Nobels fredspris 2016 til Colombias president Juan Manuel Santos. Nobels fredspris 2016 til Colombias president Juan Manuel Santos. Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) (midten) og statsminister Erna Solberg (H) (th) hilser på Henry Kissinger da de ankommer Nobelkomiteens bankett på Grand Hotel.																															Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Nobels fredspris 2016 til Colombias president Juan Manuel Santos. Nobels fredspris 2016 til Colombias president Juan Manuel Santos. Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) (midten) og statsminister Erna Solberg (H) (th) hilser på Henry Kissinger da de ankommer Nobelkomiteens bankett på Grand Hotel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

CVen
Medlem av Hedmark fylkesting fra 2007
Arbeidet som sanger og guide ved Hedmarksmuseet i 2008
Studerte idéhistorie ved Universitetet i Oslo 2009 – 12
Informasjonsmedarbeider i Unge Høyre 2010 – 11
Medlem av Stange kommunestyre og formannskap 2011 – 15
Medlem av sentralstyre i Unge Høyre fra 2012
Prosjektmedarbeider i Civita 2012 – 14
Første nestleder i Hedmark Høyre fra 2014
Leder i Unge Høyre 2014 – 2018
Stortingsrepresentant for Høyre fra 2017
Dette er en respektfull CV, og det finnes mer. Temaet er Kristian Tonning Riise, 29 år gammel.
Civita
Civita er «Høyres tenketank» i Norge for å tenke dype tanker med Høyres ukronede dronning Kristin Clement som direktør. Nå vil hun straks protestere og hevde at den er partipolitisk uavhengig.
H. Boye Svendsen
Civita er tilknyttet Atlas Nettwork, en USA basert organisasjon for å fremme markedsliberal økonomisk politikk over hele verden. Det er sannsynlig at hun i dagens politiske situasjon har hele stortinget som klienter, kanskje med unntak av Rødt, som er der med en enslig svale.
Sex i politikken
Da jeg kom til Norge i romjula 2017, dreide alt seg om sex i politiske kretser, og ti år gamle kyss ble nyheter med sterke fordømmelser og ekskluderinger. Nå kunne damene bli Hollywood-stjerner pga sine erfaringer. Metoo ble den hetende. Metoo er ingen nyhet, like lite som det som måtte være under kjolen. I Aftenposten leste jeg at Unge Høyre lederen Kristian Tonning Riise, som hadde blitt berømt for sin omgang med høyrekapitalismens barnebruder, hadde skrevet ei bok, «Diktator i forkledning», utgitt av Civita i 2013 om Venezuela. Jeg har vært opptatt av Venezuela i 20 år og ble interessert.
«Diktator i forkledning»
Forfatteren ble vekket av exil-cubanere. Så ble han invitert som gjest til Oslo Freedom Forum, som både utenriksdepartementet og Oslo kommune bevilger penger til, og som blir ledet av oligarki-avkommet Thor Halvorsen Mendoza, som har fått sine sugerør i oljebrønnene inndratt; han dekker seg bak betegnelsen Human Rights Foundation. Ungdommen fra Hedmark avslører hurtig at han er uten kunnskaper om Amerika, og en dog en hovedfaktor som USA har ingen plass i hans fortelling. Karibia og América-Latina har 18 nasjoner spansk som landets språk. På ytterst tynn bakgrunn uten språkkunnskaper går han så i gang med å behandle Venezuela, og han deler ut karakteristikker til en rekke land, som rike sponsorer forer ham med.
«Mestizoen Hugo Chávez»
Det er «mestizoen Hugo Chávez Frias» som er problemet. Han er diktator, men blir gjenvalgt gang på gang.
- Chávez førte til katastrofale konsekvenser for venezuelansk demokrati
- Chávez hater de rike pga fattig oppvekst
- Chávez har en ustabil mental lidelse
- Chávez er paranoid og utilregnelig
- Chávez er uforskammet, despotisk og sadistisk i sin relasjon til sine ministre
- Chávez har en bipolar lidelse
- Chávez babler
- Chávez har en klønete framferd
- Chávez viser diplomatisk lavmål - er en flause
- Chávez er en ideologisk rådvill venezuelansk president
- Chávez er notorisk impulsiv, humørsyk og utilregnelig president
- Chávez’ Venezuela er et kaotisk og gjennomkorrupt regime, et samfunn i oppløsning

La dette være nok i denne omgangen direkte på Chávez. Men her er mye mer på Venezuela.
Vestens største oljekilde
Venezuela er vestens største oljekilde, og som alle land i Amerika dominert av USA i over hundre år. Det har gjort verdensdelen til den svakeste i verden med store deler av menneskene i ytterst fattige kår. Venezuela er et rikt land, men oljen og rikdommen derfra gikk til oligarkiene, eliten og USAs rike oljeselskaper som forsynte seg av 90 % av oljeinntektene. Landets befolkning led under analfabetisme, manglende undervisning, manglende helsestell, manglende arbeid og bolig. Slikt fører til uro og opprør fra 50 år før Hugo Chávez ble valgt til president i desember 1998 med 56 % av stemmene. Da han begynte å sette sin politikk ut i livet for å skape et bedre samfunn for de fattige i Venezuela, ble de rike, oligarkiene og USA urolige. Mat til de fattige er opprørende for de rike. Med USAs deltakelse ble det i april 2002 gjennomført statskupp mot Hugo Chávez, som bl.a. ble innledet av Leopoldo Lopez med en demonstrasjon mot presidentpalasset. Etter 4 dager gikk kuppet i oppløsning. Folket brakte Chávez tilbake til Miraflores.
Leopoldo Lopez har organisert voldelige demonstrasjoner og er fengslet for sin kriminelle atferd. Trump krever ham løslatt som politisk fange. Leopoldo Lopez er utdannet i USA som de fleste av oligarkiavkommet og dermed knyttet til CIA. Venstres nestleder og nå miljøvernminister Ola Elvestuen har nominert ham til Nobels fredspris.
Hugo Chávez fikk bare 14 år som president og klarte på den tiden å skape alfabetiseringskampanje, skole, helsetilbud, arbeid og bolig til de fattige i tillegg til et stort internasjonalt engasjement som forandret América-Latina for alltid. Dannelsen av Alianza Bolivariana para Los Pueblos de Nuestro América - Tratado de Comercio, ALBA – TCP, med 11 land for gjensidig hjelp og samarbeid, Petro-Caribie med 21 land med gunstige oljeavtaler, og CELAC med alle 33 land i América-Latina og Karibia kan drøfte verdensdelens utfordringer og problemer, uten USA og Canadas innblanding. CELAC er en motvekt til det USA dominerte og korrupte OAS med bl.a sitt private domstolsystem som Riise nevner. USA krever kontroll med alle ressurser og fordeler for USA; hvis ikke, statskupp!

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

høyre


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering