KIRKENES 2013: Barents Summit 2013. Statsminister Jens Stoltenberg og Russlands statsminister Dmitrij Medvedev ser over til Russland fra den norske siden av Pikevannet ved Boris Gleb. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KIRKENES 2013: Barents Summit 2013. Statsminister Jens Stoltenberg og Russlands statsminister Dmitrij Medvedev ser over til Russland fra den norske siden av Pikevannet ved Boris Gleb. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Nato-Stoltenberg bekrefter sin 'urokkelige støtte` til Ukraina og gir Russland skylden for krigen i Donbass:

 Nato-Jens, 7/12-2016: Russerne har skylda. 

Generalsekretær Jens Stoltenberg sa på pressekonferanse under møtet i Nato-Ukraina-kommisjonen, onsdag 7/12: Nato bekrefter en urokkelig støtte til Ukraina. Idag har vi drøftet Russlands fortsettelse av aggressive aksjoner, hvor viktig det er å implementere Minsk-avtalen og Natos vedvarende støtte til Ukraina`.  

Han sa også at `Nato-alliansen verken idag eller i morgen vil anerkjenne Russlands illegale annektering av Krim`. Dessuten anklaget Stoltenberg direkte Russland for krigen i Donbass i møtet 7/12 med den ukrainske utenriksministeren, Pavlo Klimkin: `Som første skritt må vi se en øyeblikkelig og full våpenhvile. I mellomtiden må det internasjonale samfunn fortsette å presse Russland til å respektere forpliktelsene sine, spesielt fordi sikkerhetssituasjonen i Øst-Ukraina forblir så alvorlig, er det viktig å opprettholde de økonomiske sanksjonene`. 

Natos militære støtte-pakke til Ukraina fra 9/7-2016, som nå realiseres, `friske penger` og diverse militært utstyr til Ukraina-styrkene som skyter mot sivile i Donbass. Pakken består av  13 hovedprogram, som sikrer finansiering av cyber-krig, kommando-kontroll-system, direkte teknisk samarbeid, militær logistikk, system for fjerning av eksplosiv og sanitet. Stoltenberg tilføyde, 7/12: `Nato-alliansen fremmer Ukrainas uavhengighet og territorielle integritet. Vi støtter viktige reformer for å gi Ukrainas folk en bedre framtid`.  

Kommentar fra redaktøren i DONi News:  Vi må stadig gjenta at Russland ikke er part i Minsk-avtalen. Denne viktige informasjonen utelates alltid i vestlige nyheter og uttalelser.

Det er ubestridelig at Russland heller ikke er nevnt i Minsk-avtalens dokumenter, som er signert av Ukraina og de to folkerepublikkene, Donetsk og Lugansk, i Donbass. Faktisk er Russland på lik linje med Frankrike, Tyskland og Hviterussland med på å organisere forsøk på å komme fram til våpenhvile.

Dermed er den eneste reelle veien for å løse opp i Donbass-konflikten, som fra starten av var en borgerkrig: Aktiv bruk av diplomatisk dialog. Legale representanter fra folkerepublikkene i Donetsk og Luganks må inviteres direkte til forhandlingsbordet. Det vil presse Kiev til å følge opp punkt 1 i Minsk-avtalen. Det var det enighet om høsten 2014 og ble gjentatt i 2015, i den såkalte Minsk 2-avtalen. Hvordan er det i det hele tatt mulig for Jens Stoltenberg å kreve at Russland skal følge en avtale, landet ikke har signert?

Melding fra DONi News, 8/12:`Ukrainske styrker bombet frontlinje-områder i Donetsk 2 453 ganger i løpet av de siste 24 timene. En av republikkens forsvarere ble alvorlig skadet, fortalte kommandant Eduard Basurin på en pressekonferanse, onsdag 7/12`. Sier ikke det det meste om innholdet i Nato-generalsekretærens uttalelser?        

Janus Putkonen, DONi News

Media, Russland og Ukraina

Systemfeil! Kapitalismen har krasjet. Installer et nytt system? Ok!

Jeg vet ikke om vestlige media riktig vet hva de gjør og hvor de går hen når det gjelder hva som skjer i Ukraina og Russland. På mange måter synes...


BARE DAU FISK FØLGER STRØMMEN

Og det var unge Stoltenberg.
Han fylket seg i spissen.
Men mangt forvandles underveis.
Nå er han gammal, vissen.

Hvert ideal, hvert håp, hverKommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering