Amerikansk fangetransport i Guantánamofengselet på Cuba.
Amerikansk fangetransport i Guantánamofengselet på Cuba.

USAs justisdepartement og landets president Obama har nå vedtatt at storparten av fangene i det amerikanske torturfengselet Guantánamo som USA har etablert ulovlig på Cuba ALDRI vil få prøvd sin sak for en domstol.

BEGRUNNELSEN FOR DETTE klare bruddet på alle almene menneskerettigheter også for fanger oppgis å være risikoen for at disse fangene kanskje kan vinne sin sak og bli frikjent av retten! Disse folkene er for farlige for USA til å kunne slippes fri sier president Obama! Det skal bli meget interessant å se hvilke reaksjoner menneskerettighetsdomstolen eller Amnesty Internasjonal har til dette horrible amerikanske vedtaket. (Eller er fortsatt serviliteten overfor USA så stor at det ingen protester blir å høre fra slike instanser?)

Kun abonnenter kan lese hele artikler
Meld deg inn nå!

Vi som elsket Amerika

Det kvite hus

(23 - 2016) I det siste året er norsk opinion overforet med informasjoner, kommentarer og bilder fra det aparte oppgjøret mellom republikanernes og ...


Fillipinene snur nå 180 grader

Fillipinene snur nå 180 grader

(23 - 2016) «Mine herrer, i dette spillet, erklærer jeg min skilsmisse fra De Forente Stater … både militært og også «økonomisk».
Av Pepe Escobar
Slik...


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering