Vold, krig og kaos: Business as usual

■ Obama feller tårer for barn som er ofre for skytevolden i USA. Samtidig hyller han USAs eksepsjonalisme (les imperialisme), og bryr seg lite om de hundretusener som er drept og lemlestet av USAs bomber og terror i verden. Israel, som i 2015 fikk nær 4 milliarder dollar i våpenhjelp fra USA, drepte sommeren 2014 over 2000 palestinere, inkludert 500 barn. I 2009 signerte Obama USAs første dødelige droneangrep i Jemen. Angrepet drepte 41 mennesker, inkludert 22 barn.

I sin tale i 1967 mot USAs krig i Vietnam sa Martin Luther King jr. at USA er «den største leverandør av vold [les terror] i verden». (King jr. ble myrdet i 1968). I 2001, etter «angrepet på USA», lanserte Bush jr. «krigen mot terrorisme». Verdens største terrorist - USA – utpekte altså terrorisme som sin nye fiende! Big business og krigsprofitørene fikk dermed sin etterlengtede evige krig.

La oss oppsummere: USA slipper bomber over hele verden, angivelig for å bekjempe terrorisme, som i hovedsak er skapt av USA selv. Andre land, som Norge, assisterer USA i «krigen mot terrorisme», og mange av landene kjøper våpen fra USA og andre store våpenprodusenter, som Norge. Våpenindustrien lobbyerer regjeringer for politiske vedtak i favør av våpenindustrien. Og i «krigen mot terrorisme» konstruerer USA-NATO-land sine fiender: Akkurat nå er det muslimer/Islam, i form av det CIA/MIT/Mossad/MI6/GIP-konstruerte og finansierte «IS-kalifatet»/al-Qaida-nettverket.

Etterretning i samarbeid med hovedstrømsmedier og «hemmelige» PR-/kommunikasjonsbyråer skremmer vettet av oss lettroende og kunnskapsløse (!?!), med daglig oppdatering om terrorfare, og utvidet overvåking og innstramming av demokratiske rettigheter. Og innimellom bidrar falsk flagg-operasjoner til de mest profitable av Wall Streets businesser: Vold, krig og kaos.

Imperialismen dreper enormt mange sivile. Pakistanere spør: Terrorister? CIA eller Taliban? Spør ofrene for droneangrepene! Her er 3 terrorister drept av USA-NATOs «krig mot terrorisme».

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering