■ Friheten har tidligere tatt opp Norges utsatte posisjon som terrormål. Dette bl.a. i forbindelse med utbyggingen av Ørlandet flyplass ved Trondheim til et av NATOs største kampflybaser i Europa. Norge som krigsnasjon underkommuniseres, inntil fortielse her hjemme, men er velkjent i verden.

Den norske fredsprisutdelingen er et fikenblad som ikke lenger dekker den potente, aggressive kroppsdelen. Med aktiv deltakelse i kriger i den muslimske verden, har vi drept, og bidratt til drap, på titusener av uskyldige, sivile mennesker. I tillegg har vi alltid hatt, og har, en holdning til konflikten mellom Israel og Palestina som har gått i blind favør av sionismen. Vi har, med unntak av få vage og kraftløse protester, akseptert den jødiske statens selvtekt ovenfor et utpint folk på Gaza. Riktignok rettes det en slapp pekefinger mot Israel hver gang angrepene og tallene på drepte barn, kvinner og gamle blir for avskyelige. Det manes til «besinnelse» fra «begge parter» i denne snart 70 år gamle konflikten som om ikke et okkupert folk har rett til å øve motstand. Den beste besinnelsen palestinerne kan forholde seg til er fortsatt aktiv motstand og krav om israelsk tilbaketrekning til 1967-grensene som grunnlag for en fredsavtale. Flere land i Sør-Amerika snakker ikke om palestinsk besinnelse men fordømmer ensidig Israel og trekker sine ambassadører tilbake i protest. Her hjemme møtes krav om boikott av varer fra terroriststaten med skuldertrekning enten utenriksministeren kom bra borgerlige eller rødgrønne regjeringer. Ingen norske partier, med unntak av NKP, krever at USA skal stoppe økonomiske bidrag, handel og våpenleveranser til terrorstaten. Riktignok har Norge verken soldater eller våpen som dreper befolkningen men vi leverer ammunisjon (Nammo)og deler til amerikanske våpensystemer som sendes til Israel som er verdens 5. sterkeste militærmakt. Norsk etterretning bedriver spionasje sammen med israelske agenter i Mossad rettet mot Iran, Syria og Palestina, ja over alt i verden.

All norsk militær virksomhet er i sum rettet mot muslimske land. Dette er en viktig del av vår NATO-deltakelse i krigsorganisasjonens «out of area» konsept. Dette har man kalt «kampen mot terror». Faktumet at Norge er i kontinuerlig kamp mot muslimske land blir ikke mindre av at sosialdemokraten Stoltenberg er ny generalsekretær for NATO.
For ytterligere å vise vår forakt for Islam og muslimer – «de andre» - har vi offentliggjort famøse og nedverdigende tegninger av profeten Muhammed som treffer disse «andre» midt i deres dyptfølte og livsnødvendige religiøse sjel. Et direkte, respektløst og arrogant høyreslag mot muslimenes solar plexus der det smerter mest. Framstillingen av Muhammed med et grisetryne kalles «ytringsfrihet» og «vern av våre verdier» i demokratiets høyborg her nord. Når Norsk Presseforbund og Pressens Faglige utvalg går god for denne eufemismen (forskjønnelsen) av hån og krenkelser, er det grunn for muslimer i Norge og verden å etterlyse våre mediers vidsyn, respekt, betydning av mangfold og vern av andre menneskers religion og kultur. Til syvende og siste er det snakk om mangel på folkeskikk!

Terroralarmen forrige uke burde mane til selvransakelse for hvorfor Norge er mer truet av terrorangrep en før. Igjen var muslimer i fokus; helst norske konvertitter som hadde fått opplæring av terrorbander som Al Qaida eller IS (ISIL) i Syria. Vi vet ikke hvem de er men det synes å være glemt at den største terroristen – etter Olav Den Hellige – Anders Breivik var skinnende hvit og dypt kristen. Også den 22.juli 2011 var vi etter muslimer den første tiden etter terroren; ikke hvite høyreekstremister.

Våre politikere og medier opptrer som meget overrasket og viser total ignoranse i forhold til det bilde vi har skapt oss i verdenssamfunnet. Vi er en stormakt på energi og kapital per innbygger. Vi er en dyktig og velvillig løpergutt for haukene i USA og EU. Vi er en rustningsnasjon og stor våpeneksportør, etter folketallet. Vi har en velutviklet, mistenksom kultur rettet mot annerledestenkende og –troende. Vi praktiserer den strengeste innvandrerpolitikken i Europa. Vi utstråler en bornert selvgodhet i vårt «hjelpearbeid» til fattige nasjoner som ofte har gjort vondt verre for innbyggerne, men gitt solide profitter til norske monopoler og næringsliv.

Det var patetisk å følge med i pressekonferansene til PST, justisministeren og politidirektøren i forrige uke. De sa lite og ingenting til pressen som stilte spørsmål om hvem terrortrusselen kom fra? Hvor var trusselen størst? Skulle folk være redde? Selvfølgelig fikk de svar etter som man roper i skogen. Ingen svar ble gitt, derimot en appell om å leve normalt og ikke være redd! Verken statsministeren eller Ap.-lederen viste innsikt i hvorfor Norge var kommet i terrorfokus. Det var bare folk «der ute» som vil oss vondt. En erkjennelse om årsak og virkning til terror var helt fraværende i den politiske ledelsen og mediene. Ett unntak synes å være Frp’s Per Sandberg som sa til NRK at en viktig årsak til at vi var utsatt for terror var vår sterke militære aktivitet og tydelige profil i krigene i Afghanistan og i Libya og et mislykket bistandsarbeid. Derfra kom det i alle fall en liten erkjennelse; ikke fra Ap eller SV!

Tragedien i Palestina som er et verkende sår i den muslimske verden øker hatet mot Vesten – herunder Norge – erkjennes av de som vil og kan se. Dyktige NRK-reportere som Sidsel Vold og Geir Karsten Tveit setter fingeren rett på sakens kjerne om hva som skaper terrorister mot oss. Disse blir mobbet av israelfanatikere på sosiale medier. Vold kalles «araberhore» og skal drepes. Bevegelsen Israel For Fred i «Bibelbeltet» på Sørlandet og Vestlandet mener at det skapes fred på Gaza ved at sykehus, skoler, FN-institusjoner, boligblokker og torg bombes. At lekende barn og begravelsesfølger massakreres er «fredsarbeid» i deres kristne Guds ånd. Behandlingen av våre modige journalister og Israel For Freds «fredsarbeid» når selvfølgelig ut til den muslimske verden og fargelegger det norske ansiktets krigsmaling ytterligere og understreker intoleransen.

Vi er mot terror av alle slag og fra alle stater, organisasjoner og partier. Den treffer sivile, uskyldige og svake mennesker som blir ofre for imperialisme, militarisme og fascisme med forakt for liv og fred. Norge har selv satt seg i smørøyet for vold og terror mot oss. Vi står selv ansvarlig for våre militante gjerninger, for den servile og ukritiske holdningen til NATO og Vestens krigskrefter. Norge skaper terrorisme og terrorister i den muslimske verden så lenge selvransakelsen og endringsviljen hos regjering, politiske partier og medier er fraværende.

Terror og Vestens kriger

Blomster etter terrorangrepet i Istanbul på nyttårsaften.																						Foto: AP Photo/Emrah Gurel

(4 - 2017) Terrorangrepet som rammet Tyskland rett før jul, samt terrorhandlingen i Tyrkia på nyttårsaften fikk voldsom medieomtale i Norge, på samme...


Terror

Illustrasjonsfoto: Et trist og grusomt bilde. En sekvens som ble laget av NRK viste to bårer – én dekket med hvitt likklede, etterfulgt av en båre med et bandasjert menneske, som ble trillet over tv-skjermen. Så fulgte to bårer til, deretter nok to bårer osv,  slik at det ble en uendelig strøm av døde og sårede mennesker på vei til ambulansebiler. Løgn! Det var de første to bårene som ble manipulert til en lang rekkefølge. Denne sekvensen ble sendt om igjen og om igjen hele katastrofedagen og i dagene som fulgte. Hvorfor NRK? Foto: Yui Mok/PA via AP

(7 - 2017) Så skjedde det igjen. Terror i et europeisk land. Et feigt angrep på vårt demokrati, våre felles verdier og vårt verdensomspennende...


Norge i krig

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

(11 - 2017) Nasjonal suverenitet er internasjonal lov nedfelt i FN-pakten og Nürnberg-domstolen. Nordmenn feirer sin nasjonale suverenitet 17. mai...

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering