Washingtons plyndring av Hellas:

■ Vil Italia, Spania, Frankrike og Tyskland være neste?

Delfi-konferansen om den europeiske/russiske krise skapt av Washington, vedtok en erklæring som fordømte EUs angrep på den greske nasjon.

Delfi-konferansen ber det europeiske folk, især tyskerne, om å gjøre de riktige ting og hindre 1-prosenten fra en total plyndring av Hellas.

Oppfordring til den gode vilje vil trolig falle for døve ører, ettersom plyndringen av Hellas vil skape en presedens [forbilde], til å bli brukt på Italia, Spania, Frankrike og selv Tyskland, skriver Paul Craig Roberts, tidligere redaktør i Wall Street Journal og BusinessWeek, og visefinansminister under president Reagan.

Roberts fortsetter: Finanssektoren i Vest gjør ingen reelle investeringer i fabrikker og utstyr. Svært mye av USAs industriøkonomi er flyttet oversjøisk, og mangel på vekst i konsuminntekt betyr at investeringsmulighet i USA er svært begrenset.

Alt dette tyder på at det å plyndre land i betydningen av å selge deres suverene gjeld er blitt den nye veien for de rike. Finanssektoren er i gang med å plyndre den offentlige sektor i vestlige land.

Ved å ødelegge vestlige sosiale velferdssystem, som i Hellas, er offentlige inntekter frigjorte, og kan kapres av 1-prosenten. USAs Obamacare er en mekanisme som tillater private forsikringsselskaper å plyndre offentlige fond anvist for helseomsorg. Eksemplene er utallige og privatisering vil resultere i fjerning av offentlige goder i helseomsorg, utdanning og pensjoner.

Delfi-konferansen erkjenner dette, og advarer korrekt italienere, spanjoler, franskmenn og tyskere om at de er de neste på listen over land der offentlig sektor vil bli plyndret.
Kilde: Paul Craig Roberts: «The Delphi Declaration On Greece and Europe» - Institute for Political Economy 23.06.15


RSS-mating for kommentarer Kommentarer

Ny kommeentar

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering