• Hjem
  • Politikk
  • Afghansk kvinneorganisasjon:Terrorisme er et imperialistisk våpen
Afghansk kvinneorganisasjon:Terrorisme er et imperialistisk våpen

(13 - 2017) «Alle er fortsatt skjelven. Byen døde av smellen». Hun kaller seg Friba. Av sikkerhetsgrunner ikke hennes rette navn. Hun representerer Revolutionary Association of the Woman of Afghanistan (RAWA).
Organisasjonen jobber undergrunns. Friba kommenterer i et intervju med Edu Montesanti eksplosjonen i Kabul 31. mai - det verste selvmordsangrep i Afghanistan på mange år med over 100 drepte og minst 400 skadet:
- Den eneste løsning på denne fryktelige situasjonen ligger i hendene på det afghanske folk. USA/NATO må pakke sammen og komme seg ut, sier hun.
Den USA-ledede koalisjonen lovte for 16 år siden å «frigjøre» Afghanistan. USA/NATO skulle jakte på terrorister og sikre afghanere stabilitet, sikkerhet og kvinnefrigjøring. Det skjedde ikke. Situasjonen i landet er kaos og utrygghet.
Utryggheten har bare økt siden USA/NATO invaderte landet i oktober 2001. Knapt en måned går uten at et eller to terrorangrep etterlater seg ti-talls døde og flere hundre i sorg. En virkelighet Vesten fortier:
- Er noen menneskeliv mer verdifulle enn andre for de vestlige? spør Friba.
Afghanistan er i dag sentrum for en etterretningskrig mellom Vesten og regionale rivaler: Russland, Kina, Iran og India.
Den afghanske regjering er lakeier for imperialistmakter. Både USA/NATO og regionale makter er tungt engasjert i terrorisme, og lager planer for å bruke terrorist-grupper som sine strategiske våpen.
Om Russland og Iran støtter en bestemt Taliban-leder eller gruppe, blir han/den umiddelbart angrepet av USA/NATO. Om India støtter en gruppe terrorister, vil den bli angrepet av USA med Pakistan i ryggen.
I denne komplekse og uklare situasjonen, er det svært vanskelig å fastslå med sikkerhet hvilken etterretning som står bak et terrorangrep.
Men USA vet det svært godt, og har ofte forhåndskunnskap om slike angrep, men avslører aldri slik informasjon. Slik er spillet i Afghanistan i dag, sier Friba.
USA/NATOs «krig mot terrorisme», er ikke rettet mot terrorister, men mot de terrorist-grupper som ikke føyer seg etter USAs ordrer. Det er ingen hemmelighet at USA aktivt fostrer og aler fram terrorisme i Afghanistan, og i hele regionen som et strategisk våpen mot sine rivaler, sier Friba.
Allianser med terrorister, og korrupsjon gjennomsyrer makten i Afghanistan. Forrædere som selger sitt land til fremmede bryr seg lite om sitt eget folk eller deres sikkerhet.
Svært mange afghanere mener terrorangrep bare er mulig med en korrupt afghansk sikkerhetstjeneste og etterretning.
Kabul-regjeringen er en USA/NATO-vasall. Regjeringens eneste mål er å fylle lommene med penger fra fremmede land, og i bytte tillate de fremmede innflytelse høyt oppe i statsapparatet.
Ved f.eks. å opprettholde mafiaforbindelser og «deale» narkotika (mange prominente afghanske regjeringsmedlemmer er mafiafigurer og narkobaroner). Videre styre kidnapping-ringer, drive menneskehandel og andre kriminelle aktiviteter.
Ifølge tidligere afghanske etterretningssjef Rahmatullah Nabil sikrer personer på høyt regjeringsnivå seg sine interesser med fremmede makter med støtte fra presidenten.
De er «urørbare». Alt er gjennomsyret korrupt i Afghanistan, bare vestlige kapitalinteresser og deres afghanske lakeier tjener på det.
(Kilde: RAWA and Edu Montesanti: «Interview: ‘The US Must Leave for Peace to Reign in Afghanistan’ - Global Research 04.06.17

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Også kvinner som kanonføde?

Kvinnelige frontsoldater fra USA er allerede på plass i Afghanistan

Det norske stortinget vedtok nylig loven om en allmenn verneplikt også for kvinner. Alle partier på tinget bortsett fra Krf var hjertens enige i...


I anledning kvinnedagen 8. mars

I anledning kvinnedagen 8. mars

För att genomföra den socialistiska revolutionen, är det nödvändigt att förena arbetarklassen och dess organisationer, en kamp som skär igenom alla...

Kvinner i landbruket

Kvinner i landbruket

■ Kvinnen har alltid hatt en viktig plass i landbruket. Som følge av den teknologiske utviklingen etter andre verdenskrig kom en stadig nedbygging...


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering