friheten

avisa med Nyhetene bak Nyhetene - 77. årgang

 

 

med nyhetene bak nyhetene - 76. årgang

ALLTID OPPDATERT I KAMP MOT USANNHETER. FOR FRED, LIKESTILLING OG RETTFERDIGHET
MARXISTISK INFORMASJON, LIVSSYN OG DEBATT 

Bli abonnement
Kjøp i løssalg hos Narvesen

Hendene vekk fra Ukrainas kommunister!

Uttalelse fra det russiske kommunistpartiet, 6/4-2015

 

Antikommunistisk hysteri fortsetter å overflomme Ukraina. Representantene for regimet overbyr hverandre i å anklage kommunistene og deres leder, Petro N. Simonenko. Det siste året prøver det ikke bare å forfølge UKP, også med straffeloven. Men hver gang mislykkes det. For aktive protester fra verdensopinionen fordømmer politisk og juridisk press mot Ukrainas kommunister.

 

Likevel fortsetter dagens regjering og parlament i Ukraina å demonstrere en primitiv høyre-nasjonalisme. Besatt av antikommunismens vrangforestillinger legger representantene fram forslag til lov for å forby UKP, kommunistisk ideologi og tradisjonelle symboler for venstre-siden som sigd og hammer. Et skammelig skritt i samme retning er forslag de siste dagene til parlamentet om å `forby kommunisme og nazisme i Ukraina`.

 

Vedvarende press mot Simonenko fortsetter. 1. april 2015 innkaller sikkerhetstjenesten i Kiev lederen for kommunistene til forhør. Han beskyldes for terrorisme, at han har statsborgerskap i Russland, ja, sågar at han befinner seg i presidiet på RFKPs siste sentralkomité-møte.

 

For de nye Kiev-makthaverne utløser planen om en internasjonal markering i Kiev på 1. mai spesielt raseri. La oss ikke glemme at tilsvarende skjedde alt på 1930-tallet i Hitler-Tyskland. `Den brune pesten` som valset over Europa, startet med represalier mot kommunistene. Idag er slike menneskefiendtlige ideer og metoder overtatt av Bandera-tilhengere i Ukraina. Og en slik bagasje vil de ha med seg inn i EU!

 

Like før markeringen av 70-årsdagen til minne om seieren over fascismen appellerer vi til alle virkelig demokratisk innstilte krefter i verden om å forene seg i kampen mot ny-fascisme og reaksjon. Erfaringene til progressive kreftene i verden fra kampen mot fascismen i det 20. århundret er ikke glemt, heller ikke dommene i Nürnbergprosessene mot krigsforbryterne.

 

Det er på tide å ha fullt søkelys på felles erfaringer fra seieren mot den globale ondskapen. Vi sier med styrke idag: Nei til fascisme i Ukraina! Nei til fascisme i Europa! Hendene vekk fra kommunistpartiet i Ukraina!

Sentralkomiéen i det russiske føderative kommunistpartiet,

RFKP, Gennadi A. Sjuganov.

Oversatt av Per Lothar Lindtner, 11/4-2015

Aggressor Porosjenko under press

Ødeleggelse i Donetsk

Porosjenko måtte avbryte januars statsbesøk til Berlin, på grunn av situasjonen i Donbass. Hans versjon: `Russisk aggresjon øker igjen`. ...


Kommentarer

Kopirett © Friheten 2017 - Republisering

Ansvarlig redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Nettredaktør: Petter Konrad Sandvik

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti
Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Nettløsning ANS NyFritid Media