «jobb» er å skape den rette positive stemning rundt USA/EU/NATO - primært ved å omskrive og dekke over imperialistenes ugjerninger, krigshissing og involvering både i Syria - og ellers i verden hvor den vestlige imperialistblokken har økonomiske og geostrategiske interesser.
Og en ditto sentral påvirkningsagent er «goebbelsmedia»: Show-, sirkus- og støyindustrien. Den nedsløver oss døgnet rundt med hei og hå og kjendiser. Den gjør oss ute av stand til å se at en ny fascisme - som gjerne kaller seg anti-fascisme - er under utvikling. Vi ser fascismen manifestere (vise) seg i Vikarbyrådirektivet, EU/ECB/IMFs angrep på det greske folk, «opptøyene» i Syria, falsk-flagg-operasjonen 11/9-01, «krigen mot terrorisme» osv.
Da Arnulf Øverland skrev «Du må ikke sove» (1936), var Norge «alliancefrit». I dag er Norge et aktivt medlem av Wehrmacht («vernemakten») NATO - en brutal overfallsmakt og redskap for monopolkapitalen.
Vi må opplyse folket.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering