Viktig bok: USA-NATOs krig mot menneskeheten

■ Tidligere økonomiprofessor Michel Chossudovsky har gitt ut boka «The Globalization of War» med undertittel «Americas Long War against Humanity».

Kort oppsummert: USAs endelige mål er verdenshegemoni. Det vil si monopolenes og oligarkenes totale kontroll over nasjoner, folk og arbeidere. USA er derfor i gang med «globalisering av krigen», der NATOs militærmaskin, hemmelige etterretningsoperasjoner, økonomiske sanksjoner og regimeskifter er i full utfoldelse over hele kloden.

USA truer også med avgrenset atomkrig for å presse land til lydighet og underkastelse. USAs «lange krig mot menneskeheten», under påskudd av «krigen mot terrorisme», blir gjennomført under en av de alvorligste økonomiske kriser i moderne tid.

Krigen er nært knyttet til monopolenes prosess for en global finansiell restrukturering, der resultatet vil være kollapsede nasjonale økonomier og utpining av store deler av verdens befolkning.

USA-NATOs ultimate mål er monopolkapitalismens globale erobring under dekke av «menneskerettigheter» og «vestlig demokrati». Et prosjekt utviklet av en nykonservativ elite i USA kalt «Project for the New American Century» (PNAC). Her følger et utdrag av forordet:

«Under en global militær agenda er aksjoner utført av den vestlige militæralliansen (USA-NATO-Israel) i Afghanistan, Pakistan, Palestina, Ukraina, Syria og Irak koordinert på høyeste nivå i det militære hierarki. Vi har ikke å gjøre med atskilte militær- og etterretningsoperasjoner. Angrepet israelske styrker gjennomførte mot Gaza juli/august 2014 ble foretatt i nær konsultasjon med USA og NATO. Timingen for aksjoner i Ukraina faller sammen med stormløpet mot Gaza.

Etter tur er militære grep nært koordinert i en prosess av økonomisk krigføring. Den består ikke bare av å påtvinge suverene stater økonomiske sanksjoner, men også i overlagte handlinger destabilisere finans- og valutamarkeder. Disse er tilsiktet for å undergrave fiendens nasjonale økonomi.

USA og dets allierte har startet et militært spill som truer framtiden for menneskeheten. USA og NATO-styrker utvider sitt nærvær i Øst-Europa medregnet Ukraina. USAs militære intervensjon under humanitært mandat i Afrika utvides sør for Sahara. USA og dets allierte truer Kina under president Obamas «Pivot to Asia» (svingtapp til Asia). NATO gjennomfører militærmanøvrer på dørtrappa til Russland. USAs bombing i Irak og Syria under påskudd av å gå etter Islamske Staten er del av et scenario for militær eskalering fra Nord-Afrika og østlige Middelhavet til Sentral- og Sør-Asia».

I Vesten er Russland en varslet «aggressor». USA-NATOs militære konfrontasjon med Russland er derfor overveiet. USA-senatets nye fullmaktslov «The Russian Aggression Prevention Pact» (RAPA) klargjør USA for en direkte militær konfrontasjon med Russland i Ukraina.

RAPA er en kulminering etter mer enn tjue med USA-NATOs krigsforberedelser og militære omringning av Russland og Kina: «Fra det øyeblikk Sovjetunionen kollapset i 1991, har USA ubøyelig fulgt en strategi for å innsirkle Russland, slik det har gjort med andre utpekte fiender som Kina og Iran. Det har brakt 12 land i Sentral-Europa, alle tidligere allierte med Moskva, inn i NATO-alliansen. USAs militærmakt er nå direkte på Russlands grense».

La oss ta med noen korte kommentarer til boka:
Dr. Paul Craig Roberts, tidligere viseminister i USAs finansdepartement under Reagan: «Professor Michel Chossudovsky er den mest realistiske av alle utenrikskommentatorer. Han er en modell for integritet i analyser. Hans bok sørger for en ærlig vurdering av den ekstreme fare som USAs hegemoniske nykonservatisme utgjør for livet på kloden».

Paul Hellyer, tidligere kanadisk forsvarsminister: ««The Globalization of War» omfatter krig på to fronter: De land som enten kan bli «kjøpt» eller destabilisert. I andre tilfeller er oppstand, opptøyer og krig brukt for å be USA om militær intervensjon. Michel Chossudovskys bok må leses av alle som vil fred og ikke evig krig, død, kaos og desperasjon».

Michael Carmichael, president i «Plantery Movement»: «Michel Chossudovsky beskriver globalisering som et hegemonisk våpen som bemektiger finanseliten og slavebinder 99 prosent av verdens befolkning».

Globalisering av krigen er USAs store prosjekt for verdenshegemoni. Prosjektet der NATOs militærmaskin, hemmelige etterretningsoperasjoner, økonomiske sanksjoner og regimeskifter er i full utfoldelse over hele kloden, startet planlagt med «angrepet på USA» 11/9 2001.

NATO ESKALERER I ØST-EUROPA

Imperialistane

 

Nå ruster vi mot russerne: Forsvarsministerne i Nato vedtok eskalering i Øst-Europa. Den tyske forbundshæren får mer innflytelse.

Nato bygger ut ...


Psykologisk og kjemisk krigføring

Den tidligere soldaten Do Duc Diu hadde bygd en egen kirkegård på en liten ås like ved hjemmet sitt. Her har han gravlagt sine 12 første barn som alle døde kort tid etter at de ble født med store misdannelser. Han har avsatt plass til sine tre gjenlevende døtre som er meget syke.

(9 - 2017) For kort tid siden ble småbyen Khan Sheikhun i provinsen Idlib nordvest i Syria utsatt for et bombeangrep av syriske og russiske fly der...


Per Påbegynt 23

Per Påbegynt 23

 Det går forlydende om at Jens Stoltenberg tar to nye år som generalsekretær i NATO
- Han vil trenge mer enn to år for å få tømt ut all edder og galle...

NATO øver krig i Tyskland

Stridsvogner fra USA i Bremerhaven, nordtyskland, lastes av et lasteskip i forkant av øvelsen																								Ingo Wagner/dpa via AP

Michael Thormann/RT: NATO øver krig i Tyskland - Fredskrefter som »utfordring«: I et nytt scenario øver NATO på angrep mot Tyskland av en fiende fra...

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering