FOLKELIVET I HOVEDSTADEN Pyongyang. Koreanerne i nord lever under stadige trusler og sanksjoner fra USA og USAs marionettregjering i Seoul. Jernbanestasjonen i bakgrunnen var en av de første bygninger som ble gjenoppbygd etter amerikanernes terrorbombing under Koreakrigen. 								Foto: Koryo Tours
FOLKELIVET I HOVEDSTADEN Pyongyang. Koreanerne i nord lever under stadige trusler og sanksjoner fra USA og USAs marionettregjering i Seoul. Jernbanestasjonen i bakgrunnen var en av de første bygninger som ble gjenoppbygd etter amerikanernes terrorbombing under Koreakrigen. Foto: Koryo Tours

NRK Tekst-TV (19-02-13) «opplyser» at Nord-Korea (DFRK) under FNs nedrustningskonferanse i Genève truet med «endelig ødeleggelse» av Sør-Korea. Konkret sa den nordkoreanske diplomaten Jon Yong-ryong følgende: «Sør-Koreas uberegnelige atferd bærer bud om dets egen endelige ødeleggelse».

DET ER IKKE noe nytt at massemedier aktivt demoniserer DFRK. Uhemmet deltar media i sverting og løgner mot regimer som nekter å krype for USA. DFRK har tatt en rekke initiativ for fred og samarbeid med Sør-Korea, men alle initiativ er sabotert av USA/Sør-Korea. USA har definert DFRK som «ondskapens akse».

Så derfor - for å balansere bildet - la oss ta fram et tilfeldig utvalg av amerikanske atomtrusler mot DFRK:
(1): USA PLASSERTE atomvåpen på Koreahalvøya tidlig på 1950-tallet.
(2): UNDER KOREA-KRIGEN uttalte USA-president Henry Truman at bruk av atomvåpen ble aktivt vurdert. Bombefly fra US Air Force fløy med atomlaster gjentatte runder over hovedstaden Pyongyang. USA-kommandør general Douglas MacArthur planla å droppe 30-50 atombomber over nordlige Koreahalvøya.
(3): PÅ SLUTTEN av 60-tallet ble amerikanske krigsfly med atomvåpen klargjort for å bombe DFRK på 15 minutters varsel.
(4): I 1975 innrømmet USAs krigsminister James Schlesinger for første gang at USA hadde plassert atomvåpen i Sør-Korea. Han truet DFRK med: «Jeg tror ikke det er lurt å teste USAs reaksjon».
(5): I FEBRUAR 1993 uttalte Lee Butler, leder for USAs strategiske kommando, at USAs hydrogenbomber, opprinnelig rettet mot mål i Sovjetunionen, nå ble innrettet mot mål i DFRK. En måned senere trakk DFRK seg fra den kjernefysiske ikkespredningsavtalen.
(6): DEN 22. juli 1993 sa USAs president Bill Clinton at dersom DFRK utviklet og brukte atomvåpen «vil vi gjengjelde raskt og voldsomt. Det vil bety slutten på deres land som vi kjenner det».
(7): I 1995 advarte daværende leder for USAs Joints chiefs of staff Colin Power at USA hadde midlene til å gjøre DFRK til «en kullbrikke».
(8): UNDER DFRKS første kjernefysiske test 9. oktober 2006 minnet USAs utenriksminister Condoleezza Rice DFRK om at «USA har viljen og kapasiteten til å møte fullskala - og jeg understreker fullskala avskrekking og sikkerhetsbidrag til Japan.
(9): I APRIL 2010 avviste USAs krigsminister Leon Panetta å utelukke atomangrep på DFRK ved å si «alle valgmuligheter er på bordet».
(10): DEN 13. februar 2013 beskrev Panetta (Obama) DFRK som «en trussel mot USA, den regionale stabilitet, og global sikkerhet». Han tilføyde: «Misforstå ikke, USAs militære vil ta alle nødvendige skritt for å møte vår sikkerhetsforpliktelser overfor Sør-Korea og våre regionale allierte.


SÅ LANGT LISTEN. Den er hentet fra Stephen Gowans: «Does North Korea Need Nuclear Weapons?» - Global Research 17.02.13.

SOM DET SENTRALE koreanske nyhetsbyrået KCNA skrev 21. april 2010: «... ingen nasjon i verden har blitt utsatt for atomtrussel så direkte og over så lang tid som koreanerne». Og samme byrået skrev 13. februar 2013:

«I OVER ET halvt århundre siden tidlig 1950-tall har USA gjort Sør-Korea til det største kjernefysiske arsenal i fjerne Østen med alvorlige trusler mot DFRK gjennom utallige manøvrer for en kjernefysisk krig. USA har arbeidet hardt for å frata DFRK dets suverenitet og dets rett til å eksistere og utvikle ... og dermed gjort enorm skade på dets sosialistiske økonomiske konstruksjon og forbedring av folkets levestandard».

USAS HAR ALTSÅ siden 1950-tallet truet DFRK med kjernefysisk krig. På sitt sedvanlige fascistiske vis har USA fått med seg andre land - blant dem Norge - på å isolere og sverte DFRK. NRKs melding «endelig ødeleggelse» er en høvelig vedlikeholdsdose.

USAS IMPERIALISTISKE UTENRIKSPOLITIKK har som mål med alle midler å sikre monopolkapitalen/Wall Street tilgang til utenlandske markeder, naturressurser og investeringer og hindre kommunistisk eller nasjonal kontroll fordi tilgangen da sannsynlig vil bli blokkert, begrenset eller erstattet med innenlandsk sosial velferd og utvikling. USAs interesse i andre land er ikke utvikling og velstand, men plyndring av naturressurser og knusing av arbeidermakt.

USAS HOLDNING TIL regjeringer i den tredje verden avhenger svært av om regjeringene favoriserer USAs «frie foretaksvirksomhet». Land som avskaffer eller hindrer «privat eierskap» og «private foretak» er ifølge USA «the supreme evil» (den høyeste ondskap). Her hører DFRK hjemme.

USAS POLITIKK OVERFOR DFRK har bare et overordnet mål: DFRKs kollaps og endelige død. Det er monopolkapitalen sitt perspektiv.

USA/WALL STREET HAR profitt som eneste ledestjerne. Ved å isolere, true og føre sanksjoner mot «the supreme evil» - militært, økonomisk, politisk og sosialt - vil USA forhindre at DFRK blir et inspirerende eksempel for andre land.

RSS-mating for kommentarer Kommentarer

Skrevet av: Gjest Den: torsdag, 04 April 2013

Hva er sannhet spurte Pilatus da han stod med Jesus forrand seg. Men han fikk ikke svar!

Lurer på om Obama stiller det samme spørsmål i dag?

Skrevet av: Gjest Den: fredag, 05 April 2013

du er faen meg helt på jordet. og da mener jeg virkelig på jordet å! ta deg en tur til nord korea. sjekk tilstanden der. istedetfor å spre blindt propaganda piss værre enn det nazistene gjorde under 2VK. og det skal godt gjøres! du er på god vei! fysj og æsj!

Skrevet av: Gjest Den: søndag, 07 April 2013

Det er i praktisk gjennomførelse ingen forskjell på kommunisme og nazisme.  Begge ideologier er like svinete, forkastelig og menneskefiendtlig.

Kommunister, SKAM DERE!!!

Skrevet av: Gjest Den: mandag, 08 April 2013

Jeg tror mange hadde vært tjent med å ta utgangspunktet at ens ideologiske motstandere handler ut i fra det de mener er det beste, ikke fordi man nødvendigvis har et "ondt" mål i sinne. At man kan glemme kjernen og kildene til konflikter er så sin sak - men da må man søke den sannheten. Det er vel i bunn nog grunn hevet over en hver tvil at DFRK ere et guffent sted å bo i for sivilbefolkningen. Det er ikek løgn og svartmaling alt som omhandler den staten, selv om det også kommer fra USA.

Skrevet av: Gjest Den: mandag, 08 April 2013

I tilfelle kommunismen, så har det vist seg at INTET samfunn som baserer seg på denne ideologien, har vært lykkelig for dets folk.

Hvis man ikke har hatt "onde" tanker i sin higen etter "paradis på jord".  Hvorfor opprettet man konsentrasjonsleire i stor skala?  Hvorfor

havner "andereledestenkende" i disse leire?  Hvorfor belønnes folk fra Nord-Korea med dødsstraff hvis de forsøker å forlate landet?  Hvorfor

blir kommunistledere dyrket som om de skulle vært guder?  Bare så det er klart;  Veien til helvete brolagt av gode intensjoner.  Kommunismen er et meget godt eksempel på det.

Når "Den norske vennskapsforeningen til Nord-Korea" skal besøke sin meningsfelle Kim Jong-un, så foreslår jeg at dere ber om en omvisning i landets mange Kwan-li-so.  Feks. Yodok.  Så kan dere spørre om hvorfor så mange Nord-Koreanere sulter, mens Kim selv er så smellfeit.  Er det fordi det er et klasseskille i "det klasseløse samfunn"?   

Skrevet av: Gjest Den: tirsdag, 09 April 2013

Nå er det ikke slik at alle mener at Nordkora representerer den komunistiske tanke og verdigrunnlag. 

Videre er argumentet at det at det er kjipt å være borger i DFNK nå, er det muligens like mye verdens handelsembargo som er årsakne som landets egne skakkkjørte politikk.

- feelgrey

Skrevet av: Gjest Den: lørdag, 13 April 2013

feelgrey;

At "noen" mener at DPRK ikke er en kommunistisk stat, gjør ikke landet mindre kommunistisk av den grunn.  Dette er jo ikke annet enn en bortforklaring på at et land i den rette kommunistiske ånd innehar alle ingredienser som seg hør og bør for en kommunistisk stat; -Ingen privat eiendomsrett, hungersnød, nomenklaturaen, og konsentrasjonsleire (kwan-li-so for å bruke den NordKoreanske termen) for å nevne noe.

"Den store leder" Kim Il-sung innførte hva han kalte "Juche" politikken.  Eller "sjølberging" som Anne Enger Lanstein ville ha kallt det.  Det er et gedigent paradoks, nå 63 år etter unnfangelsen av denne fikse idé, at landet ikke har kommet lenger.  DPRK ligger fremdels på nivå med 1950-tallet.  Men jeg tror at landet hadde vært bedre tjent med å ikke bruke så mye penger på sitt meget aggresive militærvesen, og heller satse på å bedre levekår og ikke minst mat for sin hardt prøvede befolkning.

Marx mente at religion er opium for folket.  Som atteist er det ikke vanskelig å være enig.  MEN marxismen er fanden meg ta opium for de intelektuelle.  Så våkn opp av drømmen, og bruk deres kloke hoder på noe konstruktivt.  Marxismen/Leninismen har vært, og vil alltid være et blindspor, drapert med vold, lidelse og fandenskap.

Ønsker alle kommunister en god helg, og nyt friheten i et samfunn dere så inderlig ikke vil ha!  ;)

mvh Sysyphus, en Liberal konservativ.

Skrevet av: Gjest Den: torsdag, 18 April 2013

Til alle såkalte kjennere og selvoppnevnte dommere over Nord Korea: Les Birgit Skjærets gode og meget objektive reportasje fra dette landet i Friheten nr.7. 2013. Hun har nettopp vært der som turist og journalist. At landets ledelse og innbyggere er frustrert og forbannet er jo ikke rart med amerikanske atombomber hengende over hodet i over en generasjon nå, og hvor USAs president Obama nå offentlig har gått ut og uttalt at disse kan detoneres når som helst når det passer USA. Og at dette landet og styresettet, med bl.a. en enorm utidig persondyrking og meget selektiv politikk skulle være noe slags forbilde for sosialister eller kommunister her i vesten er så langt fra sannheten som man kan komme! Men allikevel så fortjener menneskene i Nord Korea å få leve i fred og uten total vareboykott og stadige trusler om bombing og utslettelse fra USA og mange land i vesten. 

Skrevet av: Gjest Den: søndag, 21 April 2013

Regner med at Birgit Skjæret fikk omvisning i noen av DPRK's mange Kwan-li-so. Og at hun likte hva hun så.  Man skal være særdeles omtåket for i det heletatt å kunne støtte verdens siste staliniststat.  Millioner av mennesker lider under vannstyret i DPRK.  Men Birgit Skjæret er ikke den første kommunistiske pilgrimmen som lar seg blende av "paradis på jord" som i realiteten er helvete for den jevne borger.  Hun er i godt selskap med fremtredende raddiser fra SV og AKP som på sytti og åttitallet hvalfartet til kommunistland i Østeuropa og Asia.  Alle var like imponert av hvor fantastisk det var i disse land.  Men de var ikke like snakkesalige da det i ettertid ble avslørt massemord i stor stil.  Men å ta det til seg som en realitet.  -Ja det er noe helt annet.

Du vrir realitetene på hodet, når du hevder at USA er den store aggressoren.  Det er den bleikfeite grisen av et barnebarn av Kim-Il-sung som truer med inferno.  DPRK's propaganda minner om retorikken til Nazi Tyskland på trettitallet.  -Ikke så merkelig, når vi vet at det kun er gradsforskjeller mellom Nazismen og Kommunismen. USA garanterer for ROK's sikkerhet.  Hvis guttungen i Pyongyang skulle finne på noe dumt, vil USA forsvare ROK.

La oss håpe at foket i Nord Korea blir snart befridd fra nærmere 70 år med et misslykket sosialt eksperiment, og påfølgende trelldom.  Det har de fortjent.   

Skrevet av: Gjest Den: søndag, 21 April 2013

Merkelig nok så har jeg mer tiltro til folk som har besøkt landet enn noen som sitter i sin godstol her i Norge og tror de vet alt om Nord-Korea. At dette landet skal true verrden med sine to raketter som amerikanske spionsatelitter har rapportert om, er vel også en "liten" overdrivelse fra USA skulle man tro. Med over 300 amerikanske raketter med atomstridshoder innrettet mot Nord-Korea i nabolandet i sør er vel styrkeforholdet som David mot Goliat. I tillegg til hæren i sør står 85 000 amerikanske soldater på demarklasjonslinja, (grensa) til Nord-Korea klar til innvasjon. Pluss en enorm styrkeoppbygging med bombefly og krigsskip, innkludert amerikanske hangarskip med atomvåpen på sjøgrensa til Nord-Korea, og stadige provokerende militærøvelse av USA og Sør-Korea på den samme grense skjønner vel enhver at Nord-Korea blir frustrert. Man må vel være temmelig pro USA og krigsglad hvis man appluderer en slik situasjon!

Skrevet av: Gjest Den: mandag, 22 April 2013

Til dét er svaret at INGEN av deres kadre som besøkte CCCP, DDR, Campuchea, Kina, og Albania på sytti eller åttitallet, kunne rapportere om noe som helst "galt".  Dette betø ikke at det ikke ble begått overgrep, men snarere at de daværende styresmakter ikke var så ivrige på å vise kommunismens sanne ansikt.  -Det samme gjelder i dag i DPRK.

Historien har vist at venstreradikale ikke bryr seg om hvordan kommuniststater behandler sin befolkning, bare de er fiender av USA, er det hva som er viktigst.

Hvis du tar deg tid til å lese boken "The Aquariums of Pyongyang" så vil du få et intrykk av det sanne DPRK.

Skrevet av: Gjest Den: onsdag, 29 May 2013

Å uttale "noen" for Nord-Korea skal ha god informasjon snarere enn å bli informert av assosiated press  eller  royters...og synovial propaganda som er blitt satt i hodet 60 år nå, men kjenner historien [kapitalismens] og ikke være "smålig".....

 

 

Ny kommeentar

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering

Nettløsning ANS NyFritid Media