NTB Scanpix
NTB Scanpix

Etter å hadde skudd den interkontinentale ballistiske raketten Minuteman 3 den 26 april, testet USA imperialistene raketten en gang til i går, i total stillhet fra de "humanitære" og fra de folkerett-dogmatikere, som er derimot kjappe og bråkete i å fordømme Nord-Korea i sitt rettslig forsøk å forsvare seg fra tilintetgjørelse og militære invasjoner.

Et land der titalls millioner lever i fattigdom og er avhengig av matkuponger og veldedighet, mens tusenvis er milliardærer, har ikke noe problemer å bruke over halv milliard kroner hver gang de skyter en slik rakett.

Det såkalte internasjonale samfunnet våger ikke å fordømme USAs provokasjoner og forbrytelser mot fred, ettersom de fleste er delen av den imperialistiske pyramiden: de kapitalistiske eliter i de fleste landene er USAs vasaller og bruker USA som sin herre og beskytter, mens Nord-Korea er en kommunistisk stat som truer denne urettferdige verdensorden bare med å eksistere og vise til fattige og utnyttede folk verden rundt at en annen verden er mulig, at bekjempe kapitalisme og sine grusomheter er mulig og nødvendig.

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering