De gale hundene i Washington ønsker krig med Russland og Kina, og Stoltenberg er deres villige lakei. 
De gale hundene i Washington ønsker krig med Russland og Kina, og Stoltenberg er deres villige lakei. 

En ikke navngitt høyere NATO-offiser sa i forrige uke: «Vi vil ventelig være i krig denne sommeren, og om vi er heldige er krigen ikke kjernefysisk». John Schindler bringer meldingen på Twitter (20.05.15).

Schindler er tidligere etterretnings-analytiker i USAs National Security Agency (NSA). Han har undervist ved USAs marine krigsskole, og har kontakter på høyt nivå i NATO. Gjennom NATOs «Partnerskap for Fred» har Schindler god kontakt med svenske politikere og offiserer.

En analyse av Twitter-meldingen er at dette er en «overlagt» lekkasje fra NATO-kilder, for å understreke hvor alvorlig situasjonen er.

Tidlig i mai satte NATO i gang den største krigsøvelse noensinne på Russlands dørtrapp. Moskva svarte med en «provokativ» krigsøvelse i Middelhavet, nå for første gang sammen med Kina. I Nord-Sverige er 7 NATO-land pluss Sverige, Finland og Sveits i gang med den største krigsflyøvelse i Europa.

Spenning er det også mellom USA og Kina. Kommunistpartiets avis «The Global Times» sier at «krig er uunngåelig», dersom Washington ikke holder opp med sitt krav om at Beijing stopper byggingen av kunstige øyer i Sør-Kina-havet. «Intensiteten i konflikten vil bli høyere enn hva folk vanligvis tenker på som ‘gnisning’», skriver avisa. Kina har en rekke ganger advart USA fra å sende overvåkningsfly over Sør-Kina-havet (Reuters 25.05.15).

Oligarken George Soros advarte sist uke mot at kloden går mot en tredje verdenskrig, som et resultat av en mulig økonomisk kollaps i Kina. Soros sa at Beijing må samle sitt folk mot en ytre trussel for å unngå en intern kollaps: «... der er en virkelig fare for at Kina vil stille opp på linje med Russland politisk og militært, og da vil trusselen for en tredje verdenskrig være virkelig».

I avisa People’s Daily sist september understreket professor Han Xudong i PLA (Folkets frigjøringshær), at Beijing må klargjøre for en tredje verdenskrig. Den kan oppstå av konflikten mellom USA og Russland over Ukraina, sa Han Xudong.

Kilder: Paul Joseph Watson 16.09.14; Joshua Krause: «Senior NATO Official Claims We’ll Be at War by Summer» - Global Research 28.05.15

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering