REUTERS/Ammar Abdullah
REUTERS/Ammar Abdullah

(2-17) Karin Leukefeld: Etter Aleppos frigjøring ble tonnevis med krigsutstyr fra USA og andre land dokumentert og bragt i sikkerhet:


I møte med felles-delegasjon av folkevalgte fra EU-parlament og russisk duma, 29/12-2016 i Damaskus, bekreftet Syrias president Bashar al-Assad at europeiske land først kan hjelpe når de slutter å bevæpne terror-grupper i Syria. Han krevde også slutt på økonomiske sanksjoner mot Syria fra EU. Europa må forstå at løsning av konflikten bare kan nås av syrerne selv.  
En intern FN-rapport fra mai 2016 om virkninger av EU -og USA-sanksjoner (Norge er med) på humanitær hjelp til Syria viser at de straffetiltakene i første rekke har svekket helsevesenet i et hardt belastet land.UKs tidligere Syria-ambassadør, Peter Ford, sa i intervju med BBC Radio 4, 23/12: `UK har fra starten av gjort alt galt i Syria`. Ford fordømte UK-strategien med ikke å sende egne tropper, men heller gi støtte til opprørere som `mislykket`: `Vi har forverret situasjonen. For alle dem som ikke er forgiftet av ønsketenkning, var dette forutsigbart`. Som Frankrike, USA og Tyskland innledet UK våren 2011 en kurs som endte med brudd på diplomatiske kontakter til den syriske regjerigen: `De sa til oss at Assads avgang var nært forestående. Han vil bli kastet ved juletider`. Her minnet Peter Ford om erklæringen fra britisk UD i 2011.
Det er stille rundt Aleppo nå. Tyske medier og Merkel-regjeringen tier om hva som skjedde videre med de 35 000 evakuerte fra Øst-Aleppo like før jul. Så sent som for 2 uker siden anklaget UKs, Frankrikes og USAs FN-ambassadører: `Russland, Syria og Iran for å stå bak massakrer og summariske henrettelser under invasjonen av Øst-Aleppo`. Aleppo var da synonymt med `helvete` ifølge avgående FN-generalsekretær Ban Ki Moon. Og US-FN-ambassadør, Samantha Power sammenliknet hendelsene i Øst-Aleppo med `Halabja, Ruanda og Srebrenica`. Hun krevde FN-innsats for å hjelpe de evakuerende. Akkurat da var tusenvis på flukt fra Øst-Aleppo til regjerings-kontrollerte Vest-Aleppo.
Samantha Power, USAs FN-ambassadør, har blåst seg voldsomt opp. Etter at USA-offiserer er tatt og stor mengder USA-våpen er funnet i Øst-Aleppo ser det ut til at den moralske hennes sprekker.
Men det ble pinlig stille fra vestlige FN-ambassadører da den syriske forretningsmannen og parlamentsmedlemmet, Faris Shehabi, på sin facebook-side oppga navn på 14 utenlandske offiserer i militære, hemmelige tjenester, oppdaget og tatt hånd om i Øst-Aleppo. De var fra Tyrkia, USA, Israel, Marokko, Jordan, Qatar og Saudi-Arabia, ifølge Shehabi. Umiddelbart etterpå ble det inngått en nærmest stilltiende avtale i FNs sikkerhetsråd om en FN-misjon som skulle kontrollere evakueringen til Idlib eller Tyrkia.
Det internasjonale Røde Kors og syriske Røde Halvmåne var da allerede i aksjon for å hjelpe mennesker i Øst-Aleppo. 35 000 ble evakuert til Idlib og Tyrkia, hvorav 4 000 krigere med familier, sårete og støttespillere. Med i de siste bussene var også utenlandske etterretnings-offiserer og militære rapporterte den libanesiske kanalen al-Mayadeen. Vestlige medier tiet like mye som Syria-regjeringen og dens allierte.
De grønne bussene fraktet ut alle evakuerte fra Øst-Aleppo, også evakuerte NATO-offiserer, etter hemmelig avtale i FNs Sikkerhetsråd.
På US-portalen Veterans Today kan vi lese 17/12-16, at de 14 navnene formodentlig har oppgitt falsk identitet. Veterans Today viste der til en artikkel i portalen Southfront. Angivelig er det `vanlig praksis å bruke falsk identitet når en går inn i hemmelige operasjoner`, heter det der fra en forfatter med navnet `Gordon`. Også Southfront skal ligge tett på e-tjenester og kan ifølge egne opplysninger tilby `et ekspert-team i alle verdenshjørner på analyse og oppklaring av militære operasjoner og militær-posisjonene til de viktigste verdensmaktene`.
Fra `egne syriske kilder` har Southfront fått vite at 128 utenlandske offiserer ble evakuert med krigere, familier og sårete fra Øst-Aleppo: `Det er ifølge en avtale mellom alle sider`. 
I følge avtalen har offiserene fra USA (22), UK (16), Frankrike (21), Israel (7) og Tyrkia (62) forlatt Øst-Aleppo. Vestlige medier rapporterer ingenting. Syria tier.
Hva tilbaketrukne krigere og utenlandske offiserer etterlot, blir dokumentert av russiske og syriske spesialstyrker nå. Over 14 000 miner og bombefeller er desarmert, tusener selvbygde bomber er samlet opp fra ulike funnsteder, bl a på 4 skoler, i 1 barnehage og 9 moskeer. 
De russiske og syriske pioner-troppene fant våpenlagre, fylt til randen av ammunisjon for tyngre våpen, geværer, raketter og artilleri. Som opprinnelsesland for krigsutstyr nevnte den russiske majoren, Ivan Gromov, bl a USA, Tyskland og Bulgaria. Dessuten ble det funnet splitter nye 122-mm mørser-raketter, håndgranater og granatkaster, samt multi-rakett-kastere og granater til haubitz-kanoner, ifølge Gromov, 28/12-16, på den russiske kanalen Rossija 24. Bilder og filmopptak sprees. Opprinnelsen til mange våpen i originalkister er lett å finne ved hjelp av klistremerker merket med `fra USA til gjensidig forsvar`. 
Også massegraver med flere titalls lik er funnet ifølge russisk forsvarsdepartement, 26/12-16. De drepte hadde skuddsår i hodet, lemlestelser og tydelige spor på tortur. En talskvinne for FNs menneskeretts-kommisjon sa i Genéve at `kommisjonen vil undersøke opplysningene`.  
Karin Leukefeld, JW

Stikkord

jihadist

isis


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering