Fidel Castro (til venstre i bilen) på besøk i Chile hos president Salvador Allende 10. november 1971																																						AP Photo
Fidel Castro (til venstre i bilen) på besøk i Chile hos president Salvador Allende 10. november 1971 AP Photo

 

USAs gjentatte forsøk på å anklage Russland for å påvirke valget av Donald Trump, bør ikke forundre noen, da det er som å se seg selv i speilet, for det er jo akkurat hva USA har bedrevet i en menneskealder minst,  for å befeste egen innflytelse i andre land.


Selv CIA måtte innrømme sin delaktighet i Chile, der den demokratisk valgte Salvador Allende ble styrtet til fordel for fascisten Pinochet, og det er ikke eneste gangen de har blandet seg inn I latinamerikansk veivalg. Nå sist for å destabilisere det sosialistiske forsøk i Venezuela. Men det finnes også en historie hvor innblandingen har satt sine uhyggelige spor etter seg. I øyriket Mickronesia i Stillehavet, et paradis som ble utsatt for en usynlig fiende og glemt av “verdenssamfunnet” bortsett fra noen opplevelseshungrige turister som boltrer seg i havet, forskånet fra den tragedie som rammet et helt øyfolk  med 66 prøvesprengninger og ikke minst hydrogenbomben Bravo, som var 1000 ganger større enn den som ble sendt over Hiroshima. 

Birgit Skjæren.

 

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

1990

usa

cia

1979


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering