EU nekter kunstnere politisk ytringsfrihet

EU-parlamentet har sensurert 12 karikaturtegninger som «provoserende» mot de «europeiske verdier» som EU står for. Tegningene laget av greske kunstnere skulle vises på en utstilling åpnet i Brussel 25. september i forbindelse med 60 år siden underskrivelse av Romatraktaten. Liberaldemokratenes EU-parlamentariker Catherine Bearder avviste 12 av de 28 innsendte bidragene. Her er to av de sensurerte tegningene.
På tavla: «Genevekonvensjonen 1951-2016». Eleven spør: «Lærer, kan vi få en ny Geneve, eller må Nurnberg skje først igjen?»
Vi ønsker Europa uansett om vi spiser steiner.
Bjarne JohansenKjempebot for ytringsfrihet

En mann holder en plakat med Stopp - Jaroslaw Kaczynski, leder av det regjerende partiet Lov og orden (PiS) i  Warsaw, Polen																			 REUTERS/Kacper Pempel

Så var det ytringsfriheten gjen: En polsk TV-stasjon, som sympatiserer med opposisjonen, er pålagt kjempe-bot. Mediedekning av polske protester...

Stikkord

kunst

kunstnere


RSS-mating for kommentarer Kommentarer

Ny kommeentar

Friheten er ei norsk månadsavis, med ei lang historie, ho blir redigert av ein frivulleg redaksjon og er basert på frivullegheit. Difor treng ci og bidrag, både økonomisk, innhaldsmessig og andre oppgåver. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Vevredaktør: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgjevar: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 2018 - Republisering

Nettløsning ANS NyFritid Media