Vold, krig og kaos: Business as usual

■ Obama feller tårer for barn som er ofre for skytevolden i USA. Samtidig hyller han USAs eksepsjonalisme (les imperialisme), og bryr seg lite om de hundretusener som er drept og lemlestet av USAs bomber og terror i verden. Israel, som i 2015 fikk nær 4 milliarder dollar i våpenhjelp fra USA, drepte sommeren 2014 over 2000 palestinere, inkludert 500 barn. I 2009 signerte Obama USAs første dødelige droneangrep i Jemen. Angrepet drepte 41 mennesker, inkludert 22 barn.

I sin tale i 1967 mot USAs krig i Vietnam sa Martin Luther King jr. at USA er «den største leverandør av vold [les terror] i verden». (King jr. ble myrdet i 1968). I 2001, etter «angrepet på USA», lanserte Bush jr. «krigen mot terrorisme». Verdens største terrorist - USA – utpekte altså terrorisme som sin nye fiende! Big business og krigsprofitørene fikk dermed sin etterlengtede evige krig.

La oss oppsummere: USA slipper bomber over hele verden, angivelig for å bekjempe terrorisme, som i hovedsak er skapt av USA selv. Andre land, som Norge, assisterer USA i «krigen mot terrorisme», og mange av landene kjøper våpen fra USA og andre store våpenprodusenter, som Norge. Våpenindustrien lobbyerer regjeringer for politiske vedtak i favør av våpenindustrien. Og i «krigen mot terrorisme» konstruerer USA-NATO-land sine fiender: Akkurat nå er det muslimer/Islam, i form av det CIA/MIT/Mossad/MI6/GIP-konstruerte og finansierte «IS-kalifatet»/al-Qaida-nettverket.

Etterretning i samarbeid med hovedstrømsmedier og «hemmelige» PR-/kommunikasjonsbyråer skremmer vettet av oss lettroende og kunnskapsløse (!?!), med daglig oppdatering om terrorfare, og utvidet overvåking og innstramming av demokratiske rettigheter. Og innimellom bidrar falsk flagg-operasjoner til de mest profitable av Wall Streets businesser: Vold, krig og kaos.

Imperialismen dreper enormt mange sivile. Pakistanere spør: Terrorister? CIA eller Taliban? Spør ofrene for droneangrepene! Her er 3 terrorister drept av USA-NATOs «krig mot terrorisme».

RSS-mating for kommentarer Kommentarer

Ny kommeentar

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering