100 000 demonstrerte Mot høyrepolitikk og europeisk integrasjon

Den nasjonale marsjen som ble kalt: «Folkets styrke", fant sted den 6. juni. Det var en ekstraordinær folkelig demonstrasjon med mer enn 100 000 personer.

Den ble arrangert av av Coligação Democrática Unitaria CDU (Unitarian demokratiske Coalition) en valgkoalisjon som består av Partido Comunista Português (portugisisk kommunistpartiet), Partido Ecologista "Os Verdes" (økolog Green Party) og tusenvis av uavhengige De gjorde marsjen til en mektig demonstrasjon av troen på muligheten til å bryte 38 år med høyrepolitikk og 29 år med europeisk kapitalistiske integrasjon. Men de vil også kjempe for å oppnå et venstrepatriotisk alternativ med PCP og CDU for det portugisiske folket.
På hjemmesiden til det portugisiske kommunistpartiet kan vi lese at mer enn hundre tusen demonstrerte for et Portugal for en ny fremtidig. «Det er håp i denne enorme kraften" og "ingen eier stemmene til det portugisiske folket for de er i hendene på dette enorme havet av mennesker som kan gi styrke til å lykkes med en venstrepatriotisk politikk", sa Jerónimo de Sousa på møtet som avsluttet den nasjonale marsjen: «Folkets styrke» som gikk mellom Marquês de Pombal og Restauradores.

Generalsekretæren i PCP ledet masseaksjonen som i mer enn to og en halv time, gikk nedover Avenida da Liberdade som en flom med flagget til den demokratiske valgkoalisjonen PCP -PEV og med slagord om rettferdighet. Synlige på bannere og plakater var forsvar av de sosiale rettighetene, nei til privatisering og detaljsalg av Portugal, avvisning av den drepende gjelden som brukes til å legitimere en økt utnyttelse og utarming av folket,

«Folkets kraft», understreket Jerónimo de Sousa, ved sin ankomst i Restauradores, er sluttpunktet på en marsj som var samtidig en demonstrasjon av avvisning av den politiske kursen med ydmykelse av folket og korrupsjon og en sterk bekreftelse på vilje og tillit en venstrepolitikk i frigjøringen av landet, i nasjonal produktivitet og sysselsetting, i forsvar av offentlige tjenester. Videre vil man ha rettferdige skatter og utvikling av suverenitet og demokrati i Portugal. Tusener på tusener av portugisere kom fra nord til sør av Portugal- menn, kvinner, unge, arbeidere, pensjonister og arbeidsledige - i tusentall. Disse fylte Restauradores og tre ganger Avenidas da Liberdade, som generalsekretær i partiet også understreket,Det viste styrken i prosjektet med sterk tro på sannhet, ærlighet og verdighet. Egenskaper som er nedfelt i CDUs programmer skal fremmes i store kampanjer for å opplyse massene.

Bearbeidet av HR

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering