NTB scanpix
NTB scanpix

Donetsk: 12 offentlig ansatte er drept på jobb, 20 hardt såret, i hele perioden med vold i Donbass. Tallene ble lagt fram av 1. viseminister for bygging i Donetsk, Vitali Kitsjajev.

`Boliger og kommunale tjenester sto også overfor harde utfordringer i fredstid, men nå har oppgavene økt mange ganger. Folk risikerer liv og helse, men de gjør jobben sin. 12 av våre ansatte er drept på jobb etterat volden startet, 20 er alvorlig skadet`, sa minister Kitsjajev, som pekte på at kommunalt ansatte i flere tilfeller må gjøre sin plikt i livstruende situasjoner.

Som eksempel viste han til vannfiltrerings-anlegget i Yasinovataya, like ved frontlinjen i Donetsk. I Donbass-krigen har området vært det mest brennbare i det siste: `Der er om lag 40 ansatt. Halve dagen på jobb er de i tilfluktsrom. Produksjonsprosessen kan ikke stanses, for Donetsk og omegn må ha vann`, understreket Kitsjajev, som la til at departementet nå har vedtatt å ta vare på minnet om de falne tjeneste-ansatte i folkerepublikken Donetsk. På neste offentlige høytidsdag skal det innvies minnetavle med navnene deres.


Media, Russland og Ukraina

Systemfeil! Kapitalismen har krasjet. Installer et nytt system? Ok!

Jeg vet ikke om vestlige media riktig vet hva de gjør og hvor de går hen når det gjelder hva som skjer i Ukraina og Russland. På mange måter synes...


Stikkord

Ukraina


RSS-mating for kommentarer Kommentarer

Ny kommeentar

Friheten er ei norsk månadsavis, med ei lang historie, ho blir redigert av ein frivulleg redaksjon og er basert på frivullegheit. Difor treng ci og bidrag, både økonomisk, innhaldsmessig og andre oppgåver. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Vevredaktør: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgjevar: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 2018 - Republisering

Nettløsning ANS NyFritid Media