• Startside
  • Politikk
  • Polen forbereder NATO-toppmøte: «Sikkerhetstiltak» mot kommunister
NATO planlegger toppmøte i Warszawa 8.-9. juli, og regner alle motstandere av USAs militær oppbygging som «sikkerhetstrusler». USAs «drang nach Osten» og mer penger til krig og elendighet står på agendaen til «verdens største terrororganisasjon».
NATO planlegger toppmøte i Warszawa 8.-9. juli, og regner alle motstandere av USAs militær oppbygging som «sikkerhetstrusler». USAs «drang nach Osten» og mer penger til krig og elendighet står på agendaen til «verdens største terrororganisasjon».

■ I forkant av NATOs toppmøte i Warszawa 8.-9. juli har myndighetene i Polen satt i gang en rekke «sikkerhetstiltak» for å holde kritikere på avstand. Den polske opposisjonsleder Mateusz Piskorski ble 18. mai arrestert av NATO (Voltaire Network 23.05.16).

Piskorski har i årevis kjempet mot den angloamerikanske imperialisme. Han forsvarer Krim-befolkningens valg om å tilhøre Russland, og taler den halvnazistiske USA-NATO-vennlige kuppregjering i Kiev midt imot.

De transnasjonale børskontrollerte konsernmedier i Polen sverter Piskorski som «tidligere nazi» og «diktatorvenn». Den polske regjeringen har anklaget Piskorski for å være «utenlandsk agent», og 18. mai ble han arrestert og fengslet for «mistanke om spionasje».

Piskorski er tidligere polsk parlamentsmedlem, og direktør for et pan-slavisk forlag. Han har etablert «European Centre for Geopolitical Analysis», og stiftet nylig partiet Zmiana (Forandring). Piskorski kjemper for en enhet av det slaviske folk i Europa inkludert Russland.

I dag er Sentral-Europa delt i synet på «europeisk tilhørighet». Noen vil ha en nærmere forbindelser med EU, andre kjemper for en tilknytning til Øst-Europa og Russland.

I sin artikkel (The war against historical memory is NATO’s long-term campaign - Voltaire Network 19.05.16) opplyser Piskorski om en pågående NATO-kampanje i Polen med sikte på å «rense» den polske politiske scene i forbindelse med NATO-toppmøtet i Warzawa 8.-9. Juli.

NATO vil overbevise polakkene om at USA frigjorde Europa fra nazismen, og at NATO for all framtid vil beskytte Polen mot en ustabil og lunefull «russisk bjørn». NATO forsøker med andre ord å omskrive historien i velkjent nynazistisk anti-russisk tradisjon.

En rekke «sikkerhetstiltak» er satt i gang i forbindelse med det kommende NATO-toppmøtet. Blant annet mot organisasjoner som planlegger å protestere mot «terrororganisasjonen» NATO. Parallelt fører polske myndigheter en intens PR-kampanje for å piske opp en fryktstemning mot et angivelig «aggressivt Russland».

Piskorski er ikke alene om å bli angrepet av den oligarkiske pro-NATO-regjeringen. Den 1. april vant det regjerende høyrepartiet gjennom med en antikommunistisk lov. Loven forbyr «anti-polsk kommunistisk ideologi».

Loven lister opp en rekke historiske personer i Polen som er forbudt å hedre. Ikke bare sosialistiske ledere, men selv Dabrowski-brigaden av polske frivillige som kjempet mot fascismen i Spania på 1930-tallet er ikke tillatt å vise ære.
Videre nekter loven å hedre Rosa Luxemburg. Hun var medlem av det marxistiske sosialdemokratiske partiet i Polen og Litauen. Anti-nazistiske motstandsgrupper som ble ledet av kommunister under 2. verdenskrig er også rammet av loven.

Den 31. mars ble så fire ledere i kommunistpartiet straffet for å «fremme totalitarisme». Deres forbrytelse var å operere en webside, og å trykke en NATO-kritisk avis. Kommunistene ble dømt til ni måneders fengsel.

«Lov og rettferdspartiet» som styrer Polen, leder altså angrepet på kommunistene og pan-slavister som Piskorski. Samtidig tillater regjeringen ny-nazister og fascister å opptre offentlig. Den 13. april paraderte 400 ny-nazister gjennom gatene, mens kommunister tvinges inn i skyggen.

Installering av NATO-missiler i Polen er upopulært blant den polske befolkning, men regjeringen slår hardt ned på alle politiske krefter som vil hindre «rakettforsvaret». USA hevder rakettsystemet skal forsvare Polen, men russiske ledere vurderer «forsvarssystemet» som en trussel fordi det er konstruert for angrep.

Systemet vil ramme Russland med krysserraketter og avlede ethvert motsvar. NATO-systemet sikrer «first strike capability» i tråd med USAs gjeldende neokonservative «forsvarsdoktrine». NATO åpner dermed veien for en ny storkrig.

Kilder: Caleb T. Maupin: «While Installing NATO Missiles Directed against Russia, Polish Regime Crushes Dissent» - New Eastern Outlook 30.05.16; Voltiare Network: «NATO arrests Mateusz Piskorski, the Polish Leader of the Opposition» - 23.05.16; Dorota Niemitz: «Poland adopt new anti-communist law» - World Socialist Web Site 14.05.16).


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering