USS ”George Washington” kan ta omtrent 80 fly og har et flydekk på omtrent 18 000 m² samt fire rakettutskytningsramper. Pluss en lang rekke andre morderiske herligheter. Og en drøss dystre drømmer om nye Vietnam-eventyr.
USS ”George Washington” kan ta omtrent 80 fly og har et flydekk på omtrent 18 000 m² samt fire rakettutskytningsramper. Pluss en lang rekke andre morderiske herligheter. Og en drøss dystre drømmer om nye Vietnam-eventyr.

”Folk i Sør-Korea har levd under en slik trussel i mange år, og er vant til det”.

Per Andreas Kveseth

I ”DAGSNYTT ATTEN”, fredag 5. april får en militær ekspert, oberstløytnant Palle Ydstebø og NRK-medarbeider Anders Magnus uttale seg i fri dressur, og temaet var hvordan Sør-Korea, USA og resten av Vesten tar alle de stygge truslene fra Nord-Korea. Hva er så nordkoreanerne vant til fra Sør-Korea og USA?

SVERRE TOM RADØY og ”Dagsnytt Atten” – er det ikke vanlig, god presseskikk og egentlig også vanlig folkeskikk å se på en sak fra begge sider når det dreier seg om en reportasje? Og Anders Magnus – er det ikke god presseskikk å stille spørsmålet også sett fra den andre siden? Det er sjelden å se en så ensidig rapportering som det vi nå opplever i vestlige medier fra konfliktområdet Nord- og Sør-Korea.

SÅ ALTSÅ – hvordan tar Nord-Korea den kontinuerlige hetsen og aggresjonene fra Sør-Koreas, USAs og Vesten helt siden konflikten startet på begynnelsen av 1950-tallet?

NORD-KOREA HAR PLASSERT nok en rakett ved østkysten. De har nå to slike langdistanseraketter i sitt arsenal. Hva betyr en slik opprustning og trussel? NRK rapporterer at folk i Sør-Korea har levd med dette i mange år, og er vant til det.

JA VEL. TO langdistanseraketter som man er ganske sikker på ikke er ladet med atomstridshoder. Mot USAs 4650 fungerende atomstridshoder i arsenalet. USA har 28.500 soldater og over 60 jagerfly i Sør-Korea, i tillegg til flere krigsskip, kampfly og bombefly som er blitt sendt til halvøya de siste dagene. Fra før har USA sin 7. flåte med 60 krigsskip i nabolandet Japan, med sine skyts kontinuerlig rettet mot Nord-Korea.

VED SIDEN AV at USA har drevet offensive militærøvelser der ”Operation Foal Eagel” har avløst ”Operation Key Resolve” over hele Sør-Korea tett opp til demarkasjonslinjen mot nord siden midten av februar. I disse øvelsene, som er de mest omfattende på verdensbasis, stiller USA bl.a. med det atomvåpenbestykkede hangarskipet ”USS George Washington” og et stort antall F-22 Stealth Fighter og B-2 strategiske stealth bombefly med kontinuerlige tokter langs demarkasjonslinjen.

DETTE MINNER PÅTAKELIG om steinkastingen og papprakettene fra Gaza som blir møtt med massiv militær aggresjon fra krigsmakten Israel.

SÅ, JA – det er altså all mulig grunn til å si ”Fy, fy og atter fy til slemme Nord-Korea og den lille kommunisttassen Kim III.

MEN LIKEVEL – det er også nødvendig å stille NRK med Radøy og Magnus i spissen det ganske inkvisitoriske spørsmålet – hvorfor kommer ikke dette fram i et program som ”Dagsnytt Atten”? Og når de nærmest siklende kan fortelle at lille Nord-Korea holder seg med en armé på 1,2 millioner mann, hvorfor er det så vanskelig å fortelle at disse samtidig er regelrette arbeidsbrigader i en økonomi på sammenbruddets rand? Og hvem er et som ikke får seg en hjertelig latter når man ser de patetiske bildene av nord-koreanske nyhetsopplesere?

SÅ HVIS IKKE Anders Magnus er i stand til å bedrive etisk og nøytral reportasjevirksomhet fra sitt arbeidsområde, bør i hvert fall ”Dagsnytt Atten” og Radøy sørge for en med-debattant som kan gi noen motforestillinger. Det hersker en alminnelig oppfatning av at Nord-Korea oppfører seg dumt, men hvem er den egentlige provokatøren?

OG NÅR DET er sagt – det er ingen andre som har rett i en sånn sammenheng enn Alfred Nobel og Ole Koppreitan – nedrustning og nei til atomvåpen!

ENTEN DE HETER Obama eller Kim.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Vår tøyelige moral

Vår tøyelige moral

(20-2016) Nord-Korea er rammet av den verste flomkatastrofen etter siste verdenskrig. Ifølge FN har 140.000 mennesker behov for nødhjelp.

Nå er det...


Mistenkelig drap på Kim Jong Nam

Folkets Hær  REUTERS/Jacky Chen

Kim Jong-nam, halvbror til Kim Jong-un, ble drept den 13/2-2017 i Malaysia, på flyplassen i Kuala Lumpur.

Den bisarre hendelsen fanges opp av ...


Vellykket markering av Solens Dag

NTB scanpix

Til trass for imperialistiske provokasjoner, lyktes Folkerepublikken Korea å gjennomføre en imponerende parade, samt å innvie en ny utviklingssone i ...

Kunstig sol over Stillehavet

Massemønstring i Nord-Korea 9. august, for støtte til den Demokratiske Folkerepublikken Korea (DPRK)																																									Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

(17 - 2017) Verden holder pusten, sies det, mens to kamphaner av statsledere overgår hverandre i trusler om bruk av det mest uhyggelige våpen som kan...


Protesterer mot rakettskjold

REUTERS/Kim Hong-Ji

(19 - 2017) Sør-koreanere protesterer mot USAs installering av rakettskjold. Flere ti-talls skadet. Massiv politi-vold satt inn for å jage vekk...


Politisk korrekt hjernevask

Fra Yalu-elva, sett fra kinesiske Dandong. Foto: Friheten/Birgit Skjæret

Norge er på topp i verden, også når det gjelder de vestlige definerte menneskerettighetene, som i hovedsak dreier seg om retten til å si sin mening...











Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering