Cubaforeningen i Norge
Terje Enger, Leder

Jonas Gahr Støre
Utenriksministerens kontor

Cubaforeningen er en ideell solidaritetsorganisasjon med ca 1000 medlemmer over hele landet. Vårt formål er å støtte det cubanske folket i deres kamp
for tilværelsen. Vi ble stiftet i 1962 og har holdt kontakt med cubanske organisasjoner siden.

En av våre oppgaver er å følge med på hva som skjer med fem cubanske agenter som infiltrerte det eksilcubanske miljøet i Miami og derved ble i stand til å
varsle om konkrete planlagte terroraksjoner fra dette miljøet, og rettet mot Cuba. Både Cubas og USAs regjeringer ble varslet og de planlagte handlingene ble avverget. Som takk ble de arrestert for litt over 13 år siden og dømt til lange fengselsstraffer. Den korteste var 13 år som ble tildelt René Gonzalés for å ha unnlatt å registrere seg som agent hos amerikanske myndigheter.

Hans datter Irma Gonzales Salanueva har som vår forenings gjest besøkt Norge og snakket med faglige tillitsvalgte, stortingsrepresentanter, presse og på åpne møter. Det er René Gonzalés som er mitt anliggende nå jeg på årets siste dag henvender meg til deg. Da han nylig slapp ut av fengselet hadde han 3 års ”meldeplikt” med vilkår. I stedet for å la ham dra tilbake til Cuba valgte dommeren å opprettholde meldeplikten i Miami og skrev faktisk inn i dommen at: ”Gonzales har forbud mot å oppsøke steder og områder der
organiserte kriminelle og terrorister oppholder seg.” Dette er en ulogisk tilføyelse og opprettholdelse som det er vanskelig å tolke fornuften i.

Du Gahr Støre, omtaler ofte USA som ”våre venner”. Vi ber deg nå som vår utenriksminister påvirke ”våre venner” i USA til å gjennomtenke denne situasjonen på nytt. Det kan heller ikke være i USAs interesse å opprettholde en 3 års meldeplikt på en person som mest av alt ønsker å forlate landet. En endring vil også gagne det amerikanske folket og være kimen til å få slutt på den fiendtlige holdningen fra det eksilcubanske miljøet i Florida.

Vi vil berømme det arbeidet regjeringen har gjort hittil ved som første EU/EØS land normalisert forbindelsene til Cuba og i avtalen av 9. april 2010 dermed anerkjenne Cubas fulle suverenitet. Denne regjeringen er den første på de 50 år foreningen har eksistert som jeg finner det verdt å kontakte med spørsmål av denne karakter.

AV TERJE ENGER, LEDER, CUBAFORENINGEN I NORGE

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

cuba


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering